Počasí
Praha 11 °C Čtvrtek, 28. března 2024, Svátek má Soňa
Go to content
Naše Praha na Facebooku

zprávy

Policie: V Praze 10 se zlepšila situace s krádežemi aut, zhoršilo se třeba spejerství

V Praze 10 se podle místních kriminalistů daří objasňovat stále více případů trestné činnosti. Z celkového počtu 24007 spáchaných trestných činů v roce 2012 bylo objasněno 4005. Oproti roku 2011 se tak v minulém roce zvýšila objasněnost o přibližně dvě procenta a to zejména v oblastech Vršovic, Strašnic a Zahradního města, kde bylo evidováno celkem 6922 případů trestné činnosti a z nich bylo vyšetřeno 1184.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

I internetový obchod můžete mít za rohem, říká manažerka Kasa.cz

Kasa.cz je zatím jediný internetový obchod, který provozuje po republice síť klasických kamenných prodejen. Zajímavé jsou tím, že se v nich prodává za internetové, tedy nižší, ceny. Jeden z nich je na Černém Mostě. Proč společnost otevřela síť „kamenných internetových“ prodejen, vysvětluje manažerka firmy Jitka Součková.

Strážníci se zaměřili na cyklisty, ale i fanoušky fotbalu či Coldplay

V ulicích Prahy 10 se v září a říjnu třeba kolem Edenu strážníci zaměřili na veřejný pořádek nejen v souvislosti s fotbalovými fanoušky a nejen kolem rizikového derby Sparty a Slavie, ale i při koncertu Coldplay. Cíleně se pak městští policisté zaměřili v rámci bezpečnostních opatření i na cyklisty nebo nepřizpůsobivé občany.

Dominikáni v Olomouci našli na střeše kostela vzkazy předků

Malý střípek minulých časů našli dělníci při opravě věže dominikánského kostela Neposkvrněného početí Panny Marie ve Slovenské ulici. Několik textů a drobných upomínkových předmětů, z nichž některé byly staré až čtyři sta let, dokladuje události z tehdejší doby, a to nejen události ze života dominikánů.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Víte, jaká je v Praze 10 regulované nájemné v městských bytech a jaké tržní?

Rada hlavního města na konci července rozhodla o jednostranném zvýšení regulovaného nájemného v městských bytech. Zároveň však - jak jsme vás již informovali - dochází k ponechání stávající výše nájemného, a to poskytnutím slevy z tohoto nově stanoveného nájemného. V závěru zprávy najdete i srovnání nájemného v bytech hl. m. Prahy a tržního nájemného - obojí v Praze 10.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Útulek prosí o pomoc

Psí útulek v Libni žádá o pomoc pro své psí obyvatele. Náklady na provoz se totiž každým rokem zvyšují a v letošním roce se útulek potýká s nedostatkem krmení pro psy. Prosí proto veřejnost o darování jakýchkoli masových konzerv pro psy.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Po chlapci pátrají rodiče i policie

Rodiče i policie hledají Radka Hegera z Olomouce. Devatenáctiletý mladík měl odjet v pondělí do školy do Brna. Matka jej odvezla na nádraží, kde jeho stopa končí. Od té doby o sobě nepodává žádné zprávy. Podle rodičů Radek neměl nikdy potíže ani s drogami či třeba s útěky z domu.

Vršovická Slavia je bez trenéra, Straka nečekaně rezignoval

S vršovickou Slavii se to v posledních dnech mele. Objevily se zprávy o jejích dluzích, dnes přišla o trenéra Straku, kterého část ortodoxních fanoušků za půlrok působení vůbec nepřijala. Třiapadesátiletý František Straka rezignoval z postu trenéra na vlastní žádost. Informovaly o tom oficiální stránky "sešívaných", kterým po devatenácti odehraných kolech patří v tabulce nejvyšší soutěže až 11. místo.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Zlínský primátor přijal dva významné oslavence

ZLÍN (MEDIAFAX) - Dva významné zlínské oslavence přijal v pátek primátor Zlína Miroslav Adámek (TOP 09/STAN) a jeho náměstek Miroslav Kašný (KDU-ČSL). Jak agenturu Mediafax informoval mluvčí města Zdeněk Dvořák, cestovatel Miroslav Zikmund oslaví 93 let a Jan Bezděka 101 roků.

