Počasí
Praha 10 °C Úterý, 19. března 2024, Svátek má Josef
Go to content
Naše Praha na Facebooku

politika

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Nová ředitelka ŽŠ Formanská v Újezdě byla řádně zvolena a ujme se funkce 1. března

Po vyhlášení výsledků konkurzu na pozici ředitele ZŠ Formanská v Újezdě nad Lesy ve čtvrtek 14. prosince 2023 nastala ve škole vřava. Konkurz totiž vyhrála Helena Patáková a nikoliv současný ředitel Tomáš Kunst, kterému na konci února vyprší jeho funkční období. Po vyhlášení výsledků konkurzu byla sepsána petice na podporu současného ředitele školy, rodiče chtějí své děti ze školy odhlašovat a pedagogové chtějí na této škole ukončit svoji činnost. Naše Praha se zeptala na aktuální situaci starosty městské části Praha-Újezd pana Václava Drahoráda.

„Vládo, přestaň s námi vorat“. Zemědělci po vzoru Němců vyrazili do ulic. Pojedou i na Prahu.

Po vzoru německých blokád se k činům odhodlali i čeští zemědělci z Chomutovska. Více než 120 traktorů se sjelo na blokační jízdu Chomutovem až k hranicím na horu Sv. Šebestiána. Sedlákům vadí stejně jako Němcům vysoké daně a drahá elektřina. Vláda s nimi jedná. Ve středu se sejdou s ministrem zemědělství Markem Výborným.

Generální stávka v Německu pokračuje. Docházejí potraviny v obchodech

Německo zažívá největší stávku od války. Miliony zemědělců s více než 100.000 traktory zatarasili většinu dálnic a velkých měst v Německu. Život se zde zastavil. Stávkují i železnice, zásobování, lékaři a plno jiných profesí. Důvodem je nebývalé zvýšení daní, zejména ekologických, rudozelenou vládou, jejíž oblíbenost se propadla na historická minima.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Petr Mach: Vstup do eura nedává smysl. Málo výhod, spousta nevýhod

Ministr Dvořák ve vládě tlačí na vstup ČR do mechanismu pevného kurzu s eurem, což je první fáze vstupu do eurozóny. Z druhé strany tlačí na vládu prezident Pavel. Mohli jsme si myslet, že téma euro je již v České republice politicky mrtvé. Ale zjevně není a nebezpečí, že vláda proti vůli lidí zruší korunu a zatáhne nás do eurozóny, je značné. Připomeňme si tedy pár důvodů, proč do eura rozhodně ne.

Vědcům došla trpělivost. Neexistuje žádná klimatická nouzová situace, je to podvod, podepsali tisíce.

V oblasti klimatu není žádná nouzová situace. Proto není důvod k panice a poplachu. Důrazně se stavíme proti škodlivé a nereálné politice čisté nulové emise CO2 navrhované pro rok 2050. Cílem globální politiky by měla být „prosperita pro všechny“ poskytováním spolehlivé a dostupné energie za všech okolností. V prosperující společnosti jsou muži a ženy dobře vzdělaní, porodnost je nízká a lidé se starají o své okolí. Shoduje se 1828 vědců celosvětové iniciativy clintel.org, která reaguje na současné snahy prosazovat tzv. Klimatickou nouzi.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Bitva o restaurační předzahrádky vrcholí. Skončí zaměstnanci na dlažbě?

Někteří podnikatelé v centru Prahy provozující restaurace jsou pod tlakem magistrátních politiků, především z řad Pirátů a Prahy Sobě. Ti si totiž usmysleli prosadit manuál o restauračních předzahrádkách, který výrazně komplikuje restauracím obsluhu hostů. Kdo oponoval, byl nejen uvržen do klatby, ale nyní je finančně sankciován takovou částkou, která se de facto rovná likvidaci jeho podnikání.

