Počasí
Praha 16 °C Čtvrtek, 02. května 2024, Svátek má Zikmund
Go to content
Naše Praha na Facebooku

jídlo

V Troji je nová restaurace. Zve na rodinné obědy či pikniky

Hledáte restauraci, kde si mohou rodiče i děti užít prvotřídní gastronomický zážitek v idylickém prostředí, každý po svém, a přesto společně, v klidu a pohodě? Zaručeným tipem je nová restaurace s vlastní vinicí a vinařstvím, která vznikla na místě historické usedlosti Salabka v Praze Troji.

Dětskými tábory ve Žlutých lázních letos provedou komiksoví hrdinové

Malí táborníci zažijí o prázdninách ve Žlutých lázních v Podolí komiksové dobrodružství. Spolu s kreslenými hrdiny je čeká koupání v bazénech, kreativní program, návštěvy jezdeckého oddílu i canisterapie. Osmý ročník dětských příměstských táborů Sluníčka se školkou začne v pondělí 30. června. V devíti turnusech potrvá do 29. srpna.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Mezinárodní soutěž vyhrál obal, který po použití rozkvete

Slavnostní vyhlášení vítězů 19. ročníku soutěže Mladý obal / Young Package proběhlo v pátek 30. května ve Velkém sále Novoměstské radnice. Do soutěže se tento rok přihlásilo přes 700 studentů a designérů do 30 let ze 43 zemí světa. Prezentovali zde své originální nápady z oblasti obalového designu na téma Take Away. Všechna oceněná místa nakonec obsadili mladí tvůrci z České a Slovenské republiky.

Potřebujete do léta zhubnout pár kil?

Každý rok po zimně cítíte, že by bylo dobré do léta trochu zeštíhlet, protože nedopnete kalhoty a budete se muset se stoupajícími teplotami odhalovat před svým okolím? Aby se vám to letos povedlo, je potřeba začít 2 až 3 měsíce předem, pak bude znát skutečný rozdíl na váze i ve velikosti vašeho oblečení a vy budete letošní léto spokojení.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

V sobotu proběhne Korso Krymská

Krymskou ulicí budou v sobotu 24. května opět korsovat lidé, ne auta. Festival je otevřený všem – rodičům, prarodičům, dětem, pejskařům i hipsterům. Hlavní myšlenkou Korsa Krymská je vyjít na ulici a užít si ji společně se sousedy i neznámými.

Přímo v centru je nové tržiště. Pod střechou

Jen pár kroků od sochy Svatého Václava v Jindřišské 5 se v první jarní den otevřely brány pasáže a s nimi i zcela nové tržiště, které se od ostatních tržišť výrazně odlišuje. Kompletní nákup, od čerstvě pečených francouzských baget, přes sýry, sušené šunky, oleje, marmelády, až po ovocné šťávy, zeleninu či mléko tady pořídíte od rána do večera, pět dní v týdnu a za každého počasí. Nové tržiště Eat it! je totiž pod střechou.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Květná neděle v litoměřickém hradu

Nádvoří a vnitřní prostory Hradu Litoměřice budou v neděli 13. dubna žít Velikonocemi. Od 10 do 17 hodin se zde uskuteční třetí ročník velikonočního jarmarku řemesel a dovedností, pořádaný Centrem cestovního ruchu Litoměřice. Nebudou chybět nejrůznější druhy kraslic – zdobené krajkou, madeirou i tradiční malované. Návštěvníci uvidí také pletení pomlázek z vrbového proutí, předení na kolovrátku, práci na hrnčířském kruhu a další dovednosti, z nichž některé si budou moci sami vyzkoušet.

