Akce Jedu v medu bude pro všechny milovníky medu a včelařství
Všechny milovníky medu a včelařství zve Národní zemědělské muzeum v sobotu 10. června od 10 do 17 hodin na akci JEDU V MEDU!
Všechny milovníky medu a včelařství zve Národní zemědělské muzeum v sobotu 10. června od 10 do 17 hodin na akci JEDU V MEDU!
Před pěti lety nezištně daroval kamarádovi svojí ledvinu a inspiroval další lidi k dárcovství tohoto životně důležitého orgánu. Nyní se Karel Zima (51) těší na příchod svého třetí potomka a v divadle jde z role do role.
Potřebujete rychle uvařit pro sebe, rodinu, přátele… Znáte to, v každé spíži najdete alespoň jeden balíček těstovin, které uvaříte nejdéle za deset minut, a k tomu nějakou omáčku či salát vykouzlíte. Pokud chcete vyzkoušet těstoviny značky Panzani, zúčastněte se soutěže Naší Prahy!
Načítaní obsahu...
Herečka, fotografka, podnikatelka a obyvatelka Prahy 8 Martina Dvořák Venigerová je autorkou knihy Máca se loudá. Nejde o žádný cestopis, ale o kuchařku plnou receptů, ve které hlavní roli hraje pomalý hrnec.
Vyrůstala s pěti sestrami a práci ve zdravotnictví nakonec vyměnila za uměleckou dráhu. Byla to šťastná volba, protože muzikálová a operní zpěvačka Tereza Mátlová (47) jde z role do role.
V aktuálně končícím volebním období byl místostarosta Prahy 4 Michal Hroza (TOP 09) zodpovědný za majetek a kulturu v nejlidnatější části hlavního města. Naší Prahu 4 proto zajímalo, co se v těchto oblastech změnilo, čeho se povedlo dosáhnout a jaké nové projekty jsou připraveny.
Každý z nás vaří nebo alespoň jí. Jak ale dosáhnout toho, aby se nám potraviny nezkazily? Nebo jak dosáhnout toho, aby byly čerstvé co nejdéle? Podívejte se na video, které vám ukáže velmi zajímavé triky, které můžete použít okamžitě!
Po dvouleté pauze vynucené protiepidemickými restrikcemi se na Ladronku vrací oslava Čarodějnic. Podle radnice Prahy se v pořadí již 15. ročník největšího čarodějnického reje v Praze a širokém okolí na břevnovské pláni koná v sobotu 30. dubna.
Na Youtube existuje mnoho receptů, ale také tipů a triků, jak vaření vylepšit a především zjednodušit. Tady je 15 opravdu zajímavých vychytávek.
Načítaní obsahu...
Vlastně to měl být jen poznávací pobyt v naší stověžaté matce měst, ale pro kazašskou modelku Asya Sun se stal osudovým. Krása Prahy jí natolik okouzlila, že tu žije již několik let.
V naší zemi není asi populárnější a známější kartářky, než je Dagmar Kludská (77). Přes 30 let profesionálně vykládá svým klientům budoucnost a její diář je neustále zaplněn novými objednávkami. Na co se lidé nejčastěji ptají a jaké odpovědi jí nejvíce děsí? To nám Dagmar Kludská prozradila v exkluzivním rozhovoru.
Do nákupního centra Galerie Harfa zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 15. do neděle 17. října se zde uskuteční 9. ročník Čokoládového festivalu s kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je zdarma.
Modrooká plavovláska Niki Tichotová (18) je jednou z finalistek letošní soutěže Miss České republiky. Studentka posledního ročníku gymnázia Na Zatlance má dvě životní vášně – golf a bylinky – a oběma se chce naplno věnovat. A také pomáhat ženám a dívkám...
Dlouhé roky patřila její postava barmanky k seriálu Ordinace v růžové zahradě, malí diváci zase znají herečku Lucii Černíkovou (39) z pořadu Kouzelná školka. K dětem má hodně blízko i v soukromí, protože se doma stará o dvě malé dcery.
Zpívání se Andrea Hauer (26) věnuje přes 18 let a v loňském roce se konečně dočkala i svého prvního klipu. A i když covid-19 neubírá na síle a brání tak umělcům veřejně vystupovat, Andrea nelení a chystá další nové projekty.
Načítaní obsahu...
S jeho tváří mají televizní diváci zafixovaný pořad FTV Prima s názvem Vychytávky Ládi Hrušky. „Oprašujeme v něm pověst českého kutila, který se po roce 1989 stáhnul do garáží a možná se bojí i stydí ukázat, co umí,“ říká průvodce pořadu Láďa Hruška (40). I když kvůli reportážím často vyjíždí za Prahu, hlavní město považuje za svůj druhý domov.