Antonín Švehla má svou první lavičku

V letošním roce si městská část Praha 15 připomíná 150. výročí narození a 90 let od úmrtí hostivařského rodáka a významného prvorepublikového politika Antonína Švehly. Jednou z připomínek této významné osobnosti se stala „Lavička Antonína Švehly“, která byla umístěna do krásného zákoutí na břehu Botiče pod Kozinovým náměstím.

Jana Marková: Manželství pro všechny žádá po premiéru Fialovi 66 firem působících na našem trhu. Včetně Škody Auto.

Pokud jste si mysleli, že nejpalčivějším problémem českého průmyslu jsou drahé energie, nedostupné suroviny nebo ztráta zahraničních trhů, hluboce jste se mýlili. Tyto firmy aktuálně nejvíce pálí progresivistická kampaň podpory LGTB sňatků, eventuálně mnohopohlavní strategie vůbec. A aby tuto svoji ideologickou linku řádně veřejně prezentovaly, jaly se jí prezentovat přímo premiérovi. A protože ten též nemá nic lepšího na práci než řešit problémy sexuálních menšin, slíbil, že se tím bude pečlivě zabývat.

Petr Lachnit: Povinnost se rozloučit

K milým povinnostem zastupitele patří i vítání občánků nebo oddávání. Rád navštěvuji s gratulací i jubilanty, kteří se dožili významných životních výročí. Tam si často uvědomuji, že schopnost těch starších chovat se laskavě a pokorně je jako tichá zátoka řeky života. Senioři jubilanti jsou pamětí nás všech, a pokud my o ně nebudeme pečovat, nemáme budoucnost.

Aktivisté z vládního hnutí HPP11 na Praze 11 ztrácí nervy. Zaplétají se do vlastních lží a manipulací.

Pěknou šlamastiku si vytvořili členové vládnoucí HPP11 na Praze 11. Na svých stránkách zveřejnili prohlášení, kde se distancují od spolupráce s moderátorem Davidem Hruškou z facebookové skupiny “Praha 11, Jižní Město, Praha 4", který zablokoval exsenátora a zakladatele HPP11 Ladislav Kose. Dále tvrdí, že se Hruška s radním HPP11 Liborem Vrkočem vůbec nezná. Naše Praha má ale foto, kde se Hruška a Vrkoč fotí na rodinné oslavě. Sám Hruška přiznává, že jsou rodinní přátelé.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Nepřizpůsobiví v pražských bytech jsou pro Piráty důležití. Pohrozili ukončením koalice.

Tvrdá bitva se dnes rozehrála na Radě magistrátu mezi Alexandrou Udženija a Piráty. Předmětem sporu je návrh Udženije na změnu pravidel přidělování obecních bytů. Piráti pohrozili ukončením koalice v případě, že návrh, který upřednostňuje mladé rodiny s dětmi a matky samoživitelky před nepřizpůsobivými a narkomany, projde. Udženija návrh stáhla.

Europoslanec Jan Zahradil o nebezpečí progresivismu: Západ jde doleva!

„Přání, aby byla Česká republika pevnou součástí západních struktur, se splnilo už se vstupem do Evropské unie a do NATO. Pojmy ´Západ´ a ´západní hodnoty´ se skloňují prakticky pořád, přesto povědomí společnosti o tom, jak a kam se západní vývoj ubírá, výrazně pokulhává,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro Naší Prahu europoslanec Jan Zahradil (ODS), který před časem oznámil, že se po skončení svého mandátu v Evropském parlamentu vrátí na domácí politickou scénu.

Pavel Mang: Nepřijetí na konzervatoř mě vytrhlo z bohémského života

Pavel Mang je bývalý český dětský herec, jehož nejznámější rolí byl malý Vašek Karas ze seriálu Cirkus Humberto. Když se nedostal na konzervatoř, přestal být o něj zájem jako o herce, protože z roztomilého dítěte se stal mladý muž. Pavel Mang nakonec vystudoval obchodní akademii, začal podnikat a v posledních měsících se stal starostou obce Trubín na Berounsku. V rozhovoru jsme si povídali o netradičním dětství, celoživotní lásce k cirkusu a k lidem okolo něj, o překonání jeho závislosti, o jeho studiu MBA a příjemných starostovských starostí.

