Počasí
Praha 5 °C Úterý, 19. března 2024, Svátek má Josef
Go to content
Naše Praha na Facebooku

zprávy

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Městská policie používala v minulém roce mírnější opatření

Příslušníci Městské policie hl. m. Prahy v loňském roce nemuseli ani jednou vystřelit ze služební zbraně proti osobě, pouze jedinkrát zazněl varovný výstřel do vzduchu. Hrozit namířenou zbraní museli celkem osmkrát, třikrát použili obušek a sedmnáctkrát slzný plyn či elektrický obušek. Vyplývá to ze zprávy Inspekce Městské policie hl. m. Prahy za rok 2023.

Dopis masového vraha Kozáka popisuje jeho bezvýchodnou situaci. O jeho pravosti se vedou diskuse

Na sociální sítě unikl údajný dopis na rozloučenou masového vraha z FFUK Davida Kozáka. Dopis je plný hrubých pravopisných chyb a poznámek v latině. Policie jej označila jako podvrh, dali jsme jej posoudit studentce vysoké školy, která je se situací obeznámena a sama trpí stejnou duševní chorobou jako Kozák. Ta jeho autentičnost potvrdila.

Ondřej Prokop: Libeňský most je uzavřený. Kdo za to může?

Praha narychlo uzavřela Libeňský most kvůli havarijnímu stavu. Možná kdyby bývalý náměstek pro dopravu Adam Scheinherr a bývalý primátor a současný náměstek Zdeněk Hřib neblokovali 6 let náš návrh na stavbu nového mostu, nemuselo dojít k dalšímu zablokování dopravy. Jak ale v posledních letech náměstek Hřib ukázal, v dopravních kolapsech se přímo vyžívá.

Platnost karet Lítačka končících v roce 2024 se automaticky prodlužuje o tři roky

V roce 2024 končí platnost dopravních karet Lítačka, které se začaly vydávat převážně v roce 2020. Pražská městská společnost OICT, jako provozovatel Lítačky, společně s Magistrátem hlavního města Prahy se rozhodly platnost karet Lítačka automaticky prodloužit o další tři roky. Všichni cestující, kterým karta v roce 2024 propadá, tak mohou cestovat s Lítačkou po Praze a Středočeském kraji až do roku 2027.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Novou knihu s názvem Karel Svoboda – Žít pokřtily v Lucerně hudební hvězdy

Ve středu 6. prosince proběhl v Galerii Lucerna křest nové exkluzivní knihy s názvem Karel Svoboda - Žít, kterou napsal umělcův syn Petr Klein Svoboda. Na akci přišlo mnoho umělců, pro které Karel Svoboda tvořil a i další známé osobnosti českého showbyznysu. Kniha, která přináší mnoho nepublikovaných fotografií a informací z profesního i osobního života Karla Svobody, začíná v Protektorátu jeho narozením a končí posledními chvílemi jeho života.

Po celý rok 2025 bude uzavřena stanice metra Pankrác

Na včerejším jednání Rady hlavního města Prahy byl schválen dokument o stanici metra linky C Pankrác v rámci napojení této přestupní stanice na linku D. Hlavní částí bude uzavření stanice Pankrác na celý rok 2025, přičemž stanicí budou vlakové soupravy jen projíždět. Bylo rozhodnuto i o dalších aktivitách v průběhu roku 2025 u této stanice.

Na Staroměstském náměstí zazáří letos o adventu strom z Libereckého kraje

Největší vánoční trhy v České republice začnou za šest týdnů. Srdce Prahy, Staroměstské náměstí letos ozdobí o adventu strom, který přijede z Libereckého kraje. Vyrostl do výšky zhruba sedmadvacet metrů na soukromém pozemku nedaleko obce Mimoň. Smrk vzešel z téměř čtyřiceti tipů soutěže Hledá se strom, kterou v létě vyhlásil organizátor trhů, společnost Taiko, a. s.