Nové tržiště přímo v centru velkoměsta. Pasáž v Jindřišské po letech opět žije

Jen pár kroků od sochy Svatého Václava v Jindřišské 5 se v první jarní den otevřely brány pasáže a s nimi i zcela nové tržiště, které se od ostatních tržišť výrazně odlišuje. Kompletní nákup, od čerstvě pečených francouzských baget, přes sýry, sušené šunky, oleje, marmelády, až po ovocné šťávy, zeleninu či mléko tady pořídíte od rána do večera, pět dní v týdnu a za každého počasí. Nové tržiště Eat it! je totiž pod střechou.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Rostou! Nejvyšší čas vyrazit na houby

Houbařská sezóna vrcholí. Kdo ještě nestihl udělat zásoby hub na zimu, měl by neprodleně vyrazit do lesa. Pohled na sametové hlavičky hříbků zvedne náladu a spolehlivě rozežene podzimní chmury. Pořádná procházka po lese navíc prospěje zdraví a fyzické kondici.

Česko bude jíst lokální suroviny a upozorní tak na hlad

Přes 200 organizací ze všech krajů České republiky - 172 základních, středních, odborných i vysokých škol, 26 restaurací a jídelen a 4 další instituce - se zapojilo do akce společnosti Člověk v tísni Naše posvícení. Ve středu 16. října budou zákazníkům, klientům a studentům podávat alespoň jedno jídlo z denního menu uvařené z lokálních surovin nebo promítat tematické dokumentární filmy.

Česko bude jíst lokální suroviny a upozorní tak na hlad

Přes 200 organizací ze všech krajů České republiky - 172 základních, středních, odborných i vysokých škol, 26 restaurací a jídelen a 4 další instituce - se zapojilo do akce společnosti Člověk v tísni Naše posvícení. Ve středu 16. října budou zákazníkům, klientům a studentům podávat alespoň jedno jídlo z denního menu uvařené z lokálních surovin nebo promítat tematické dokumentární filmy.

Ve Vysočanech poteče pivo proudem

Pivaření v Galerii Harfa začíná v sobotu 5. října od 11 hodin, zábavný moderovaný program bude zahájen ve 13 a potrvá zhruba do 21 hodin. Příznivce našeho národního „tekutého chleba“ čeká kromě piva také speciální menu vhodné k prezentovaným pivům, řízená degustace se sládkem, živá foklórní a rocková hudba a také soutěže o gurmánské dárky. Jedno pivo bude možné zakoupit za 20 Kč, jídlo za 50 Kč, vše prostřednictví žetonů, které budou k zakoupení na střeše Galerie Harfa.„Pivařit“ se bude i v případě špatného počasí díky velkému „pivnímu“ stanu. Moderuje Pavel Cejnar.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Radnice pořádá sbírku na obědy chudých dětí

Až 10 procent školních dětí v Praze neobědvá. Tento fakt vyplynul z anonymní ankety mezi školáky tří pražských škol. Některé děti jídlo ze školní jídelny odmítají samy, jiným ale rodiče obědy neplatí, protože si to nemohou dovolit. Proto se Rada Městské části Praha 7 rozhodla těmto dětem pomoci zorganizováním veřejné sbírky na takzvané Obědové konto.

Češi se učí jíst kvalitní potraviny, v restauracích je ale nenajdou. Z kvalitních surovin vaří jen pět procent podniků

Při nákupu potravin v obchodě je pro téměř polovinu Čechů důležitější kvalita než cena, podle té nakupuje jen 34 procent z nich. V restauracích je to ale přesně naopak. Češi stále preferují kvantitu před kvalitou a za oběd v restauraci jsou ochotni průměrně utratit jen sto korun. Přitom právě v restauraci obědvá kolem poloviny lidí.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Češi se učí jíst kvalitní potraviny, v restauracích je ale nenajdou. Z kvalitních surovin vaří jen pět procent podniků

Při nákupu potravin v obchodě je pro téměř polovinu Čechů důležitější kvalita než cena, podle té nakupuje jen 34 procent z nich. V restauracích je to ale přesně naopak. Češi stále preferují kvantitu před kvalitou a za oběd v restauraci jsou ochotni průměrně utratit jen sto korun. Přitom právě v restauraci obědvá kolem poloviny lidí.

