Počasí
Praha 6 °C Úterý, 19. března 2024, Svátek má Josef
Go to content
Naše Praha na Facebooku

recepty

Herečka Štěpánka Fingerhutová: Už nejsem tolik naivní

Na pohled křehká herečka Štěpánka Fingerhutová (26) na sebe upozornila především v televizních seriálech Lynč, Ordinace v růžové zahradě 2 či Devadesátky. Ale ani oblast filmů jí není cizí. Nově ji uvidíme v rodinném snímku Děti Nagana, který připomene slavné vítězství našich hokejistů na olympiádě a co to následně způsobilo.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

VIDEO: Triky jak udržet jídlo déle čerstvé

Každý z nás vaří nebo alespoň jí. Jak ale dosáhnout toho, aby se nám potraviny nezkazily? Nebo jak dosáhnout toho, aby byly čerstvé co nejdéle? Podívejte se na video, které vám ukáže velmi zajímavé triky, které můžete použít okamžitě!

Vyhrajte kuchařku od cukrářky Mirky van Gils Slavíkové

Famózní cukrářka Mirka van Gils Slavíková vydala druhou kuchařku s názvem Famózní!2. K napsání ji inspirovali samotní čtenáři a jejich ohlasy. Mezi šedesáti pěti recepty, které zvládne úplně každý, najdou lidé netradiční verze sladkostí známých z domova i dezerty, které voní a chutnají po dálce cizích zemí.

Festival čokolády nabídne i výhru 5 000 korun!

Do nákupního centra Galerie Harfa zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 15. do neděle 17. října se zde uskuteční 9. ročník Čokoládového festivalu s kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je zdarma.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

NATURHOUSE pomáhá k vysněné postavě. A léto se blíží… Tyto úžasné proměny musíte vidět!

Sluneční paprsky už signalizují začátek plavkové sezóny. S jejich sílícím vlivem roste i počet kilogramů, které se na poslední chvíli snažíme shodit. Každá dieta, která slibuje rychlý výsledek, ovšem není založena na redukci tuků, a proto většinou nebývá trvalá. Ve skutečnosti totiž dojde k úbytku svalové hmoty. Člověku se může sice zdát, že trochu zhubl, ale ne na dlouho.

Vychytávka Ládi Hrušky – Rouška

( návod níže) Nouzovky Ládi Hrušky (kromě klasických Vychytávek) se objeví třikrát týdně v pořadu TOP STAR s nejužitečnějšími radami z oblasti úklidu a dezinfekce domácnosti, chybět samozřejmě nebudou ani výroba ochranných pomůcek

Food Festival v Botanické již tuto neděli

Milujete originální občerstvení z foodtracků, exotickou kuchyni i domácí letní limonády? Pak si tento víkend 13 a 14. července nenechte ujít food festival plný gastronomických specialit na pozadí zelené oázy. Akce se koná po oba víkendové dny od 10.00 do 19.00 hodin v Ornamentální zahradě a v expozici Stráň.

Kutil Láďa Hruška: Praha je mým druhým domovem

S jeho tváří mají televizní diváci zafixovaný pořad FTV Prima s názvem Vychytávky Ládi Hrušky. „Oprašujeme v něm pověst českého kutila, který se po roce 1989 stáhnul do garáží a možná se bojí i stydí ukázat, co umí,“ říká průvodce pořadu Láďa Hruška (40). I když kvůli reportážím často vyjíždí za Prahu, hlavní město považuje za svůj druhý domov.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Poznejte Národní muzeum na Pikniku z Nového světa!

Pro všechny, kdo rádi tráví čas v přírodě na dece s malým občerstvením a za poslechu příjemné hudby, připravilo Národní muzeum v Muzeu Antonína Dvořáka akci k 200. výročí od svého založení s názvem Piknik z Nového světa. V samotném srdci Prahy si tak v sobotu 28. července vychutnáte neopakovatelnou atmosféru zahrady letohrádku Amerika a navíc budete mít možnost se i něco dozvědět o významném českém skladateli, Antonínu Dvořákovi přímo od kurátorů Národního muzea, kteří vám ochotně představí i svou práci a zákulisí muzea.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Zabíjačkové pochoutky na Heřmaňáku

K zimě patří zabíjačky, a proto si můžete jelítka, jitrnice a další speciality vychutnat tuto sobotu 24. února na Farmářském tržišti Heřmaňák (Řezáčovo náměstí, Praha 7). Od 10 do 14 hodin zde tradiční řeznická rodina Loužeckých připraví pro místní návštěvníky autentické zabijačkové produkty.

