Počasí
Praha 3 °C Pátek, 26. dubna 2024, Svátek má Oto
Go to content
Naše Praha na Facebooku

maso

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Jak večeří na Štědrý den celiaci a vegetariáni?

Za klasickou štědrovečerní tabuli Češi průměrně utratí přes dva tisíce korun. Tradiční sváteční stůl se neobejde bez bramborového salátu se smaženým řízkem či kaprem. Počet Čechů, kteří se stravují alternativně, však stále stoupá. Je vyjde slavnostní večeře ještě o něco dráž.

Novoměstský krajáč: Festival originálních výrobků z regionů v Novoměstské radnici

V sobotu 1. listopadu od 10 do 18 hodin bude Novoměstská radnice patřit řemeslným výrobkům a dobrotám z našich regionů. Premiérová akce Novoměstský krajáč – festival originálních českých výrobků vám představí řemeslníky a výrobce potravin i nápojů, držitele regionálních značek ze 17 vybraných regionů po celé České republice.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Využijte možnost svozu svého bioodpadu

Již několik let je možné si v Praze objednat odvoz bioodpadu od domu. Tuto službu mohou využít nejen majitelé rodinných domů, kteří produkují vesměs bioodpad z úprav svých zahrad, ale častěji je služba využívána i u běžné bytové zástavby.

Potřebujete do léta zhubnout pár kil?

Každý rok po zimně cítíte, že by bylo dobré do léta trochu zeštíhlet, protože nedopnete kalhoty a budete se muset se stoupajícími teplotami odhalovat před svým okolím? Aby se vám to letos povedlo, je potřeba začít 2 až 3 měsíce předem, pak bude znát skutečný rozdíl na váze i ve velikosti vašeho oblečení a vy budete letošní léto spokojení.

Lidské oko potřebuje živiny. Látky získané z potravy často k dobrému vidění nestačí

Až 25 procent vitaminů a minerálů, které člověk přijme z potravy, je určeno pouze pro zrakový systém. Zejména v pozdějším věku ale ztrácí lidský organismus schopnost potřebné látky z potravy vstřebávat. Pro správnou funkci zraku je proto vhodné některé živiny doplňovat. Češi vyvinuli unikátní přípravek – potravní doplněk „Gemioptal TOP Q“, jehož složky jsou nezbytné pro správnou funkci oka.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Obyvatelé Čtrnáctky mohli nakupovat přímo od farmářů v 75 termínech

Městská část Prahy 14 ve spolupráci s občanským sdružením Pod Platany i v letošním roce navázaly na tradici Farmářských trhů, která v této části Prahy vznikla v roce 2011. Farmářské trhy probíhaly na dvou místech – u metra Rajská zahrada a Černý Most. Zatímco Rajské zahradě patřila středa, pro Černý Most to byl pátek. První letošní Farmářský trh proběhl 13. března na Rajské zahradě, ty letos poslední budou v pátek 20. prosince na Černém Mostu. Navíc všechny prosincové trhy budou Vánočně - farmářské… V roce 2013 se počet Farmářských trhů zastaví na čísle 75. Po zimní přestávce odstartují v roce 2014 opět v březnu.

Vysočany provoní zabijačkové pochoutky

Padá na vás podzimní splín? Doplnit energii můžete na zabijačkové veselici, kterou připravila Galerie Harfa na sobotu 30. listopadu 2013 od 11 do 18 hodin. Zkušení kuchaři budou na místě vlastnoručně vyrábět jitrnice, prejt, tlačenku a další zabijačkové pochoutky. Zabijačkovou veselici doprovodí živá hudba a ti, kdo přijdou v masce, se mohou těšit na svačinku zdarma. Moderuje a zároveň vaří Josef Rychtr a jeho tým.

Nevynechávejte maso ze svého jídelníčku

Na sestavování jídelníčku máme každý svou vlastní metodu, jelikož každý jsme ovlivňován jinými okolnostmi. Někdo je nucen se ve stravě omezovat z důvodů stále širšího spektra potravinových alergií, jiný vynechává konkrétní druhy potravin kvůli redukčním dietám, z morálního hlediska či osobního přesvědčení, obyčejné nechuti nebo pro nepříznivou finanční situaci.

Nový trend v gastronomii: kuchaři už nekradou suroviny, zajímají se o recepty a celé koncepty restaurací

Třikrát použitý olej, mléko nastavované vodou nebo vejce ředěné mlékem – to byly běžné praktiky totalitních kuchařů, kteří si tak měsíčně mohli přijít i na několik desítek tisíc korun. Dnes je situace jiná – za minulého režimu podle šéfkuchaře Radka Davida kradlo kolem 70 procent kuchařů, dnes je jich zhruba 30 procent. Objevil se ale nový trend.