Praha 14 zve na festival Stop Zevling: Přijďte si rozhýbat tělo a pobavit se s přáteli

"Černý Most není místo, kde se zastavil čas! Sídliště žije, dýchá a tvoříme v něm kreativní nápady pro vás. Spojujeme komunity, setkáváme se zde s našimi přáteli. Bavíme se, tancujeme, sportujeme, jíme. Přijď se bavit jinak, s námi!“ – To je motto tradičního festivalu STOP ZEVLING, jehož 7. ročník v sobotu 14. září na Praze 14 proběhne.

Kam vyrazit: Babí léto v Olomouci pro děti i dospělé

Výjimečné památky, rozlehlé parky a spoustu příležitostí k zábavě i relaxaci nabízí turistům moravská metropole Olomouc. Přicházející babí léto je ideálním obdobím, kdy mohou návštěvníci zjistit, proč slavný průvodce Lonely Planet zařadil toto místo k nejkrásnějším městům v Evropě. V tomto článku vám přinášíme sportovní i kulturní tipy, jak můžete v Olomouci strávit nezapomenutelné chvilky se svou rodinou.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Co jedí děti ve školních jídelnách? Víc než chuť je důležité splnit stanovené normy

V Česku existuje kolem devíti tisíc školních jídelen, které navštěvuje 75 procent žáků, většina z nich je ale s kvalitou jídla nespokojená. Na tu však mají velký vliv finanční limity. Podle vyhlášky platné od ledna 2012 by totiž rodiče neměli za školní oběd průměrně zaplatit více než 35 korun. Děti tak mají velkou smůlu: na rozdíl od dospělých si svobodně místo stravování vybrat nemohou.

Co jedí děti ve školních jídelnách? Víc než chuť je důležité splnit stanovené normy

V Česku existuje kolem devíti tisíc školních jídelen, které navštěvuje 75 procent žáků, většina z nich je ale s kvalitou jídla nespokojená. Na tu však mají velký vliv finanční limity. Podle vyhlášky platné od ledna 2012 by totiž rodiče neměli za školní oběd průměrně zaplatit více než 35 korun. Děti tak mají velkou smůlu: na rozdíl od dospělých si svobodně místo stravování vybrat nemohou.

Patero pro návštěvníky bazénů a koupališť

Letní sezóna je v plném proudu a díky teplým letním dnům jsou koupaliště i bazény doslova v obležení koupání chtivých návštěvníků. Aby bylo koupání tím pravým požitkem a nepřinášelo nepříjemné následky, musí provozovatelé samozřejmě správně upravovat vodu a po všech stránkách se starat o provoz bazénu. Návštěvníci jim to ale mohou svým chováním značně usnadnit – stačí dodržovat pět jednoduchých pravidel.

Do Beachklubu Pankrác za cvičením proti stresu

Odpočinout si od práce a stresu, ale i načerpat novou energii do druhé poloviny dne. To si klade za cíl cvičení BeachFitness, které odstartovalo v první polovině července v Beachklubu Pankrác. Skrývají se pod ním lekce lunch power jógy, kondiční cvičení nebo kruhový trénink. To vše na písku, na slunci, na vzduchu a pod širým nebem. Zároveň můžete chytat bronz!

I jahodové menu pomůže při hubnutí

Podle průzkumů jíme velice nezdravě. Odborníci se snaží odnaučit naše zlozvyky a díky kvalitní stravě nám udělat z jídla potěšení a prodloužit nám život. Jednou z variant je učit lidi správně a zdravě vařit. Krátkodobé omezování se v jídle není řešením, pouze trvalou změnou stravovacích návyků zhubnete jednou provždy.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Žluté lázně otevřou dětské tábory podle plánu 1. července

Dětské příměstské tábory Sluníčka se školkou ve Žlutých lázních v pražském Podolí voda neodplavila. Už za týden, v pondělí 1. července, otevřou svůj sedmý ročník, který nabídne bohatý program i prostory celého, po povodních opraveného a vyčištěného areálu. Cena navíc zůstává stejná - 500 korun na den.