Jan Klusoň: Když vzplane na zastupitelstvu láska

Jeden nejmenovaný senátor a zastupitel na Praze 5 překvapil svým poněkud zběsilým výstupem na zastupitelstvu. Při interpelacích o politickém turismu a nevyjasněném bydlišti mířených na jeho stranického kolegu radního Milana Vrkoče vztekle gestikuloval a zrudnul. Po skončení interpelace se rázně zvednul a šel pořvávat na opoziční zastupitele a hrozit jim pěstí. Nikdy by mě nenapadlo, že chrániče zubů se budou hodit i na zastupitelstvo Prahy 5.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Petr Lachnit: Rajchl fenomén, Rajchl syndrom?

Skutečnost, že okolo různých manifestací na Václavském náměstí a jednoho z vystupujících pana Rajchla bude veselo a možná i trochu dusno, se dala jistě předpokládat. Jednak to tak nějak ke koloritu naší politiky patří a jednak se jedná opravdu o jedny z největších shromáždění nespokojených občanů. Nespokojených z různých důvodů. Je řada pohledů na tato shromáždění.

Na srazu konzervativců CPAC se kritizuje Brusel. Vystupuje Tucker Carlson, Orbán. Za ČR se účastní Babiš, Klaus a SPD

"Brusel je laboratoří, ve které se experimentuje s virem progresivismu. Výsledkem je rozpad národní soudržnosti, hospodářský úpadek a klesající porodnost, zatímco ostatní svět roste", zahájil premiér Maďarska Viktor Orbán konferenci CPAC, která se dnes koná v Budapešti. Na místě má Naše Praha svého zpravodaje. Za ČR vystoupil expremiér Andrej Babiš (ANO), v podvečer vystoupí Václav Klaus a v roli pozorovatele je na místě i předseda pražské SPD Josef Nerušil.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Petr Lachnit: Piráti milují materiální hodnoty

Zdálo se mně, že dvě želvičky Bára a Julie se začaly v teráriu nudit. Koukání se na stejné věci i lidi je omrzelo, pražská magistrátní politika je nyní taky taková nudná a o ničem. Kamarád donesl želvičkám umělohmotné figurky pirátů ze série socialistických Igráčků. Bohužel nevěděl, že želvy nemají rády ve svém prostoru jakékoliv změny.

REPORTÁŽ: Z kdysi pulzující Holešovické tržnice se stalo torzo. Odhalili jsme příčiny – korupce, pašalíky, politika

Pohled na Holešovickou tržnici je tristní. Nedávno ještě plná stánků trhovců, dnes zeje prázdnotou. Na slavnou halu 22 je smutný pohled. Nedávno se ještě pyšnila nejlepší a nejlevnější zeleninou v Praze. Dnes? Petržel za 70, mrkev za 40, kuře 290 korun. Pusto, prázdno. Tým redakce Naše Praha proto zapátral po důvodech úpadku a výsledek je šokující.

Michal Fischer: Úbytek peněz do sportu v Praze je alarmující

Celoživotní sportovec s výraznou náklonností k fotbalu a také rodák ze "své" Prahy 15. Do čela složité městské části usedl po pozemních komunálních volbách a pro menšinovou vládnoucí koalici (ODS, TOP09, ANO a NEZÁVISLÍ) využil otevřeně i dva hlasy zastupitelů z SPD. A viditelně ho to netrápí. Jak říká, komunál je o lidech a práci.