Nový trend v gastronomii: kuchaři už nekradou suroviny, zajímají se o recepty a celé koncepty restaurací

Třikrát použitý olej, mléko nastavované vodou nebo vejce ředěné mlékem – to byly běžné praktiky totalitních kuchařů, kteří si tak měsíčně mohli přijít i na několik desítek tisíc korun. Dnes je situace jiná – za minulého režimu podle šéfkuchaře Radka Davida kradlo kolem 70 procent kuchařů, dnes je jich zhruba 30 procent. Objevil se ale nový trend.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Chuť kraje Cilento bude ještě doznívat na českém trhu. Zhubnete a budete zdravější

Ten, kdo si nestihl udělat zásoby anebo nevěděl o úspěšném festivalu Gusto del Cilento (Chuť kraje Cilento, Kampánie, Itálie), který proběhl ve dnech 13. a 14. 9. na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 3, si nemusí úplně zoufat! Produkty jako Mozzarella di Bufala (pravá mozarella z buvolího mléka), Ricotta (jemný tvarohový nasládlý sýr vyroben ze syrovátky), Scarmoza (typický italský „bezhlavý“ sýr), Caciocavallo (z ovčího nebo kravského mléka) a další čerstvé, zejména sýry z jižní Itálie, můžete koupit i nadále na farmářském tržišti Jiřák na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 3 a to zřejmě pouze a naposledy ve středu 18. 9. Dále pak možná i v sobotu 21. 9. na Palackého náměstí, kam se částečně přestěhuje zrušená Náplavka kvůli veslařským Primátorkám. Vše tedy do vyprodání zásob.

Češi se učí jíst kvalitní potraviny, v restauracích je ale nenajdou. Z kvalitních surovin vaří jen pět procent podniků

Při nákupu potravin v obchodě je pro téměř polovinu Čechů důležitější kvalita než cena, podle té nakupuje jen 34 procent z nich. V restauracích je to ale přesně naopak. Češi stále preferují kvantitu před kvalitou a za oběd v restauraci jsou ochotni průměrně utratit jen sto korun. Přitom právě v restauraci obědvá kolem poloviny lidí.

Češi se učí jíst kvalitní potraviny, v restauracích je ale nenajdou. Z kvalitních surovin vaří jen pět procent podniků

Při nákupu potravin v obchodě je pro téměř polovinu Čechů důležitější kvalita než cena, podle té nakupuje jen 34 procent z nich. V restauracích je to ale přesně naopak. Češi stále preferují kvantitu před kvalitou a za oběd v restauraci jsou ochotni průměrně utratit jen sto korun. Přitom právě v restauraci obědvá kolem poloviny lidí.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Spořilov bude mít na farmářském trhu jazzové snídaně

Roztylské náměstí, které prodělává už několik let generální obnovu, bylo před desítkami let významným sobotním a nedělním korzem spořilovské komunity, a nejstarší pamětníci si dosud vzpomínají že bylo lemováno spoustou obchůdků, kde se dalo nakupovat, ale i posedět i kávy či u skleničky.

Půjčte si čtyřkolku nebo gril ve Stromovce

Elektrické a šlapací čtyřkolky nabízí nově půjčovna v areálu Šlechtovy restaurace ve Stromovce. Čtyřkolky jsou vhodné pro dospělé i pro děti od čtyř let a jejich pronájem stojí 150 korun na hodinu. Kdo by si chtěl jízdu jen krátce vyzkoušet, může si vozítko půjčit na pouhých deset minut za 25 korun. Za hodinový pronájem dětského elektrického autíčka zaplatíte 120 korun, 10 minut stojí dvacet korun.

I jahodové menu pomůže při hubnutí

Podle průzkumů jíme velice nezdravě. Odborníci se snaží odnaučit naše zlozvyky a díky kvalitní stravě nám udělat z jídla potěšení a prodloužit nám život. Jednou z variant je učit lidi správně a zdravě vařit. Krátkodobé omezování se v jídle není řešením, pouze trvalou změnou stravovacích návyků zhubnete jednou provždy.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Malenovický hrad nabídne novou zoologickou expozici

Málokdo tuší, že ve sbírkách Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně se nacházejí desítky zajímavých exponátů z oblasti zoologie. O vzniku zoologické expozice se proto uvažovalo už řadu let. Letos úvahy vyústily v činy a nová expozice bude k vidění v prostorách malenovického hradu.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Velikonoce na Jiřáku a Náplavce

Příznivci farmářských trhů by si neměli nechat ujít velikonoční program. V pátek probíhá program na Jiřáku a v sobotu na Náplavce. Můžete se těšit na divadélko pro děti, možnost nakoupit všechny důležité suroviny na pondělní pomlázku a naučit se rozličné velikonoční zvyky v našich velikonočních dílnách.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Velikonoce slaví 90 procent Čechů. Jak naložit s vykoledovanými vejci? Připravit se dají i na sladko

Velikonoce patří k největším křesťanským svátkům. Jsou spjaty s řadou tradic a zvyků, které dodržuje většina lidí z celého světa. Navzdory tomu, že se k víře v Boha hlásí jen 30 procent Čechů, oslavy Velikonoc probíhají ve většině českých domácností. Statistiky tvrdí, že alespoň jeden z tradičních velikonočních zvyků dodržuje devadesát procent českých rodin.