Dva kamiony s nákladem ze Zlínska pomohly Ústeckému kraji

Dva kamiony humanitární pomoci, kterou ze Zlínska poslalo sdružení Korunka Luhačovice, jsou už v Ústeckém kraji. Ještě v sobotu náklad vyložili dobrovolníci a přerozdělili ho do zaplavených oblastí. Od neděle pak nashromážděné věci rozdělili lidé z krizových štábů jednotlivým obyvatelům, které postihla ničivá povodeň.

Z Londýna se během 30 let stala Mekka gastronomie. Jak chutná, poznají hosté restaurace La Veranda

Smažená ryba s hranolky, yorkshirský puding nebo obří kalorické snídaně – to jsou pokrmy typické pro Velkou Británii. Anglická gastronomie však postupně přechází od tradičních pokrmů k světovým specialitám. Patří k nejrychleji se rozvíjejícím a dostává se na přední příčky kulinářsky vyhledávaných oblastí. Popularitu si anglická kuchyně získává i v Česku.

Z Londýna se během 30 let stala Mekka gastronomie. Jak chutná, poznají hosté restaurace La Veranda

Smažená ryba s hranolky, yorkshirský puding nebo obří kalorické snídaně – to jsou pokrmy typické pro Velkou Británii. Anglická gastronomie však postupně přechází od tradičních pokrmů k světovým specialitám. Patří k nejrychleji se rozvíjejícím a dostává se na přední příčky kulinářsky vyhledávaných oblastí. Popularitu si anglická kuchyně získává i v Česku.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Herečka Alice Bendová a olympionik David Svoboda přistiženi polonazí!

David Svoboda prožil s Alicí Bendovou chvilky, o kterých si všichni ostatní muži mohou nechat pouze zdát. Při focení kalendáře, který vzniká na podporu osvětové kampaně zdravé české šunky, se český olympionik ocitl s Alicí Bendovou ve velmi sporém oděvu v netradiční páře. Oba aktéři tak měli ideální příležitost okukovat svá polonahá těla.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Nový trend: Češi nevaří večeře a bojí se experimentovat

Podle průzkumu společnosti Hamé připravuje teplou večeři každý den jen šest procent respondentů a 67 procent téměř vždy volí ověřenou klasiku. A není divu. Kreativní vaření vyžaduje spoustu času a energie. Díky hotovým jídlům lze ochutnat každý den něco nového a ušetřit spoustu času i peněz.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Příprava na dovolenou: tištěné i audio jazykové příručky s sebou

Zmatené šermování rukama na recepci hotelu, nechtěná objednávka v restauraci nebo únavné bloudění cizími ulicemi. Oč by byla zahraniční dovolená příjemnější, nebýt jazykových bariér? 38 procent Evropanů, nepočítaje v to Brity a Iry, ovládá angličtinu. Její základy by měl znát každý cestovatel. Díky přehledným brožurám s audio doplňky stačí pár hodin v autě, autobuse nebo letadle.

Příprava na dovolenou: tištěné i audio jazykové příručky s sebou

Zmatené šermování rukama na recepci hotelu, nechtěná objednávka v restauraci nebo únavné bloudění cizími ulicemi. Oč by byla zahraniční dovolená příjemnější, nebýt jazykových bariér? 38 procent Evropanů, nepočítaje v to Brity a Iry, ovládá angličtinu. Její základy by měl znát každý cestovatel. Díky přehledným brožurám s audio doplňky stačí pár hodin v autě, autobuse nebo letadle.

Útulek prosí o pomoc

Psí útulek v Libni žádá o pomoc pro své psí obyvatele. Náklady na provoz se totiž každým rokem zvyšují a v letošním roce se útulek potýká s nedostatkem krmení pro psy. Prosí proto veřejnost o darování jakýchkoli masových konzerv pro psy.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Cestovatel Dan Přibáň: Trabantem přes Afriku? Jde to!

Téměř dvacet tisíc kilometrů napříč Afrikou ujel během tří měsíců roku 2009 cestovatel a novinář Dan Přibáň se svým týmem ve dvou žlutých trabantech. Z cesty vznikl film, který přijel do Zlína představit během dubnového festivalu Neznámá země.