V Olomouci se ztratil sedmnáctiletý mladík

Po sedmnáctiletém Jiřím Vilišovi z obce Tovéř na Olomoucku pátrá od pondělí policie. Pohřešovaný mladík odešel v pondělí 30. ledna ráno z domu a odcestoval vlakem do Olomouce. Od té doby o něm nemá jeho rodina žádné zprávy.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Den otevřených dveří v ZŠ Gutova pomohl i levhartovi

V prosinci pořádala Gutovka Den otevřených dveří pro rodiče, přátele školy i pro širokou veřejnost. Pedagogický sbor, tak i žáci žáci se na tuto událost pečlivě připravili. Prodejem upomínkových předmětů škola pomohla nejen adoptovanému chlapci z Indie, ale i pražské kočkovité šelmě.

Den otevřených dveří proběhl v ZŠ Gutova

Dne 14.12. 2011 pořádala GUTOVKA Den otevřených dveří pro rodiče, přátele školy i pro širokou veřejnost. Pedagogický sbor, tak i žáci žáci se na tuto událost pečlivě připravili. Chodby školy se začaly plnit návštěvníky už v 7,50 hodin.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Zlínský primář novorozeneckého oddělení je kandidátem na Purpurové srdce

Primář novorozeneckého oddělení zlínské Krajské nemocnice T. Bati Jozef Macko se zařadil mezi 12 kandidátů z České republiky na udělení ceny Purpurové srdce v kategorii Osobnost široké veřejnosti. Toto ocenění je určeno lidem, kteří poskytli významnou podporu nedonošeným miminkům a jejich rodičům nebo významně přispěli k řešení problematiky předčasného porodu.

Středeční zastupitelstvo bude projednávat i prodej viladomů

Způsob prodeje domů se šesti a méně byty tak, jak s ním počítá vedení radnice, je podle zástupců občanského sdružení Spravedlivé bydlení v Praze 10 nespravedlivý. Nelíbí se jim třeba složení desetiprocentní jistiny. Sdružení podpořil senátor Jaromír Štětina (za TOP09). Radnice se hájí tím, že se v drtivé většině případů jedná o nadstandardní bydlení a jejich případný prodej nemůže být realizován na úkor ostatních občanů. I o tomto tématu bude jednat středeční zastupitelstvo.

Drogově závislých je v Praze přes 15 tisíc

Výroční zprávu o realizaci protidrogové politiky hlavního města Prahy v roce 2010 vzala dnes na vědomí Rada hl. m. Prahy. Zpráva, kterou předložil náměstek primátora hl. m. Prahy Ivan Kabický, přináší základní informace o dané problematice jak pro laickou, tak pro odbornou veřejnost.

Na Jižní spojku, jež vede i Prahou 10, se vrátí kamiony

Pražští radní na svém úterním zasedání podpořili návrat kamionů na Jižní spojku od září, uvedl pražský magistrát. Kamiony se na Jižní spojku přesunou mezi 22.00 a 06.00, kdy by kvůli nižší intenzitě provozu neměly způsobovat žádné dopravní komplikace. S rozhodnutím ale nesouhlasí obyvatelé Braníku, Krče i Spořilova.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Necháte si posílat informační SMS zdarma?

Kdy budou čistit ulice? Zajímavosti z kultury a sportu nebo dopravní aktuality? Přímo do mobilního telefonu občané budou moci dostávat například informace o blokovém čištění, dopravě, koncertech či sportovních akcích. „Občan se jednoduše zaregistruje na webových stránkách, telefonicky anebo SMS, vybere si jaké oblasti života v Praze 10 ho zajímají, a tyto novinky pak od nás bude průběžně dostávat,“ vysvětlil starosta Milan Richter.

Znáte historii Vinohrad, Nuslí, Vyšehradu a Nového města?

Městská část Praha 2 zahrnuje ve svých hranicích část Nového Města, Vyšehrad, část Královských Vinohrad a část Nuslí. K vytvoření tohoto celku došlo při správních rozdělení pražského území do 10 obvodů v roce 1960. Tato reorganizace rozbila tradiční městské čtvrti někdy až do čtyř či pěti nových obvodů a zpřetrhala četné historické vazby. Dějiny území, které Praha 2 zaujímá, sahají hluboko do české minulosti.