Tři otázky pro… Danielu Tureckou

Daniela Turecká je stále dobře naložená, kreativní, mladá žena, a tak není divu, že svou vášní pro nakládání začala plnit nejen svou spíž, ale také stránky jedinečné kuchařské knihy Nalož to!. Ta se navíc dočkala pokračování – v říjnu pokřtila svou další knihu Nakládačka na věčné časy.

Milujete čokoládu? Pak by vám neměl uniknout Čokoládový festival ve Vysočanech

Čokoládový festival se v Galerii Harfa od 17. do 19. listopadu uskuteční již po šesté. Za tu dobu si dokázal najít své věrné návštěvníky, které se sem za čokoládovými pochoutkami pravidelně vracejí. Letos se na festivalu představí například i delikatesy z exotických destinací. A co je nejlepší? Vše je možné na místě ochutnat. Těšit se můžete také na vaření s čokoládou, soutěž o nejlepší čokoládový dezert, workshopy pro děti a mnoho dalšího.

Dny hmyzožravců v Zoo Praha

O tomto víkendu (22. a 23. července) si na své v Zoo Praha přijdou všichni milovníci netradičních pokrmů. Podávat se zde budou ty nejvybranější pochoutky z hmyzu. Na již tradičních Dnech hmyzožravců budou moci návštěvníci ochutnat třeba šváby na medu a další delikatesy a zároveň se dozví mnoho zajímavého o hmyzožravých zvířatech.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Pavol Lukša a Dobrá volba: Podporujeme ozdravné pobyty dětí a rozvoj učňovského školství.

Starosta Čeladné Pavol Lukša jde do krajských voleb s nově založenou politickou stranou Dobrá volba. Klade důraz na rozvíjení zaměstnanosti, na bezpečnost občanů, bude podporovat zdravotní a sociální zařízení včetně služeb pro seniory a ozdravné pobyty pro děti. Prosazuje vyrovnaný rozpočet a podporu pro malé a střední podniky.

Ve středu začne v Praze festival Dny Jeruzaléma – pět dnů plných hudby všech žánrů, obrazů, barev, chutí, vůní a zajímavých setkání

Festival Dny Jeruzaléma nabídne od 25. do 29. května v prostorách Tiskárna na Vzduchu v pražské Stromovce pohled na současnou jeruzalémskou hudební scénu. V čele se stoupající hvězdou ADI (známou také z pravidelné spolupráce se slavným krajanem Borgorem) vystoupí duo Echo & Tito nebo tandemem Malox saxofonisty Eyala Talmudiho (člen Balkan Beat Box) a bubeníka Roye Chena.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Festival Dny Jeruzaléma již příští týden nabídne hudbu, design, film i tradiční jídla

Pražané i návštěvníci hlavního města se budou moci přenést na pár dnů na Blízký východ a poznat četné tváře jednoho z nejúchvatnějších měst světa. Festival Dny Jeruzaléma ukáže od 25. do 29. května v prostorách Tiskárna na Vzduchu v pražské Stromovce různé podoby města, v němž se setkávají, protínají i míjejí tři základní kulturní a náboženské proudy současnosti: islám, judaismus a křesťanství.

Velikonoční trhy v centru Prahy startují již tuto sobotu

Oslavy největších křesťanských svátků začnou v centru metropole 12. března a skončí 3. dubna. V desítkách stánků nabídnou prodejci typické velikonoční zboží, dárky a dekorace. V jarně dekorovaném tržišti se záplavou žlutých květů návštěvníci opět uvidí motivy českého ilustrátora Josefa Lady, ze kterých dekoratéři čerpají stejně jako o Vánocích. Tentokrát vybírají z velikonočních obrázků oblíbeného malíře, který ztvárnil tyto slavnosti v českých vesnicích.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Tipy z Hostivaře na vánoční dárky

Obchodní centrum Park Hostivař přináší tipy, jak a kde lze během jedné návštěvy pořídit většinu dárků a mít tak následně čas na vánoční pohodu, místo shánění dárků na poslední chvíli. Nově zde právě v tomto období otevřela obchod galanterie Filiumi nebo známá sít obchodů ETA. A pokud máte děti a nakupování s nimi je pro vás náročné, tak se nemusíte bát. Děti se v OC Park Hostivař zabaví v dětském koutku Kulíškov.