Praha má už 700 moderních přístřešků městských zastávek

Výměnu přístřešků zahájilo město prostřednictvím své akciové společnosti Technologie hlavního města Prahy (THMP) na konci roku 2021 po ukončení smlouvy se společností JCDecaux, která do té doby metropoli zajišťovala vybraný městský mobiliář. Hlavní město Praha a společnost JCDecaux následně uzavřeli tzv. Dohodu o exitu definující proces plánované výměny původního zastávkového mobiliáře za mobiliář v novém designu studia Artěl, který vzešel z otevřené designové soutěže.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Česká pošta otevřela pro občany Prahy 5 novou pobočku v Košířích

Po červencovém zrušení dvou ze sedmi poboček na území městské části Praha 5 (v Jinonicích a na Malé Straně) se zákazníci České pošty nyní dočkali i dobré zprávy. Od dnešního dne mohou v Košířích využívat novou pobočku Praha 56. Ta jim v příjemném prostředí nabídne inovativní koncept klientské obsluhy a vysoký standard poskytovaných služeb.

Jana Marková: Máme se připravit na jaderný konflikt a dlouhotrvající válku. Půjde za to Černochová před soud stejně jako Vrábel?

Takže vážení, opět se dezinformace mění ve skutečnost během pár týdnů. Všímáte si, jak se ta doba zkracuje? Jak to hrotí až na samotnou hranu možného i nemožného? Jak nám bezostyšně lžou a vůbec si s tím nelámou hlavu? A víte co je na tom strašidelné? Že ty samé výroky používají k tomu, aby někoho zlikvidovali, ideálně zavřeli do vězení, až zčerná. Hlavně aby už byl ticho.

Pražské veřejné záchodky slaví 170 let

Podle společnosti Pražské vodovody a kanalizace (PVK) uplynulo letos 170 let od první písemné zmínky o moderních veřejných záchodcích v Praze. Přípis městského prezidia tehdy konstatoval, že „všechny veřejné záchodky se mají čistit každý den, zejména ty nové.“ Historie a vývoj pražské sítě veřejných toalet je ale ve skutečnosti ještě delší – daný dokument ukazuje, že záchodky se na území Prahy vyskytovaly již předtím. Vůbec prvním záznamem k tomuto tématu je zápis z 20. října 1472 o existenci toalety u Újezdské brány.

Dobrá věc se podařila!

Po několika letech neřešení velmi špatného technického stavu spojovacích schodů v blízkosti DPS Šalounova se podařilo, podle radnice Prahy 11, tyto schody opravit, vylepšit a vrátit jim původní funkci jako hlavní spojnici mezi budovou DPS a metrem Opatov.

REPORTÁŽ: Seznam vládních bojovníků s dezinformacemi je výživný. Exekuce, pornoherec, defraudant, podvodník nebo uklízečka

Samozvaný odborník na dezinformace František Vrabel má exekuci na 3,7 milionů korun. Vyplývá to z informací obchodního rejstříku, které má Naše Praha k dispozici. Vrábel peníze dluží šéfovi česko-afgánské obchodní komory Fawadu Nadrím, o kterém Vrábel mluví jako svém příteli. Sám Nadrí má ale na krku také exekuce. Jedna z jeho „komor“ dluží miliony.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

U ČSSD bylo veselo. Létaly transparenty – Šmarda je lhář!

Na dvoraně Lidového domu se dnes uskutečnila provizorní tisková konference starých matadorů ČSSD Karla Šplíchala, Jana Kavana, Stanislava Šámala, stalinisty Josefa Skály a dalších, kteří se zastali kandidátky na předsedkyni strany Jany Turoňové. Ta má být vyloučena ze strany. Pochopení nenašli. Z útrob budovy vyšel muž se slovy: „Neopírejte si ty svý transparenty o můj majetek, sbalte si to, seberte se a vypadněte!“

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Na Nuselské radnici se na děti těší Velikonoční workshop

Pro tvořivé ručičky bude i letos v Praze 4 Velikonoční workshop. Přijďte si spolu se svou ratolestí uplést pomlázku a ozdobit květináč dle vlastní fantazie. Městská část Praha 4 uvádí, že stejně letos jako vloni proběhne workshop na Nuselské radnici a je určen jednomu dospělému (je jedno jestli mamince, tatínkovi, strýci či dědečkovi) a dítěti od 2 do 8 let.

Odklízet sníh fukarem?

Kolem půl sedmé ráno vzbudil paní Terezu ze Zbraslavi hluk spalovacího motoru. Někdo se pokoušel odklidit sníh na chodníku fukarem na listí. Když asi o hodinu později vyšla ven, chodník nebyl posypán, takže tento „úklid“ nebyl k ničemu. Reportér Naše Praha zjišťoval podrobnosti.