Velikonoce slaví 90 procent Čechů. Jak naložit s vykoledovanými vejci? Připravit se dají i na sladko

Velikonoce patří k největším křesťanským svátkům. Jsou spjaty s řadou tradic a zvyků, které dodržuje většina lidí z celého světa. Navzdory tomu, že se k víře v Boha hlásí jen 30 procent Čechů, oslavy Velikonoc probíhají ve většině českých domácností. Statistiky tvrdí, že alespoň jeden z tradičních velikonočních zvyků dodržuje devadesát procent českých rodin.

Farmářský trh Náplavka zahajuje sezónu

Farmářské tržiště Náplavka startuje 16. února svojí třetí sezónu na Rašínově nábřeží. Všichni prodejci, farmáři a prvovýrobci přijedou na Náplavku s tradičním sezónním sortimentem, který se každý měsíc drobně mění a přizpůsobuje ročnímu období.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Jak se vyrábí šunka? Masírováním!

Relaxační, terapeutická, ajurvédská, reflexní, shiatsu, lymfatická nebo švédská či thajská. Kdo by neznal alespoň jednu z těchto oblíbených masáží. A co tak třeba masáž masová? Přesněji - masáž šunky? Žádný masér při ní „šunky" sice nikomu nemasíruje, ale její výsledek je zaručeně účinný a navíc chutný.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Léto s MeetFactory utíká jako voda.

Tak jako už několik minulých let po sobě, i na tyto prázdniny připravilo mezinárodní centrum současného umění MeetFactory pro své návštěvníky bohatý letní program. Pod banánovou zástavou akce „Léto s Meetfactory“ tak každé úterý, středu a čtvrtek hází želízka do mdlého kulturního ohně naší metropole. Léto se chýlí, ale několik posledních akcí si můžete ještě užít.

Největší venkovní posezení je v Riegrových sadech

Místo až pro tisíc návštěvníků, velké projekční plátno a posezení i v nepříznivém počasí nabízí obří zahrádka restaurace Park Café v Riegrových sadech. Ve stínu stromů a deštníků zde vedle tří druhů piva – Gambrinusu, Velkopopovického Kozla a Plzeňského Prazdroje – točí také vynikající malinovku a k snědku nabízejí grilované maso a klobásy.

Rady hygienika před dovolenou

Cestování přináší řadu rizik či nepříjemností. K létu patří například vyšší počet dopravních nehod, protože se lidé vydávají na dlouhé trasy, při nichž stoupá riziko únavy, spojené s mikrospánkem.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Rybí hostina proběhne v Galerii Harfa tuto sobotu

Letní počasí znamená pro mnoho lidí nejenom relaxaci venku u vody, ale hlavně možnost vyrazit na zahrádku nebo balkon a pustit se do grilování. Že se dá grilovat jak maso, tak i zelenina, je všeobecně známá věc. Jak ale co nejlépe připravit pro grilování rybu? Na tuto otázku odpoví série speciálně zaměřených akcí v Galerii Harfa.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Robert Kodym: Chtěl bych se někdy podívat do dolů

Kapela Wanastowi Vjecy se po čtyřech letech chystá na turné se stejným názvem, jaký má i její nejnovější deska - Letíme na Wenuši. Jedinou moravskoslezskou zastávkou bude 28. dubna koncert v multifunkční hale v ČEZ aréně v Ostravě. K rozhovoru jsme si pozvali lídra skupiny Roberta Kodyma a baskytaristu Radka Havlíčka.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Farmářský trh ve Zlíně proběhne už tuto sobotu

Patříte-li k těm, kdo rádi nakupují kvalitní a čerstvé lokální produkty od nejlepších pěstitelů a producentů, budete mít příležitost již tento víkend. V sobotu 19. listopadu od 9 – 13 hod se bude konat ve Zlíně u divadla farmářský trh.

Na Rajské zahradě byly slavnostně zahájeny farmářské trhy

Starosta Prahy 14 Radek Vondra slavnostně otevřel 21. září Farmářské trhy na Rajské zahradě. Ty jsou umístěny v prostoru před stejnojmennou stanicí metra B. Primárně jsou určeny obyvatelům čtrnáctky. Šíře nabízeného sortimentu pokrývá všechny základní komodity farmářských trhů.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...