Vysočany provoní čokoláda. Na své si přijdou nejen mlsouni

Ve dnech od 23. do 25. října 2015 bude Galerie Harfa již po čtvrté hostit Čokoládový festival s jedinečnou kulinářskou přehlídkou, výstavou obrazů malovaných čokoládou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Nebude chybět ani vaření s čokoládou, dětská dílna, workshopy či koncerty. Otevírací doba je v pátek od 14 do 18 hodin, v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 10 do 16 hodin. Vstup je zdarma.

Vyhrajte vstupenky na srpnovou výstavu Flora Olomouc

Záplava nádherných květů právě vrcholícího léta i spousta atraktivních lákadel. Taková bude opět letní mezinárodní květinová a zahradnická výstava a veletrh Flora Olomouc, která se na stejnojmenném olomouckém výstavišti bude konat od 20. do 23. srpna 2015. V závěru článku najdete soutěž o vstuenky.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Letňany se promění v Itálii

Poznejte Itálii jako slunnou, pohostinnou zemi mnoha tváří. Hlavním bodem programu jsou kuchařské show profesionálního kuchaře. Vychutnejte si Itálii mezi 30. a 31. květnem všemi smysly. Program probíhá v OC Letňany oba dny od 13 do 18 hodin.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Jak večeří na Štědrý den celiaci a vegetariáni?

Za klasickou štědrovečerní tabuli Češi průměrně utratí přes dva tisíce korun. Tradiční sváteční stůl se neobejde bez bramborového salátu se smaženým řízkem či kaprem. Počet Čechů, kteří se stravují alternativně, však stále stoupá. Je vyjde slavnostní večeře ještě o něco dráž.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Jedenáct galerií v jeden večer

Jedenáct galerií na Praze 7 bude mít 18. září prodlouženou otevírací dobu až do 22 hodin a připraví pro své návštěvníky speciální program, jehož součástí budou vernisáže, komentované prohlídky, hudba, diskuze, videoprojekce atd.

Svojský placek je nejlepším regionálním receptem

Dva dny plné dobrého jídla, pití a zábavy nabízí 15. a 16. července gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko v nově otevřeném areálu Trojhalí v Ostravě. Jedním z vrcholů akce, kterou už počtvrté pořádá Moravskoslezský kraj, bylo vyhlášení nejlepších regionálních receptů.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Ve Vysočanech bude střecha plná ovoce

V sobotu 12. července se na střeše Galerie Harfa uskuteční Ovocný piknik. Od 11:00 do 18:00 budou moci návštěvníci ochutnávat svěží ovocné speciality z meruněk, broskví a nektarinek, pro milovníky masa budou nachystány dobroty z grilu. Každý, kdo si s sebou přinese deku, dostane zdarma nektarinkové pyré, meruňkovou žbrundu a broskvový krém v kornoutu.

Nový portál pomůže rodinám aktivně rozvíjet a vzdělávat děti

Na věčnou otázku, jak dostatečně zabavit malé dítě, rozvíjet jeho schopnosti a současně ho vzdělávat, poskytne nyní odpověď nový internetový portál Testovanonadetech.com. Jak na rozvoj výtvarného cítění a kreativity, IQ aktivity, ale i recepty na zdravá jídla nebo rady kam vyrazit na výlety – to vše nabídne unikátní portál rodičům a průvodcům dětí předškolního věku. Jeho zahájení symbolicky odstartuje vypuštění lodiček – v sobotu 28. června ve 12 hodin na pražské náplavce.

Čokoládový Festival provoní pražskou Galerii Harfa

Do nákupního centra Galerie Harfa budou zamířit všichni milovníci čokolády. Od pátku 28. března do neděle 30. března 2014 se zde uskuteční Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je zdarma.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Vánoční cukroví připravuje 80 procent domácností, většina je při pečení konzervativní. Proč nevyzkoušet zapomenuté recepty?

K nejoblíbenějšímu cukroví patří vanilkové rohlíčky a linecká kolečka. Průměrně české domácnosti pečou osm druhů cukroví a drží se osvědčené klasiky. Proč ale nevyzkoušet lety osvědčené recepty, které z českých kuchyní postupně mizí? Tradiční cukroví zpestří vánoční stůl a potěší i chuťové buňky.