Sdílená auta komplikují život občanům Prahy 15

Podle radnice Prahy 15 desítky aut firem provozujících autopůjčovny sdílených aut („carsharing“) na některých místech této městské části v průběhu posledních měsíců komplikují už tak složitou situaci s parkováním. Mnoho aut stejné autopůjčovny na jednom místě opakovaně lidé zaznamenali jak v Hostivaři, tak i v Horních Měcholupech. Proč se tak děje?

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Rodiče zbystřete: Policie prošetřuje úchyla, který loví děti před školami. Policie vyšetřování potvrdila!

Rodiče žáků základních škol ve Strašnicích na Praze 10 vyděsila informace, rozeslaná ředitelkou školy Olešská, že na městské části Praha 10 řádí pedofil, který láká děti do své dodávky. Jak redakci Naše Praha potvrdily interní zdroje Policie ČR Praha 10, policie obdržela oznámení jednoho z rodičů o obtěžování jeho syna na ulici. Policie věc šetří, ale zatím nemůže čin potvrdit.

Malíř Igor Grimmich prezentuje svoje vize a představy

Válka, pandemie, klimatické změny, energetická krize a možná jaderná katastrofa. Všechna tato témata nás již nějakou dobu obklopují a zanechávají v nejistotě, jak to bude s naším světem dál. A jak tato témata vnímá svět umění? Své vize a snové představy prezentuje v Galerii ART Concept uznávaný český malíř Igor Grimmich v rámci výstavy s názvem Úžina. Navštívit ji můžete zdarma do 7. října.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Petr Lachnit: Víme toho dost?

Každé ráno usedám k počítači, projdu stránky hlavních deníků, podívám se, co je nového v zahraničí. Otevřu facebook, twitter, pinterest… Všude informace, někdy podobné, nebo podobnější, ale každou chvíli nové, čím kratší, tím lepší.

Letní akce na podporu záchranných stanic

Podle Nadace na ochranu zvířat záchranné stanice nyní zažívají nejnáročnější období roku – sezónu mláďat. Péče o ně je psychicky, fyzicky ale hlavně finančně náročná. Jednotlivé stanice přijímají denně i několik desítek zvířat v nouzi, najezdí pro ně stovky kilometrů a jsou veřejnosti neustále k dispozici na telefonu, aby mohli poradit.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Starosta Řeporyjí Novotný vyzván na souboj! „Přijímám, ale cáluj 750 000 korun!“

Podle facebookové stránky Top-Fight.cz, Ivo Osovský už nemohl přihlížet tomu, jak kontroverzní chování některých známých osob může být. A jako první se zaměřil na kontraverzní postavu Pavla Novotného, starostu Řeporyjí (ODS). Nelegálně na ulici si to s ním vyříkat nemůže, a proto nabídl způsob, jak to vyřešit bez postihu. Boxerský souboj na 3x3 minuty. Novotný tuto výzvu přijal, ale chce za to zaplatit 750 000 korun! Získá Osovský tyto peníze? Lidé už mu začínají peníze zasílat, ale budete stačit?

Zapojte se i vy do dostavby Vítězného náměstí v Dejvicích

Severozápadní část Vítězného náměstí se dočká zástavby pro kanceláře, obchody, služby a bydlení. Na místě také vznikne nová budova Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT). Podle radnice Prahy 6 vzejde nejvhodnější řešení z mezinárodní architektonické soutěže, do přípravy podkladů se nyní může zapojit i veřejnost. Kde a jak?

Schválená pomoc pražským rodičům, domácnostem a seniorům

Na květnovém jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy se zastupitelskému klubu ANO podařilo prosadit materiál, který povede k pomoci potřebným Pražanům, konkrétně rodinám s dětmi, seniorům, ale i ostatním ohroženým skupinám. Na magistrátu vznikne neprodleně konzultační skupina složená z odborníků z praxe, kteří s ohroženými skupinami denně pracují a znají jejich reálné potřeby. Do června by tato skupina měla vytvořit soubor opatření, která doporučí zastupitelstvu ke schválení.

Primátor Hřib autoritářsky rozhodl o umístění ukrajinských romských uprchlíků na Smíchov. Praha 5 se bouří!