Za parkování půjde platit mobilním telefonem

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila záměr projektu, který umožní další alternativu způsobu úhrady parkovného v zónách placeného stání na území hlavního města prostřednictvím mobilních telekomunikačních služeb. Cílem je nabídnout řidičům jednoduchý a snadný způsob úhrady, současně umožnit jejich jednoduchou kontrolu a zároveň tím zefektivnit výběr parkovného.

Tisíce fandů míří do Olomouce na Suzanne Vegu

Suzanne Vega, to je jméno, které láká do Olomouce fanoušky kvalitní písničky. Po legendách jako jsou Uriah Heep, Yes nebo Deep Purple vystoupí v úterý 12. července večer v Olomouci další muzikantská hvězda. Na Horním náměstí zazpívá držitelka ceny Grammy, newyorská písničkářka Suzanne Vega.

Kde se v Praze 10 měří rychlost?

Aktuální seznamy lokalit, kde je prováděno měření rychlosti strážníky z Obvodního ředitelství MP Praha 10 už dlouhou dobu zveřejňuje nejen pražská Městská policie, ale i pražský magistrát a podle situace tyto informace přebírají média, včetně online novin Praha 10 www.NasePraha10.cz .

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Fanoušci ukázali vedení Slavie červenou kartu, hráči však odvedli svou práci

Fotbalisté Slavie Praha po zasloužené výhře v pondělní dohrávce 24. kola Gambrinus v Edenu nad 1. FC Slovácko 2:0, výrazně zvýšili své šance na záchranu.Fanoušci o přestávce rozvinuli dva trasparenty s hesly "Červená karta prota všechny tajemný" a "Sešívaní drží spolu." Diváci skandovali hesla proti jednomu z údajných spolumajitelů klubu Petru Sisákovi.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Vysočanská radnice nabízí zdarma zasílání informačních sms

Úřad Prahy 9 připravil pro své občany novou službu. Zájemcům bude zdarma zasílat informační textové zprávy na mobil. Až do června bude probíhat zkušební provoz, v rámci kterého bude radnice informovat zaregistrované o novinkách z oblasti kultury a životního prostředí, konkrétně k problematice odpadového hospodářství. Po vyhodnocení pilotní zkoušky vedení devítky zváží případné rozšíření o další oblasti působení. Pokud se rozhodnete pro zlepšení své informovanosti o kulturních akcích, stačí zaslat sms zprávu ve znění REG_KULTURA na číslo 720 001 508. Pokud uvítáte sdělení z druhé uvedené oblasti, zaregistrujte se textovkou REG_ODPADY na stejném čísle. Kdykoliv také můžete zasílání info sms zrušit. Na uvedené číslo v tom případě zašlete zprávu UNREG_KULTURA nebo UNREG_ODPADY. Časopis Naše Praha 9 o tom informovala tisková mluvčí úřadu Jitka Fišerová.

Zlínské Samari odstartovala Klub zdraví

Ve středu 5.ledna se v prostorách expozice Baťova mrakodrapu ve Zlíně uskutečnila první přednáška Klubu zdraví Samari v roce 2011. Na téma Oblíbené omyly zdravé výživy s asi třiceti účastníky besedoval lékař Norbert Cibíček.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Česká televize zahajuje novou online komunikaci s diváky

Česká televize má od ledna nové internetové stránky a rozjíždí technicky vyspělejší iVysílání. Titulní strana webu www.ceskatelevize.cz nabízí přehlednější služby a strukturu. Internetové stránky také počítají s větší provázaností se sociálními sítěmi a aplikacemi v telefonech.

Muž má na svědomí téměř stovku podvodů

Sedmapadesátiletý muž ze Zlínska a jeho čtyřiatřicetiletý syn jsou podezřelí z trestného činu podvod. Toho se dopustili hned v jednadevadesáti případech. U různých finančních institucí si postupně půjčili téměř pět milionů. Přestože syn jednal spíše pod tlakem a chtěl otci vyjít vstříc, oběma teď hrozí až tříleté vězení.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Editorial: Při volbách to budete mít těžké

Koho v Praze 9 volit a koho poslat k šípku? Volit podle celostátního nebo celoměstského stranického renomé? Nebo v komunálních volbách jinak? Do jaké míry se soustředit na osobnosti, které možná znáte? Do jaké míry vidíte jako potřebu na některých radnicích rozředit stávající a dlouhá léta neprovětrané vedení?