Vánoční cukroví připravuje 80 procent domácností, většina je při pečení konzervativní. Proč nevyzkoušet zapomenuté recepty?

K nejoblíbenějšímu cukroví patří vanilkové rohlíčky a linecká kolečka. Průměrně české domácnosti pečou osm druhů cukroví a drží se osvědčené klasiky. Proč ale nevyzkoušet lety osvědčené recepty, které z českých kuchyní postupně mizí? Tradiční cukroví zpestří vánoční stůl a potěší i chuťové buňky.

Nový trend v gastronomii: kuchaři už nekradou suroviny, zajímají se o recepty a celé koncepty restaurací

Třikrát použitý olej, mléko nastavované vodou nebo vejce ředěné mlékem – to byly běžné praktiky totalitních kuchařů, kteří si tak měsíčně mohli přijít i na několik desítek tisíc korun. Dnes je situace jiná – za minulého režimu podle šéfkuchaře Radka Davida kradlo kolem 70 procent kuchařů, dnes je jich zhruba 30 procent. Objevil se ale nový trend.

Nový trend v gastronomii: kuchaři už nekradou suroviny, zajímají se o recepty a celé koncepty restaurací

Třikrát použitý olej, mléko nastavované vodou nebo vejce ředěné mlékem – to byly běžné praktiky totalitních kuchařů, kteří si tak měsíčně mohli přijít i na několik desítek tisíc korun. Dnes je situace jiná – za minulého režimu podle šéfkuchaře Radka Davida kradlo kolem 70 procent kuchařů, dnes je jich zhruba 30 procent. Objevil se ale nový trend.

Rostou! Nejvyšší čas vyrazit na houby

Houbařská sezóna vrcholí. Kdo ještě nestihl udělat zásoby hub na zimu, měl by neprodleně vyrazit do lesa. Pohled na sametové hlavičky hříbků zvedne náladu a spolehlivě rozežene podzimní chmury. Pořádná procházka po lese navíc prospěje zdraví a fyzické kondici.

Česká jablka budou mít na Jiřáku podruhé svojí slavnost

Tak jako vloni i letos je jasným cílem slavnosti podpořit české ovocnáře, šetrné způsoby pěstování jablek a rozmanitost tohoto českého ovoce. Představí se na 15 pěstitelů (ovocnářů) a nepřeberně odrůd, mezi jinými i Rubín, Bohemia, Šampion, Melodie, Rubinola, Gloster, Topaz, Golden Delicious, Idared, Spartan a další. V pátek začnou II. Jablečné slavnosti

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Poznejte tajemství šéfkuchaře Zoo Praha

Ovocný koktejl pro papoušky lori a další lahůdky budou již v neděli moci ochutnat návštěvníci pražské zoo. Akce Šéfkuchařem v zoo poodhalí tuto neděli tajemství kuchyně pro zvířata a přinese netradiční gastronomické zážitky.

Agnes restaurant golf Hodkovičky láká na poctivou gastronomii

Agnes restaurant Golf Hodkovičky zahájila svůj provoz již před rokem a ve stejném roce získala ocenění Restaurace roku 2012 - Regionální vítěz. Od svého otevření se stala, nejenom díky své jedinečné poloze uprostřed zeleně v blízkosti břehů Vltavy a pár minut autem od centra města, příjemným místem k posezení a užití si vynikající gastronomie.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Velikonoce slaví 90 procent Čechů. Jak naložit s vykoledovanými vejci? Připravit se dají i na sladko

Velikonoce patří k největším křesťanským svátkům. Jsou spjaty s řadou tradic a zvyků, které dodržuje většina lidí z celého světa. Navzdory tomu, že se k víře v Boha hlásí jen 30 procent Čechů, oslavy Velikonoc probíhají ve většině českých domácností. Statistiky tvrdí, že alespoň jeden z tradičních velikonočních zvyků dodržuje devadesát procent českých rodin.