Podle tiskové zprávy MČ Praha 5 primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) svévolně rozhodl o umístění romských uprchlíků z Ukrajiny na Praze 5 bez předchozí konzultace s radnicí MČ Praha 5. Rada této městské části na svém mimořádném zasedání vyjádřila důrazný nesouhlas s tímto postupem. Kde mají být uprchlíci na Smíchově umístěni?

Evropská komise chce šmírovat všechny e-maily a zprávy na sociálních sítích

Provozovatelé sociálních sítí a dalších webů mají podle představ Evropské komise povinně kontrolovat zveřejňované příspěvky a odstraňovat fotografie či videa s dětským sexuálním obsahem. Exekutiva Evropské unie představila návrh závazných pravidel, který v rámci boje proti sexuálnímu zneužívání dětí na internetu počítá také se zřízením unijního střediska pro koordinaci postupu v jednotlivých členských zemích. Návrh musí nejprve schválit Evropský parlament a členské státy, přičemž zvláště od europoslanců se očekávají velké námitky ohledně ochrany soukromí.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Půjdou peníze za stavbu metra D do Ruska?

Před několika dny byla zahájena na Pankráci výstavba nové trasy D pražského metra. Podle tiskové zprávy Úsek Pankrác D – Olbrachtova postaví mezinárodní „Sdružení Metro I.D“ společností Subterra, HOCHTIEF CZ, STRABAG, HOCHTIEF Infrastructure a Ed. Züblin. Zajímavostí je, že na této veřejné zakázce, ve které jde o v tomto prvním úseku o 14,54 miliard korun a celkově o 97,79 miliard korun, je zainteresována společnost STRABAG a.s., která je dceřinou společností rakouské společnosti Strabag SE, ve které vlastní 27,8 % podíl ruský oligarcha Oleg Děripaska…

Praha má Metropolitní plán! Představuje budoucnost Prahy a vyjádřit se může i veřejnost

Nové parky, řešení krize bydlení, hezčí ulice i náměstí. Nová výstava „To je Plán!“ v Centru architektury a městského plánování (CAMP) představí od 26. dubna do 30. června nově chystaný území plán Prahy – Metropolitní plán, který zpracovává Institut plánování a rozvoje (IPR). Podle tiskové zprávy magistrátu se návštěvníci seznámí nejen se základními principy plánu, ale především s jeho upraveným návrhem, ke kterému přímo na místě mohou podat připomínky. Následovat bude informační tour po městských částech, která odstartuje 9. května. Každý občan se tak může přijít zeptat na konkrétní dotaz i lokalitu v okolí svého bydliště. Narazí ale Metropolitní plán na chystané změny ve stavebním zákoně?

V Praze už probíhá odpojování od energií

V pátek 22. dubna začala Pražská energetika (PRE) odpojovat první odběrná místa, u kterých ani po půl roce zákazníci zkrachovalých dodavatelů energií Bohemia Energy a dalších menších si nezvolili nového dodavatele energií. Další dodavatelé se k odpojení také chystají.

Pro uzavírání smluv po telefonu nově nebude stačit pouhý telefonát

Na návrh Ministerstva průmyslu a obchodu projednala vláda úpravu zákona o ochraně spotřebitele a změny v občanském zákoníku. Podle tiskové zprávy ministerstva budou například obchodníci nově muset u zboží ve slevě uvádět cenu, za kterou je prodávali před poskytnutím slevy. Zakázány budou falešné spotřebitelské recenze na internetu. U nevyžádaných podomních prodejů budou moci kupující od smlouvy odstoupit do 30 dní, nikoliv 14 dní jako doposud.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

VIDEO: Česká filharmonie představuje 127. sezonu

Česká filharmonie zahájí svou 127. sezonu dvěma koncerty 28. a 29. září, na které v říjnu naváže velké evropské turné. K orchestru se vedle šéfdirigenta a hudebního ředitele Semjona Byčkova a hlavních hostujících dirigentů Jakuba Hrůši a Tomáše Netopila vrátí John Eliot Gardiner, Giovanni Antonini a Manfred Honeck.

VIDEO: Projeďte si virtuálně celou novou trasu D pražského metra!