Petr Lachnit: Vzdušné zámky komunální politiky

Máte tužku? Pokud ne, rád vám ji půjčím. Slibuji, že se nebudete nudit. Proto si teď na stůl zkuste rozložit programy a hesla stran a hnutí, které kandidovaly v loňských komunálních volbách. Ke každému heslu si poznamenejte třeba jen skromný odhad, kolik by to tak asi mohlo stát. Skromný. Ale pozor, nepodceňujte hodnotu své práce.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Klima se mění, ale jeho ochrana stylem „zpátky na stromy“ je špatně

V politice začínal přesně před deseti lety v únoru 2013, kdy vstoupil do místní buňky ODS v Praze Krči. Jak sám říká, odéeska tehdy nebyla zrovna výtah k politickému úspěchu, ale o to mu tenkrát ani nešlo. Dnes je čerstvým starostou jedné z největších městských částí metropole. Ondřej Kubín je po všech stránkách pozoruhodným prototypem komunálního politika.

Petr Lachnit: Pražská politika není dětská hra

Asi nejsem sám, kdo moc nechápe zmatené (ne)rozhodování zastupitelů hl. m. Prahy. Jednou tak, podruhé jinak, jednou jeden (jedna) za tu stranu, pak za druhou a někdy i za třetí, čtvrtou, a dokonce i za pátou. Celé mně to připomíná starou dětskou hru „Král vysílá svoje vojsko“.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Petr Lachnit: Želvička co nevidí a neřízené politické střely

Tak moje 70gramová dvouletá želvička Bára po operaci a vyjmutí čipu už běhá a začala jíst. Bohužel zatím nevidí. Když se chce nabaštit, musím jí krmit, protože kouše do prázdna. Snad po čase vidět začne. Za její špatný zdravotní stav může želví množírna. Často se mluví o množírnách psů, ale co množírny ostatních zvířat? Proč se s tím něco nedělá? Jsou snad želvy méně hodnotné než psi?

Praha 11 se zase hádá. Opozice: Nechcete řešit parkování a bezdomovce. Koalice: Chceme čas

Zastupitelstvo Prahy 11, které se koná v TOP hotelu na Košíku, je opět bouřlivé. Opozice se bouří, že nová koalice, složená z HPP11, Pirátů a Praha 11 Sobě obstruuje vystoupení občanů, nechce projednat sociální programy, parkování, snížení dan z nemovistosti, bezdomovce a další témata. „Chceme čas“, brání se nová koalice. Dnes navolíme pouze starostu a novou radu, oponují.

Na jedno s psychologem Ivanem Doudou. „Mám strach ze západních univerzit“

Ivan Douda je v dobrém slova smyslu jedním ze symbolů novodobé české psychologie a adiktologie. Veřejně známým se stal hned začátkem devadesátých let a je bez přehánění jedním z průkopníků protidrogové politiky v éře takzvané demokracie. Stále aktivní odborník na různé druhy závislostí má stále co říct i ke složité době, která podle jeho slov vystřídala epochu klidu a nadbytku.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Starostou Prahy 7 se stal potřetí Jan Čižinský

Na ustavujícím zasedání Zastupitelstva MČ Praha 7 v pondělí 7. listopadu bylo zvoleno vedení sedmé městské části pro volební období 2022–2026. V radě sedmé městské části zasednou zástupci vítězného hnutí PRAHA 7 SOBĚ. Post starosty obhájil Jan Čižinský.

Petr Lachnit: Z čeho bude žít komunál?

Máte tužku? Pokud ne, rád vám ji půjčím. Slibuji, že se nebudete nudit. Teď si na stůl rozložte programy a hesla stran a hnutí, které kandidovaly v komunálních volbách. Ke každému heslu si poznamenejte třeba jen skromný odhad, kolik by to tak asi mohlo stát. Skromný. Ale pozor, nepodceňujte hodnotu své práce.