Co řekli sami Kabáti k odloženému koncertu v hale Eden?

Přečtěte si oficiální reakci skupiny Kabát na posunutí jejich vystoupení v rámci říjnových Dnů Prahy 10. "Celá tato situace nás velmi znepokojila, a těm kteří si vystáli frontu na vstupenky se touto cestou omlouváme, a doufáme že nás pochopí!," uvádí Kabáti. Skupina potvrdila, že akce se domlouvala již před dvěma až třema lety: „V roce 2008 jsme byli požádáni o zvážení účinkování na slavnostech v termínu 10. 10. 2010, což je s ohledem na numerologii impozantní termín pro tuto (desátou - pozn. redace) městskou část,“ stojí v prohlášení skupiny.

Sestry Havelkovy zazpívají pro Modrý klíč

Ve středu 29. září 2010 ožije Kulturní centrum Novodvorská swingovými písněmi v podání Sester Havelkových a jejich hosta muzikálového herce a zpěváka Tomáše Trapla. A nebude to žádné nostalgické vzpomínání, ale koncert pro dobrou věc prodchnutý radostí a láskou.

Varovné SMS zprávy pomáhají chránit majetek

V souvislosti se změnami klimatu, které se v posledních letech projevují náhlými změnami počasí, přicházejí některé pojišťovny s novými službami, které odrážejí potřeby moderní doby. Ukázkou takové služby je zasílání varovných SMS zpráv.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Mapa Zlína i tipy na výlety bezplatně do mobilů

Bezplatně si „stáhnout“ audio průvodce Zlínem ve třech jazykových mutacích do svých mobilních telefonů mohou návštěvníci i obyvatelé krajského města na čtyřech místech ve Zlíně. Systém Blueinfo, který je nezávislý na mobilním operátorovi, nabídne zájemcům také přehled sportovních a kulturních zařízení, atraktivity, tipy na výlety, mapu města, grafické pohlednice apod.

Stížností na úřad výrazně ubylo

V roce 2009 bylo zaevidováno 175 stížností a 8 podnětů. Nejvíce stížností, celkem 40, směřovalo na stavební odbor a týkaly se hlavně stavební činnosti. Na živnostenský odbor a odbor kanceláře tajemníka přišlo 33 stížností. Takové výsledky ukázala souhrnná výroční zpráva o stížnostech, oznámeních, podnětech a peticích na ÚMČ Praha 4 za rok 2009.

Na silnicích v celé republice začíná sčítání dopravy

Na státních i krajských silnicích začíná v tomto období rozsáhlé celostátní sčítání dopravy. Sčítacích dnů bude větší počet, poslední z nich je naplánován až na 21. října 2010. Zpracování a zveřejnění výsledků tohoto průzkumu, který se uskutečňuje pravidelně každých pět let už od roku 1970, se předpokládá na jaře příštího roku. Je to důležitý podklad pro dopravní inženýry, projektanty a zpracovatele územních plánů.

Odstartoval nový on-line servis pro rychlé opravy v Praze

Magistrát hlavního města Prahy spustil internetové stránky Praha podle vás, kde může každý občan upozornit na potřebu opravy nebo navrhnout vylepšení konkrétního místa v Praze. Internetové stránky jsou součástí online aktivit pražského magistrátu, které si kladou za cíl interaktivně komunikovat s občany a zrychlit reakci na jejich podněty.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

SuperStar převrátila Martinovi Chodúrovi život naruby

Vítěz česko-slovenské SuperStar Martin Chodúr je v jednom kole. Natáčí svou první desku, účastní se slovenské soutěže Let´s Dance, v Ostravě zazpíval na Černé louce během výstavy Dovolená – Region. Po krátkém koncertu se hodinu trpělivě podepisoval fanouškům a ochotně se s nimi fotil. Popularity si evidentně užíval.

Na zlínské radnici opět vlaje tibetská vlajka

Již čtrnáctým rokem vlaje na zlínské radnici tibetská vlajka, kterou vyvěsila primátorka Irena Ondrová. „Vždy si vzpomenu na to, co v naší republice bylo před rokem 1989. Jak většina mladých lidí čekala na zprávy ze Svobodné Evropy, na informace, které kolovaly v písemné podobě z disentu a další. Dnes je to již za námi, ale lidé na druhém konci potřebují pomoct,“ řekla primátorka.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Rekordní spad 38 cm hlásila v lednu Praha 9

Lednová sněhová várka byla hlavnímu městu velmi štědrá. A Praha 9 měla hned po prvních přívalech sněhu jeden primát – v Kbelích a Letňanech byla naměřena 11. ledna nejvyšší spad sněhu v celém městě od roku 1979. Po třiceti letech se zde naměřilo jen o trochu míň než v Peci pod Sněžkou – napadlo téměř čtyřicet centimetrů sněhu.