Nedaleko stávající stanice Pankrác C, v lokalitě PAD2, dnes hl. m. Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy a zhotovitelé slavnostně zahájili jednu z nejvýznamnějších dopravních staveb desetiletí nejen v Praze, ale i celé ČR – výstavbu metra D, konkrétně prvního úseku I.D1a Pankrác – Olbrachtova. Podívejte se na vizualizace, jak budou stanice a jejich okolí v roce 2029 vypadat.

Soutěžte s Naší Prahou o tašky plné kosmetiky

Usměvavou moderátorku Evu Hecko Perkausovou známe z televize Prima jako tvář zpravodajské relace Hlavní zprávy, kde působí ve dvojici s Romanem Šebrle jak na Primě, tak i CNN Prima NEWS. Letos se Eva opět chystá moderovat Dermacol LOVE DAY v Havlíčkových sadech a vy můžete zdarma získat tašku plnou kvalitní kosmetiky!

Proruská učitelka bude propuštěná

Osmá třída na pražské Základní škole Na Dlouhém Lánu nevěřila, co jim učitelka Martina Bednářová říká. Šířila totiž ruskou propagandu. Vše vyšlo najevo díky 18 minutové nahrávce, kterou žáci skrytě nahráli. „Paní učitelka to sdělovala ve třídě, kde v první lavici seděla holčička přijatá z Ukrajiny, která to tam zažila na vlastní kůži…,“ řekla našemu portálu Naše Praha.cz ředitelka ZŠ Renata Riedlová, které je nyní nadáváno do fašistek.

FOTO: Víme, jak bude vypadat nástupce KD Eden

Velká urbanisticko-architektonická soutěž je u konce! Mezinárodní porota vybrala vítěze, Rada MČ Praha 10 její rozhodnutí posvětila. Tzv. Nový Eden, současný Kulturní dům Eden a jeho okolí, se má proměnit v žádanou městskou adresu, kde občané najdou moderní budovu s byty i multifukčním sálem a výrazně oživený veřejný prostor. Opozice však namítá: Má na to MČ Praha 10 peníze? Měla radnice napřímo říci, že Praha 10 nechce mít svůj kulturní stánek?

VIDEO: Podvodní buldozer prohlubuje dno Vltavy

Stavba Štvanické lávky, která po dokončení propojí přes stejnojmenný ostrov čtvrti Karlín a Holešovice, pokračuje na zemi i ve vodě. Zatímco mostařští specialisté Skanska betonují základy budoucích pilířů, podle tiskové zprávy SKANSKA, upravuje dno Vltavy unikátní podvodní buldozer KOMATSU.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Noční běh pro Světlušku míří do Prahy

Světluška, projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, spustila registrace na svou největší každoroční událost – Noční běh pro Světlušku. Po dvou letech, kdy se kvůli nutným opatřením přesouvaly běhy do podzimních termínu, odstartovala opět s příchodem jara. Další v pořadí je nyní Praha. Běh se podle tiskové zprávy uskuteční 21. dubna na Výstavišti ve Stromovce od 21.00.

VIDEO: Zhulenej řídil rád…

Včera v osm hodin večer v Praze-Vinoři zadržela hlídka strážníků za volantem mladíka se zákazem řízení a poté překvapivě zjistila, že je mladík hledanou osobou. Podívejte se na video zásahu.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Je to blízko…

Umřel Jean-Paul Belmondo, náš starý dobrý svět přišel o svůj další pilíř a je tak zase o kus blíž ke zhroucení. Vládu přebírá divnosvět plný šílených nápadů a paradoxů. Svět dobrovolné nesvobody, necitelnosti a hlouposti.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Kdo nevěří, ať do Prahy běží

Nebude povoleno venčení psů bez vodítka nikde, kde to není vysloveně dovoleno… A máme tu další kolo emočně vypjatých debat o psích řemínkách. Jak si jistě pamatujete, ty předchozí pokusy vždycky skončily patem, neboť se městským částem nepodařilo najít pozemky vhodné k vyčlenění pro volné pobíhání psů.

Magistrát stále víc rozhoduje „za zády lidí“. Kauza „bezdomovci“ se netýká jen Malešic

Jak uvedla již dříve Naše Praha 10, magistrát v rezidenční čtvrti Malešice neinformoval o svém záměru zřídit v rezidenční části Malešic ani místní radnici, natož místní rezidenty. Ovšem každý ze zúčastněných podává zcela odlišná fakta. Lže někdo a kdo? A proč? Desítková i magistrátní opozice naznačuje, že je možná vše jinak… Mnozí politici uvádí, že nařizovací postup a pomíjení místních názorů, vycházející mnohdy od radních z Prahy sobě, narůstá. Bude si politické vedení města dál autoritativně dělat, co se mu zlíbí?