Každá infekce nepotřebuje léčbu antibiotiky. I virózu musíte týden vyležet, říká primářka z Motola

Problematice fungování antibiotik se věnuje více než 20 let. Za tu dobu získala přehled o tom, jak se mění jejich účinky, i jaké kmeny rezistentních bakterií se u nás vyskytují. V čem vidí prostor pro zlepšení, abychom si ochránili léčivou sílu antibiotik? Kde naopak spatřuje velká rizika? Na to odpoví MUDr. Petra Keslová, PhD., primářka Kliniky dětské hematologie a onkologie v Motole.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Petr Lachnit: Politický maximalismus

Do politiky člověk zpravidla vstupuje se svými požadavky. Nekompromisními požadavky. Vynecháme případy, kdy jde o požadavky osobní povahy. Není to proto, že by byly tak výjimečné. Je to proto, že tuto kategorii požadavků nepovažuji za vyjádření politiky, ale jenom politikaření. V praxi není obtížné obě kategorie oddělit.

Petr Lachnit: Apolitická politika

Někdy skokově, někdy pozvolna, ale v posledním období stále výrazněji klesá podpora politických stran občany. Někdy se sekáváme s názorem, že to je trend současného století. Nemyslím si to.

Petr Lachnit: Víme toho dost?

Každé ráno usedám k počítači, projdu stránky hlavních deníků, podívám se, co je nového v zahraničí. Otevřu facebook, twitter, pinterest… Všude informace, někdy podobné, nebo podobnější, ale každou chvíli nové, čím kratší, tím lepší.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Petr Lachnit: Jedině ideje mají právo na politiku

Stává se stále častěji, že politická hnutí nebo politické strany vedou ostrý boj jen o výkon politiky. Ne o smysl politiky. Ostatně srovnáme-li volební programy, nutně dojdeme k závěru, že všichni chtějí totéž a liší se maximálně v nástrojích, které by při dosažení cílů preferovali.

Podcast „Na jedno“ s šéfem hnutí ANO v Praze Ondřejem Prokopem

"Pavel Bém byl posledním skutečným primátorem Prahy." "Adama Zábranského je mně líto, mentálně na to ještě nemá." "Dobrodružství být ve vedení městské části s aktivisty jako v Praze 11 už zažít nechci." Výroky šéfa pražského hnutí ANO Ondřeje Prokopa jsou schválně vytržené z kontextu. Mají přitáhnout pozornost. Zaslouženě. Ondřej Prokop si ji zaslouží.

Petr Lachnit: Názory druhých

Na celém světě slyšíme téměř od všech nové zvolených představitelů, prezidentů, senátorů, primátorů nebo starostů, že budou svůj úřad vykonávat pro všechny občany, nikoli jen pro své voliče. Pro všechny občany, ať už volili, koho chtěli.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Starosta Řeporyjí Novotný vyzván na souboj! „Přijímám, ale cáluj 750 000 korun!“

Podle facebookové stránky Top-Fight.cz, Ivo Osovský už nemohl přihlížet tomu, jak kontroverzní chování některých známých osob může být. A jako první se zaměřil na kontraverzní postavu Pavla Novotného, starostu Řeporyjí (ODS). Nelegálně na ulici si to s ním vyříkat nemůže, a proto nabídl způsob, jak to vyřešit bez postihu. Boxerský souboj na 3x3 minuty. Novotný tuto výzvu přijal, ale chce za to zaplatit 750 000 korun! Získá Osovský tyto peníze? Lidé už mu začínají peníze zasílat, ale budete stačit?

Podcast „Na jedno“ s architektem Markem Tichým

S vlastním architektonickým studiem TaK Architects se specializuje na obnovu historických budov. Má za sebou například oceňovanou přestavbu budovy Elektrických podniků či rekonstrukci Volmanovy vily v Čelákovicích. V rozhovoru hovoří mimo jiné o tom, jak se ve své profesi vyrovnává s politikařením, které například zastavilo projekt Havlovy knihovny.

Zdražování všude kolem! Máte nárok na nějakou vládní dávku?