Přemýšlíte, jaké cukroví upečete? Anebo o netradičním pokrmu? Rybí nebo panádlová polévka, bryja, bábovka, sušenky, vánoční štola, pařížské tyčinky, zázvorky, marcipánkové řetězy... Těmito a dalšími pochutinami můžete obohatit sváteční stůl.
Čokoládový festival se v Galerii Harfa od 17. do 19. listopadu uskuteční již po šesté. Za tu dobu si dokázal najít své věrné návštěvníky, které se sem za čokoládovými pochoutkami pravidelně vracejí. Letos se na festivalu představí například i delikatesy z exotických destinací. A co je nejlepší? Vše je možné na místě ochutnat. Těšit se můžete také na vaření s čokoládou, soutěž o nejlepší čokoládový dezert, workshopy pro děti a mnoho dalšího.
Posvícení, hody, husí pečínky, košty vín z letošní sklizně, ale také setkávání s příbuznými a přáteli – to vše jsou synonyma pro 11. listopad – svátek svatého Martina, patrona všech vojáků, jezdců a válečných veteránů.
Tradiční oslava pestrých vegetariánských chutí, ukázky živého vaření, přednášky o udržitelném životním stylu, inspirace a bohatý program pro děti i dospělé. To vše přinese již sedmý ročník vegetariánského festivalu pro šest smyslů - Vegefest 2017, který proběhne 30. září – 1. října 2017 ve Starém Purkrabství na Vyšehradě.
Národní zemědělské muzeum v Praze s létem ožívá – po rekonstrukci vnitřních prostor, započaté v loňském roce, se návštěvníkům od poloviny prázdnin představí ve zcela nové podobě. A proměna se nebude týkat jen stavebních úprav, které měly za cíl budovu co nejvíce přiblížit původnímu návrhu architekta Milana Babušky z roku 1937. Muzeum otevírá také další tři z řady nových expozic a unikátní střešní terasu, nabízející jeden z nejkrásnějších pohledů na hlavní město.
Načítaní obsahu...
Už o tomto víkendu se v Dolní oblasti Vítkovice koná přehlídka špičkového jídla a pití pod širým nebem Garden Food Festival. Hlavními tvářemi akce jsou Zdeněk Pohlreich, Markéta Hrubešová, Kamila „Kamu“ Rundusová či ostravská michelinská hvězda Radek Kašpárek. Akce má i charitativní rozměr. Přebytky jídla si totiž odveze Armáda spásy.
Opět v roli kuchaře se 18. května na pražském náměstí Míru na dobročinném bazaru ocitne známý herec Petr Vacek. Tentokrát uvaří hráškovou polévku. Je to prý polévka jeho dětství. „Mám ji rád dodnes a milovaly ji také moje děti. Právě děti jsou jako malí hrášci. A hrášek, když se vysadí, potřebuje oporu. Potřebují ji i děti. Právě pro ně má být rodina oporou ,“ říká herec.
Restaurace a kavárny, které jsou do projektu zapojené, budou v týdnu od 20. března 2017 nabízet džbánek kohoutkové vody v ceně 25 Kč. Z každého prodaného džbánku bude minimálně 20 Kč poskytnuto na programy UNICEF na zajištění bezpečných zdrojů pitné vody a hygienického zázemí dětem v rozvojových zemích.
Za plyn si ve srovnání se Slováky, Poláky i Němci o dost připlatíme. V případě elektřiny jsou rozdíly menší, výrazně lépe jsou na tom jen polské domácnosti s nižší spotřebou. Ukázaly to výsledky průzkumu spotřebitelské organizace dTest. Šetření mapovalo i to, jak čeští spotřebitelé vnímají svou situaci na energetickém trhu. Problémem je špatná orientace na trhu, smlouvy na dobu určitou i neznalost smluvních podmínek.
V České republice byl po téměř deseti letech potvrzen výskyt vysocepatogenní aviární influenzy (ptačí chřipky).
Manželé Jiřina a Jaromír Poláškovi zveřejnili několik vánočních receptů, kteé mohou být inspirací pro každou domácnost.
Načítaní obsahu...
Sladkému festivalu patří tento víkend v Ostravě. Můžete na něj vyhrát vstupenky. stačí správně zodpovědět otázku v závěru článku.
Markéta Jakšlová Plecháčová a Peter Fider tvoří hudební pár, vystupující pod názvem Verona.