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

PVK: počet havárií klesl, snížila se i doba přerušení dodávek vody

Pražskou vodovodní síť postihlo v loňském roce 5029 havárií. Je to o 179 událostí méně než v roce 2018. „Loni nám přála mírná zima a také léto nebylo tak suché jako o rok dříve. Právě pohyb půdy a koroze materiálu byly nejčastější příčinou havárií, podílely se na nich v pětadevadesáti procentech,“ uvedl tiskový mluvčí PVK Tomáš Mrázek.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Airbnb můžete nahlásit třeba kvůli hlučným sousedům

Ubytování přes aplikace typu Airbnb (americká akciovka) zažívá v posledních letech obrovský boom. Různé regulace zavádí většina evropských metropolí. „I v pražském centru jsme se s problémy s krátkodobým ubytováním setkali snad všichni,“ uvedla na sociálních sítích nejpostiženější městská část.

Kam půjdou ceny pražských bytů: Kdy bude líp?

V metropoli za 11 měsíců roku 2018 stavební úřady povolily 2194 nových bytů. Vyplývá to z aktuálních dat ČSÚ z ledna 2019, jež má redakce časopisu Naše Praha k dispozici. Strategický plán města přitom počítá s tím, že by mělo vznikat kolem 6000 nových bytů ročně. Zaplatíte cenové zoufalství vy, nebo až vaši budoucí potomci? A proč to bude pár let jen horší a horší?

Vltavská: Zatěžovací zkouška ukázala, že lze v omezeném rozsahu vrátit osobní auta, MHD pod mostem se obnoví

Most X022 v Bubenské ulici, který je od konce října z bezpečnostních důvodů zavřený a provizorně havarijně podepřený, prošel v pátek a v sobotu zatěžovací zkouškou. Předběžné výsledky zkoušky ukázaly, že je po osazení další speciální diagnostiky možné na most pustit v omezeném režimu osobní auta do 3,5 tuny. Zároveň platí, že most je nezbytné v lednu finálně podepřít, abychom mohli obnovit dopravu ve větším rozsahu.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Petřínská rozhledna zčervená. Už dnes večer

Praha se dnes, 14. června, připojuje ke Světovému dni dárců krve. Tento den je poděkováním všem, kteří svým darem přispívají k záchraně lidských životů. Rozsvícením Petřínské rozhledny v červené barvě tak apeluje na nutnost pravidelného neplaceného dárcovství k zajištění dostupné krve a krevních produktů pro potřeby pacientů.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Potkani už zase baští čokoládu a sušenky

Na deratizaci v Praze tedy v P pražské kanalizaci padne asi 13.000 kilogramů jedovatých pochoutek z čokolády a sušenek Hubex. Ty se „rozdávají“ přes kanalizační vpusti. Letos deratizační sezona začala na Václavském náměstím první vlna skončí v červnu, druhá potrvá od srpna do konce října.

Do Kaštanu zavítají Maxa a Ježek. Vystoupit tam mají prý naposledy

Prvního března se milovníkům jedné bubenečské hudební legendy splní sen: v Kaštanu s projektem Pět let stará věc vystoupí podle svého tvrzení zřejmě naposled (Naše Praha tvrdí opak) muž, který v tuzemsku před desítkami let zpopularizoval bubenečsky laděným textem písně Brixton o dějinách Slamníku i punkově nesmrtelné The Clash.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Squateři na střeše v Šárce: vyjádření policistů i starosty

Podle posledních zpráv v neděli je možné, že policisté znovu zváží svůj dosavadní postoj – ten je s ohledem na možné zranění zatím vyčkávat. Podobná situace jen ne tam mediálně vyhrocená, pokračuje už dlouho i v Praze 3, kde lidé nezákonně okupují žižkovskou vilu bývalé kliniky. Je uzavřen dopravní spoj, neprojedete Šáreckým údolím. „Kolegy“ podpořili i squatteři okupující žižkovskou kliniku.