Dostali jste se kvůli rostoucím cenám do finančních potíží a nevíte, kdo vám může pomoci? Vláda spustila ve středu 11. května 2022 nové informační webové stránky s názvem Deštník proti drahotě, které shrnují, jaké možnosti pomoci stát nabízí a jaké kroky vláda Petra Fialy v boji s dramatickým zvyšováním cen činí.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Pavel Janeček: Pokud nám Německo vypne plyn, skončili jsme!

Bývalý dlouholetý šéf Pražské plynárenské Ing. Pavel Janeček se problematice energií věnuje celý svůj profesní život. Je součástí skupiny odborníků s názvem Energie není luxusní zboží a dlouhodobě kritizuje energetickou politiku ČR. Varuje, že pokud vláda nepřistoupí k razantním krokům, čeká nás hodně černý scénář…

Bude máslo za 80 a chleba za 60 korun?

Současná vlna inflace a všeobecného zdražování zasáhla asi všechny. Zdražování se přitom očekávalo, zejména poté, co v minulém roce stouply skokově ceny energií. Důvodů je samozřejmě více, ale tím největším je podle mnoha ekonomů a analytiků evropská zelená politika, tzv. Green Deal.

Jak nám nezavraždili Františka Josefa I.

Atentáty v našich dějinách nemají hojné zastoupení. Určitě vzpomenete na sarajevský atentát, při němž zastřelili srbští nacionalisté Františka Ferdinanda d´ Este a zmařili i život jeho ženy Žofie, hraběnky Chotkové. Smutně skončil také atentát na Aloise Rašína, ministra financí Československa, kterého střelil do zad v pražské Žitné ulici anarchista Josef Šoupal.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Zastupitelstvo Prahy 10: Trapné ticho po výroku starostky

Trapný moment zažili zastupitelé na pondělním zastupitelstvu Prahy 10. Starostka a senátorka Renata Chmelová (VLASTA) je žádala o navýšení rozpočtu o 2 miliony korun, aby měla peníze na pomoc válečných uprchlíků z Ukrajiny. Opozice pomoc podpořila, ovšem žádala ušetřit peníze z PR rozpočtu starostky.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Volby jsou za dveřmi, nezůstávejte doma!

A je to tady! Už jen pár dní nám zbývá do celostátních voleb, které určí směřování naší republiky na další čtyři roky. Kdo vyhraje, to máme ve svých rukách. Kdo ale bude sestavovat nakonec vládu, to je zatím ve hvězdách.

Zoufalí nájemníci z Prahy 10 se bojí o životy

„Život se nám změnil v peklo. Kdysi klidná čtvrť a dům je najednou místo, kde se bojíme a jsme ve stresu.“ Takto popisuje stále více Pražanů bydlení v obecních bytech v majetku magistrátu nebo Prahy 10. Podle svědectví nájemníků přiděluje nově magistrát a Praha 10 ovládaná Piráty obecní byty výhradně tzv. nepřizpůsobivým. Tedy různým feťákům a Romům, které „sváží“ do Prahy z celé ČR.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Kateřina Neumannová: Dcera mi udělala čáru přes rozpočet!

Mnohým z nás se při vyslovení jména Kateřina Neumannová (47) vybaví dojemná scéna ze zimní olympiády v Turíně 2006. Naše běžkyně na lyžích se vyčerpaně hroutí za cílovou čárou běhu na 30 kilometrů, ale už ví, že získala svoje první a zároveň i poslední olympijské zlato. A navíc se jí do vítězné náruče běží nejistými kroky schovat tehdy dvaapůlletá dcera Lucie. Od této fotograficky vděčné chvíle uplynulo v únoru již 14 let…

Naše Praha se ptá: Co byste popřáli Pražanům, aby se jim v roce 2020 splnilo? A co myslíte, že se jim opravdu splní?