Velikonoce slaví 90 procent Čechů. Jak naložit s vykoledovanými vejci? Připravit se dají i na sladko

Velikonoce patří k největším křesťanským svátkům. Jsou spjaty s řadou tradic a zvyků, které dodržuje většina lidí z celého světa. Navzdory tomu, že se k víře v Boha hlásí jen 30 procent Čechů, oslavy Velikonoc probíhají ve většině českých domácností. Statistiky tvrdí, že alespoň jeden z tradičních velikonočních zvyků dodržuje devadesát procent českých rodin.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Jak vypadá Svět na pánvi?

Špičkových profesionálních kuchařů je v naší zemi jen velmi málo a jen málo z nich dokáže sepsat kuchařku. Svět na pánvi aneb Cesta k šéfkuchařské čepici Romana Dolejše tedy patří ke světlým výjimkám.

Jakou knihu si vzít na dovolenou? Vede oddychová beletrie a křížovky

Dovolené jsou rájem čtenářů. I ti, kteří po zbytek roku na knihu nesáhli, si tu svou od Vánoc odkládanou do kufru přibalí. Jaké budou hity letošního léta? Napětí na písečnou pláž přinese řada Hunger Games, zahrada u chaty se změní v bájný svět rytířů díky sérii Odkaz Dračích jezdců. Podle dlouhodobých statistik Nakladatelství Fragment vedou u Čechů o prázdninách kromě bestsellerů také křížovky!

Jakou knihu si vzít na dovolenou? Vede oddychová beletrie a křížovky

Dovolené jsou rájem čtenářů. I ti, kteří po zbytek roku na knihu nesáhli, si tu svou od Vánoc odkládanou do kufru přibalí. Jaké budou hity letošního léta? Napětí na písečnou pláž přinese řada Hunger Games, zahrada u chaty se změní v bájný svět rytířů díky sérii Odkaz Dračích jezdců. Podle dlouhodobých statistik Nakladatelství Fragment vedou u Čechů o prázdninách kromě bestsellerů také křížovky!

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Domácí ledový čaj je to pravé letní osvěžení. Jeho příprava je snadná

Ledové čaje jsou lahodné, osvěžující a obsahují velmi málo kalorií. Zejména v letních měsících, kdy by měl člověk vypít alespoň 2,5 litru tekutin denně, jsou vhodným doplňkem pitného režimu. Ledové čaje lze připravit v různých chuťových variacích, na své si tak přijde opravdu každý. Není proto divu, že obliba ledových čajů v Česku každým rokem stoupá.

Domácí ledový čaj je to pravé letní osvěžení. Jeho příprava je snadná

Ledové čaje jsou lahodné, osvěžující a obsahují velmi málo kalorií. Zejména v letních měsících, kdy by měl člověk vypít alespoň 2,5 litru tekutin denně, jsou vhodným doplňkem pitného režimu. Ledové čaje lze připravit v různých chuťových variacích, na své si tak přijde opravdu každý. Není proto divu, že obliba ledových čajů v Česku každým rokem stoupá.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Valachy vyhlásily soutěž o nejlepší valašský recept

Turistický resort Valachy ve Velkých Karlovicích vyhlásil soutěž o nejlepší valašský recept, který obohatí menu zážitkové restaurace Vyhlídka v hotelu Lanterna. Kuchařky a kuchaři, kteří se chtějí podělit o svůj osvědčený návod vycházející z tradiční valašské kuchyně, mohou své recepty zasílat na e-mailovou adresu lanterna@valachy.cz. Uzávěrka je 30. května.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Zúčastněte se soutěže o nejlepší původní pražský recept

Jak chutná Praha - tak se jmenuje soutěž, jejímž cílem je najít nejlepší původní pražský recept. „Nehledáme svíčkovou na sto způsobů ani guláš se čtyřmi druhy knedlíků. My se ptáme po receptech z doby, kdy se v Praze jedli šneci, lososi a chřest, a proslulost metropoli dělaly buřty - taliáni. Tím je naše soutěž zcela unikátní,“ říká Lucie Ramnebornová, ředitelka Pražské informační služby.

V Otrokovicích se dočkali v tržnici mlékomatu

Nový mlékomat začal ve středu fungovat v tržnici u pošty na Trávníkách v Otrokovicích. Již v první hodině provozu navštívila automat stovka zájemců o čerstvé mléko. To se zde prodává ve dvou objemech. Za půl litru čerstvého mléka zaplatíte 10 korun. Jeden litr je pak o pět korun dražší. K prodeji jsou připraveny plastové i skleněné láhve.