Počasí
Praha 13 °C Pátek, 29. března 2024, Svátek má Taťána
Go to content
Naše Praha na Facebooku

1968

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Zemřel spisovatel, básník a novinář Miroslav Sígl z Malešic, spoluzakladatel místních novin

5. prosince 2012 zemřel ve věku 86 let po těžké operaci novinář, spisovatel, básník a kronikář Miroslav Sígl, který žil od roku 1981 v Praze 10 – Malešicích. V roce 1991 stál u zrodu „desítkových“ novin P 10, dnes novin Praha 10. Zájem o Prahu 10 a především Malešice ukázal i na zasedání Zastupitelstva městské části Praha 10 dne 5. listopadu 2012, kdy vystoupil s kritikou výstavby areálu ByTy Malešice.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Do zlínského divadla vtrhne Řek Zorba a s ním i příval energie, naděje a optimismu

V předvečer druhé adventní neděle 8. prosince vtrhne na jeviště Velkého sálu Městského divadla Zlín světový Řek Zorba a s ním i příval energie, nekonečné naděje, volnosti a životního optimismu. V hlavní roli legendárního muzikálu se bude střídat Dušan Sitek, který po pětadvacetiletém angažmá ve zlínském divadle odešel před dvěma lety do Prahy, a Zdeněk Junák z Městského divadla v Brně, tvář populární například i díky seriálu Četnické humoresky. Inscenace bude mít dvě premiéry – první se koná 8. prosince, druhá 9. prosince, vždy od 19 hodin.

Premiéru hry Nikdy nekončí navštíví i její autor, zlínský rodák Benjamin Kuras

Zlínský rodák, esejista, novinář a spisovatel Benjamin Kuras, který v roce 1968 emigroval do Londýna, se vrací "na rodnou hroudu" se svižnou komedií britského střihu o emigraci Nikdy nekončí. Městské divadlo Zlín ji uvede v rámci cyklu inscenovaných čtení věnovaných Československu v pondělí 22. října v 19 hodin v Dílně 9472. Hostem večera bude autor osobně. Uvedla to mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Ve zlínském Velkém kině vystoupí Václav Neckář

Legenda české populární hudby Václav Neckář vystoupí v pátek od 19.30 hodin ve zlínském Velkém kině. Návštěvníky koncertu čeká výběr jeho největších hitů i aktuální píseň Půlnoční, kterou interpret nazpíval se skupinou Umakart, uvedl Vítězslav Chromek z pořádající agentury Vichr Production.

Robert Kodym: Chtěl bych se někdy podívat do dolů

Kapela Wanastowi Vjecy se po čtyřech letech chystá na turné se stejným názvem, jaký má i její nejnovější deska - Letíme na Wenuši. Jedinou moravskoslezskou zastávkou bude 28. dubna koncert v multifunkční hale v ČEZ aréně v Ostravě. K rozhovoru jsme si pozvali lídra skupiny Roberta Kodyma a baskytaristu Radka Havlíčka.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...