Čína povolí druhé dítě. Praha 9 je „sbírá“!

Editorial šéfredaktora: Manželské páry v Pekingu budou mít podle zprávy China Daily právo na druhé dítě.. V současnosti mohou mít druhé dítě pouze rodiče, kteří nemají sourozence. Avšak až za čtyři roky po narození prvního potomka. Druhé dítě dosud nemohli mít ani v případě, pokud přišli o svoje dítě či se jim narodilo postižené, nebo tehdy, pokud měl některý z partnerů potomka již v dřívějším manželství. Aktualizováno: 15. dítě, holčična Ivanka, byla nalezena těsně před Valentýnem.

Mít domov si zaslouží každý z nás, tak pomozte!

Na středu 12. ledna nikdy nezapomenou obyvatelé ostrovního státu Haity, kteří přežili velmi ničivé zemětřesení. Zem se otřásla natolik, že na ní nezůstala téměř žádná stavba na svých základech. Záchranáři, kteří se do země okamžitě sjeli z nejrůznějších států, hlásí přibližně 200 tisíc obětí.

Cítíte se v Praze 9 bezpečně?

Pocit bezpečnosti, který cítí jedinec ve svém okolí, je velmi subjektivní. S touto tezí pracují třeba kvalitní thrillerově naladěné filmy, kde pro navození pocitu nezvladatelného strachu vůbec nemusí být vidět potoky krve. V anketě na www.NasePraha9.cz, které se účastnily tisícovky čtenářů, jednoznačně vede u téměř dvou třetin respondentů pocit ohrožení. Diskutoval můžete pod článkem stejně jako hlasovat v anketě.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Školy otevírají své dveře…

Listopad můžeme přejmenovat na „měsíc otevřených dveří“, aspoň soudě podle záplavy informací, které do redakce Naší Prahy 9 a zpravodajského serveru www.NasePraha9.cz přišly od jednotlivých škol v našem devátém pražském obvodu a všech jeho městských částí. Zejména střední školy otevřely asi opravdu veškeré a následný „průvan“ může způsobit u zájemců o studium na zdejších školách změny v rozhodování. Nebo není snad nejlepší si vybrat opravdu dobře, kam dáte své dítě studovat? A že je toho na zdejších školách a učilištích opravdu co hrdlo ráčí.

Kauza: Referendum o klánovickém golfu – AKTUALIZOVÁNO

Klánovické zastupitelstvo rozhodlo, že referendum, zda se na lesních pozemcích v Klánovicích má stavět golfové hřiště, uskuteční se v sobotu 7. listopadu od 8 do 18 hodin. Novináře a tiskovou agenturu Mediafax o tom informoval Jiří Karban, člen Výboru pro referendum. AKTUALIZOVÁNO: REFERENDA SE ÚČASTNILA ASI POLOVINA VOLIČŮ, JE TEDY PLATNÉ. VĚTŠINA GOLF ODMÍTLA. NA ÚTERÝ JE SVOLÁNO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Strážníci umí pomoci v nouzi i neslyšícím

Pokud se do nesnází na ulici dostane normální člověk, požádá o pomoc strážníky, své spoluobčany nebo zavolá na tísňovou linku. Horší situaci mají handicapovaní lidé, například neslyšící. Pokud se do nesnází dostanou oni, je velmi obtížné pomocí znakové řečí vysvětlit přítomným či do telefonu, s čím potřebují pomoci.

Radnice: Téměř 800 nájemníků porušilo smlouvy

Rada Prahy 10 rozdala první stovku výpovědí z obecních bytů – černé nájemníky nechce. Téměř čtrnáct procent nájemníků v bytech městské části Praha 10 porušilo smlouvy a některým hrozí i výpověď. Vyplývá to z rozsáhlé analýzy, kterou podle zprávy vršovické radnice nechal bytový referát zpracovat. „Prověřeny byly všechny byty, které nejsou zařazeny do privatizace, tedy 5627 bytů v 419 domech,“ řekl novinářům místostarosta Bohumil Zoufalík.