Oslovili jsme ty, kteří mohou nejen společensky vyslovit přání naší milované matičce Praze v roce 2020, ale na rozdíl od všech ostatních tito oslovení Naší Prahou k tomu mohou především výrazně přispět či to zařídit. Jsou to vedoucí představitelé městských částí nebo magistrátu: Co byste popřáli a co myslíte, že se Praze opravdu splní?

Boj v Praze 10: Zaplatíte o 100 % víc. Zastupitelstvo zvýšení daně z nemovitostí vůbec neprojednalo

Radní městské části za Vlastu a Piráty a bez podpory radních za ODS na konci června rozhodli, že skokově navýší daň z nemovitosti, a to o 100 %, tedy platby občanů s nemovitostí budou dvojnásobné. Na dnešek bylo z popudu opozice především TOP 09 svoláno i mimořádné zastupitelstvo, aby jako nejvyšší orgán městské části dvojnásobnou daňovou zátěž potvrdilo či zrušilo. Dopadlo to dle Naší Prahy poněkud překvapivě a logicky vznikl ne malý konflikt.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Petr Korč: Nový primátor Frýdku-Místku musí na magistrát vrátit důvěru

Organizátor filmového klubu a promítání v letním kině, předseda Asociace českých filmových klubů, šéf Letní filmové školy v Uherském Hradišti, antikvář, galerista, sběratel a duchovní otec a ředitel benefičního festivalu Sweetsen Fest. To vše byl nebo je Petr Korč. Do komunálních voleb vstupuje jako lídr hnutí NAŠE MĚSTO F-M a kandidát na primátora Frýdku-Místku.

Eliška Hašková Coolidge: Prezident nesmí čekat na aplaus

Bývalá zvláštní asistentka v Bílém domě Eliška Hašková Coolidge žila ve Spojených státech od devíti let. Po studiu diplomacie pracovala pro Kennedyho, Johnsona, Nixona, Forda a Cartera. Rozhovor Naší Prahy o politice, etiketě, česko-amerických vztazích i o službě v Bílém domě se zkušenou dámou, která říká, že autenticita, rozhodnost a odvaha nenechat se oslnit tím, co je populární, dělají z prezidenta silnou hlavu státu.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Proběhlo reálné měření emisí aut. Jak jsme na tom?

Dejvické ČVUT z Prahy 6 a jeho odborníci, ÚAMK a dále pražský magistrát Pražský a technici z Technické univerzity Liberec provedli orientační měření emisí aut. V Praze 6 u Nádraží Veleslavín o tom informovali pražská radní pro životní prostředí Jana Plamínková, Michal Vojtíšek z dejvického ČVUT a Petr Vomáčka z ÚAMK. Měřilo se za reálného provozu.

Miss Universe: plavky vyvolaly nenávist

Novou Miss Universe se stala soutěžící z Jižní Afriky, na druhém místě skončila dívka z Kolumbie, třetí místo patří soutěžící z Jamajky. Česká Miss 2017 Michaela Habáňová (21) se do úzkého výběru top 16 z celkového počtu 92 soutěžících neprobojovala.

Emoce vs. právo: Praha 6 i Ministerstvo konečně v památkové shodě

Příběh do černého sukna oděné soukromé vily Na Petřinách dospěl v srpnu do finále. Po zásahu ministra kultury v červnu ve prospěch vlastnického práva, v srpnu i odbor výstavby Prahy 6 vydal demoliční povolení o odstranění stavby. Majitel zde chce postavit budovu novou. Sousedům nabídl s ohledem na nepříjemnosti se stavbou finanční kompenzaci.

Kinobus bude pod širým nebem promítat už podesáté

Letní teplé večery přímo vybízejí k delšímu zdržení se pod širou oblohou. Jedno z takových večerních zpestření již podesáté připravuje i Dopravní podnik Praha, který bude od 19. června do 14. září 2017 objíždět se svým Kinobusem 13 pražských míst a nabídne divákům filmové snímky přímo pod hvězdnou oblohou.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...