Praha 2 otevřela Domov s hospicovou péčí

Na území druhé městské části se 13. dubna otevřel Domov s hospicovou péčí Pod střechou. Je určen nemocným lidem, kteří si přejí strávit poslední týdny života důstojně, ale nemají blízké, kteří by se o ně mohli doma celodenně starat.

Kam v Praze 9 za českou kuchyní?

Omrzely vás už speciality v podobě chobotnic, sushi nebo bifteků? Dali byste si guláš nebo svíčkovou se šesti? Vybrali jsme pro vás restaurace, kde vaří českou kuchyni za příjemné ceny. Za jídlo z denního zaplatíte kolem stokoruny.

Kam v Praze 9 za českou kuchyní?

Omrzely vás už speciality v podobě chobotnic, sushi nebo bifteků? Dali byste si guláš nebo svíčkovou se šesti? Vybrali jsme pro vás restaurace, kde vaří českou kuchyni za příjemné ceny. Za jídlo z denního zaplatíte kolem stokoruny.

Nemáte doma Baby roku?

Do 31. prosince 2012 probíhá na www.babyroku.cz a www.babyroka.sk soutěž o Baby roku 2012. Hlavním partnerem české i slovenské soutěže je společnost HappyFoto již druhým rokem, letos převzala po loňském Hamánkovi i generální partnerství.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Žluté lázně lákají na piknik a zajímavé akce

O dva dny dřív, už v sobotu 28. dubna, otevřou letos svoje brány veřejnosti Žluté lázně. „Reagujeme na avízované hezké počasí a vzhledem k tomu, že je to víkend, otevřeme areál hostům. Mohou se přijít prohřát na pláž, vyzkoušet sportoviště, nebo si dát něco dobrého k jídlu a jen tak posedět. Rádi je u nás opět v zimě uvítáme," zve Milan Heidler, výkonný ředitel společnosti Taiko, která je provozovatelem areálu Žluté lázně.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Australský hokejista Vítkovic Nathan Walker miluje svíčkovou

Hokejový útočník Nathan Walker se ve svých 17 letech probojoval do extraligového týmu Vítkovic. Hned ve svém prvním extraligovém zápase 9. října zápase si připsal asistenci, o týden později skóroval. Je prvním Australanem, který nastoupil do české extraligy a samozřejmě prvním Australanem, který vsítil v české extralize branku.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Vánoční jarmark v Michelském dvoře

Vánoční jarmark v Michelském dvoře se letos uskuteční v sobotu 10. 12. od 10.00 do 18.00 hodin. Čeká vás skvělé jídlo, bohatý program a také příležitost nakoupit nevšední vánoční dárky u místních trhovců - od ruční keramiky a kosmetiky až po biosýry a med.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Sto značek piva. I to je olomoucký Beerfest

Čtyřiatřicet pivovarů, přes sto značek piv a 25 kapel a vystupujících, to nabídne desátý Beerfest Olomouc. Čtyřdenní akce pro milovníky piva a hudby může 22. června vypuknout. Největší pivní festival na Moravě se přestěhoval z olomoucké části Lazce znovu do centra, tentokrát do Korunní pevnůstky.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Olomouc slaví. Ochutnejte všechny její chutě

V pátek vypukly třídenní Svátky města Olomouce. Kdo se rád baví, kdo rád skvělé jídlo, koho vzrušují historické souboje a bitvy, kdo si rád zatančí při poslechu dobré muziky, ten musí mít rád i červen v Olomouci. Olomoučané slaví rádi.

STÁVKA V DOPRAVĚ: Jak se chovat v koloně

Správné naplánování trasy, sledování dopravního zpravodajství ale také dostatek paliva v nádrži, pití i jídla jsou rady ministerstva dopravy pro motoristy, kteří se ocitnou kvůli čtvrteční stávce v dopravní zácpě. Novináře o tom ve středu informoval mluvčí ministerstva Jakub Ptačinský. "Hlavní rada zní, kdo nemusí, ať do krizových míst ani nevyjíždí," uvádí Ptačinský.