Lukáši, v minulém čísle jste čtenářům přiblížil vaši zálibu v cocktailech, které vévodí nápojovému lístku. Ale nelze si nevšimnout rozsáhlé nabídky rumů. Kolik druhů mohou hosté v Carbon Clubu ochutnat?
V nabídce máme 34 druhů bílých a stále populárnějších tmavých rumů, a to klasické značky i opravdové rarity, ktere nakupujeme od výrobců na druhé straně světa po jednotlivých lahvích. Hosté tak mají šanci vyzkoušet opravdu široké spektrum chutí a náš personál jim vždy vysvětlí, odkud rum pochází a jak se vyrábí.
Který rum považujete za nejoriginálnější?
Velmi originální je určitě dominikánský rum Ron Relicario, který není příliš sladký a má lehce pikantní nádech. Za hodně zajímavý považuji 12lety mauritijský rum Arcane. Během výroby je doplněn čerstvou šťávou z cukrové třtiny, která mu dodává svěžest.
A váš oblíbený rum?
Určitě 20lety Plantation z Barbadosu, který má vynikající jemnou chuť. Tyto rumy voní po sudech, ve kterých dozrávají. Proto se některé vyznačuji vanilkovou nebo nasládlou chutí, jine mají tabákové tóny. Mne osobně hodně zaujaly rumy, které dozrávají v sudech po cherry nebo koňaku. Všechny chutě a vůně se nedají popsat, musíte přijít a vyzkoušet je osobně.
Dělají se z rumů i míchané drinky?
Pánové si rum dávají jako klasického „panáka“. Dámy také, ale častěji rumy vyzkoušejí právě v míchaných nápojích. Těmi nejoblíbenějšími jsou Mai-tai a Painkiller.
Carbon Club není známý jen cocktaily a rumy, ale ve městě se o něm čím dál častěji hovoří v souvislosti s vašimi burgery. Proč jsou tak populární?
Pečeme si veškeré pečivo sami, a to je na první pohled naši devizou. Díky tomu mají naše burgery úplně jinou chuť. Ale určitě nejdůležitější je hovězí maso. To nakupujeme v řeznictví U Stračeny, které chová skot na biofarmě v Klokočově. Kvalitu a čerstvost masa přísně hlídá můj kolega, šéfkuchař Tomáš Braczek. Vyrábíme si sami také ostatní ingredience jako majonézu nebo zauzený chilli jam. Mohu říct, že tak chutný burger jako ten náš nenajdete nikde jinde a neuděláte si jej ani doma. Navíc naši hosté si mohou burger dochutit podle svých vlastních představ. To je velké plus.
Co vegetariáni? Najdou u vás pochopení?
Jasně, pro ně máme vegetariánskou verzi – houbový burger se sýrem Gryuere v sezamové housce, vaječná omeleta, křupava cibule a majonéza. Chutná opravdu skvěle.
Příště představíme, jak bude v Carbon Clubu vypadat silvestrovská oslava a také co pro vás připravíme v příštím roce.
CARBON CLUB
Příjemné posezeni v moderním interiéru
Kvalitní kuchyně
Výborná káva
Velky výběr míchaných nápojů
Bowling 4 dráhy
Otvírací doba:
Ne–čt 17:00–02:00
Pá–so 17:00–04:00
Carbon Club, Pionýrů 2297, Frýdek-Místek, tel. 910 100 810,
www.carbon.cz, Facebook: Carbon – zábavní centrum