Pacienti v olomoucké nemocnici mají internet zdarma

Pacienti hospitalizovaní na Hemato-onkologické klinice FNOL mají od letošního jara zdarma k dispozici připojení k internetu. Získat rychlý přístup k této síti může nyní až 20 klientů současně, tedy takřka tři čtvrtiny lůžkové kapacity kliniky.

Fanoušci podporují Prahu 10 i na Youtube či Facebooku

Na celosvětově nejoblíbenějším serveru pro sdílení videí Youtube a na sociální síti Facebook je již městská část Praha 10. „V minulém roce jsme zprovoznili naše nové webové stránky a nyní navazujeme rozšířením našich aktivit i do stále více oblíbených sociálních sítí,“ řekl starosta Prahy 10 Vladislav Lipovský.

Samari vyzývá k pomoci Bangladéši

V pondělí 25.května v Bangladéši a v Indii ničil a zabíjel cyklon Aila. Vyžádal si na 200 životů. Jak uvádějí internetové zprávy světových agentur, v samotné Bangladéši je kolem stovky lidí pohřešováno, počet obětí přesáhl 130. Do provizorních ubikací bengálská vláda přestěhovala více než 500 tisíc lidí. Pomoc potřebuje nejméně 400 tisíc lidí a to zejména těch, kteří jsou odříznuti od okolí.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Policisté evakuovali kvůli bombě bar v Malenovicích

Policisté hledají anonym, který v sobotu v noci nahlásil v jednom z malenovických barů bombu. Klub museli po 22.00 evakuovat zlínští policisté, když neznámý člověk nahlásil na linku 158, že se zde nachází bomba, která za třicet minut exploduje.

Další opatření v souvislosti s prasečí chřipkou

Rada hlavního města na svém dnešním zasedání vzala na vědomí informaci o opatřeních přijatých v souvislosti s potenciálním výskytem virové infekce A/H1N1, zvané též prasečí chřipka. Vyslovila též souhlas s poskytnutím potřebných finančních prostředků.

Zlínská rodačka oslavila v Lukově sté narozeniny

Sto let oslavila v pondělí v Domově pro seniory Lukov zlínská rodačka Stanislava Blahoňovská. Popřát jí přišla nejbližší rodina, zástupci zlínské radnice, Zlínského kraje, obce Lukov i další hosté. Jubilantka si oslavu užila s elánem a zájmem o vše v okolí.

Remek: do kosmu jsme vezli i zubní vrtačku

Nikdo v naší zemi neviděl zeměkouli z takové perspektivy, jako on – jediný český kosmonaut Vladimír Remek. V kosmu strávil několik dnů, a i když je to dávno, vzpomínky zůstávají. V kavárně Radhošť, ve které měl setkání s letci-veterány, o nich vyprávěl s nadšením.

Otrokovice: Druhá nejlépe komunikující radnice v ČR

Otrokovická radnice získala 2. místo v kategorii Městské úřady v rámci unikátního projektu European Monitor of Government Communications 2009 (EMGC). Ve třetím ročníku tohoto projektu analyzovala společnost Westminster úroveň komunikace veřejných institucí s veřejností a médii ve 27 evropských zemích.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Radnice: Praha 10 o likvidaci parku neusiluje

Radnice Prahy 10 se podle sdělení tiskového mluvčího Jana Charváta důrazně ohrazuje proti obvinění o snaze „likvidovat přírodní park“ v lokalitě tzv.pražského Trojmezí. Praha 10 chce pouze zastavit chaotické „salámování“ tohoto území, ke kterému do současné doby neustále směřovaly snahy jednotlivých majitelů pozemků v dotčené oblasti. Radnice se proto důsledně ohrazuje proti tomu, aby tyto její snahy byly nazývány „megalomanskými plány“.

Otestovali jsme: Berou sběrny starý papír?

V médiích se poslední dobou objevují zprávy, že hospodářská krize zasáhla i oblast nakládání s odpady, že sběrny přestávají vykupovat papír, a že tedy nemá smysl odpad třídit. Rozhodli jsme se proto zjistit, co je na tom pravdy a jaká je situace v Olomouci. Výsledek našeho průzkumu je jednoznačný - panika není na místě, třiďte dál!