Centrum Magnolie z Frýdku vytvořilo zázemí pro těhotné ženy a maminky s dětmi každého věku.
Masa dušená i připravená na rožni, lahodné paštiky, sladkosti i polévky připravené podle středověkých receptur a k tomu hojnost piva a vína. To vše spolu s dalšími pokrmy typickými pro středověkou kuchyni nabídne ve středu 28. září od 10 do 18 hodin gurmánská slavnost „Hodujeme s Karlem IV.“ pořádaná pražskou Galerií Portheimka ve spolupráci s Muzeem gastronomie.
Letošní rok se přehoupl do poslední třetiny a ta je v Rekreačním centru Sepetná v Ostravici jako každoročně z velké části o firemních akcích, konferencích a kongresech, školeních a v závěru roku samozřejmě také o firemních vánočních večírcích.
Masa dušená i připravená na rožni, lahodné paštiky, sladkosti i polévky připravené podle středověkých receptur a k tomu hojnost piva a vína. To vše spolu s dalšími pokrmy typickými pro středověkou kuchyni nabídne ve středu 28. září od 10 do 18 hodin gurmánská slavnost „Hodujeme s Karlem IV.“ pořádaná pražskou Galerií Portheimka ve spolupráci s Muzeem gastronomie.
Načítaní obsahu...
Oslava jídla a pestrých vegetariánských chutí, ochutnávky živé kuchyně, přednášky o udržitelném životním stylu, inspirace a netradiční program pro děti i dospělé. To vše přinese již tradiční vegetariánský festival pro šest smyslů - Vegefest. Jeho šestý ročník proběhne 17. - 18. září 2016 ve Starém Purkrabství na Vyšehradě.
Frýdek a Místek patřily k městům, které měly právo vařit pivo. Přísaha nově přijímaných frýdeckých šenkovních měšťanů svědčí o pozornosti, jakou naši předkové věnovali vaření piva: „Já níže podepsaný přísahám Pánu Bohu všemohúcímu, Blahoslavenej a bez poškvrny počatej Panně Marii, Mateři Boží a všem milým Božím svatým tak jakož jsem já od slavného magistrátu svolení vařiti pivo dostal, že ve všech věcech podle předpisův a nařízení vařiti pivo budu a zavazuji se všechna dobra v městským pivovaře držeti.
Na děti čeká pestrý program a seznámení s českými bájemi a pověstmi ve Žlutých lázních v rámci příměstského tábora se školkou. Příměstské tábory Sluníčka se školkou začínají 1. července končí 31. srpna a jsou určeny pro děti od 4 do 10 let.
Projekt Proměna 2016 s podtitulem „Be a woman - soutěž pro ženy s příběhem“ sází na ženy, které si zaslouží podporu a motivaci, aby šly cestou, jakou si samy představují pro svůj další aktivní život.
Také v letošním roce se Praha 14 vydá na výlet po různých zemích světa. Obyvatele i návštěvníky městské části čeká již sedmý ročník kampaně Setkání kultur, která nabídne gastronomický festival, výstavu slovenského výtvarníka nebo komponovaný hudební večer.
Thomayerova nemocnice je jediná v České republice, která se zapojila do projektu Společně zaměřeného na vzdělávání ve výživě a životním stylu těhotných a kojících maminek.
Načítaní obsahu...
I letos se můžete těšit na akci o zdravém životním stylu Proměna 2016. Na soutěž pro ženy, které už mají svůj příběh a nejsou nepopsaným papírem a cítí, že by na sobě měly něco změnit, někam se posunout.
Historie pivovarnictví v Kunraticích se začala psát někdy v průběhu 16. století. Pivovárek byl vlastněn kunratickou vrchností. V roce 1578, kdy je provoz pivovaru poprvé písemně doložen, vlastnili Kunratice Hýzrlové z Chodů.
Populární „mosty lásky“, na které si milenci zavěsí svůj zámeček, vyrůstají nejen ve světových metropolích, letos ozdobí i Centrum Černý Most. Valentýnský program zde proběhne v rytmu romantických písní Michala Davida a nového hudebního filmu Decibely lásky.
Obchodní centrum Park Hostivař přináší tipy, jak a kde lze během jedné návštěvy pořídit většinu dárků a mít tak následně čas na vánoční pohodu, místo shánění dárků na poslední chvíli. Nově zde právě v tomto období otevřela obchod galanterie Filiumi nebo známá sít obchodů ETA. A pokud máte děti a nakupování s nimi je pro vás náročné, tak se nemusíte bát. Děti se v OC Park Hostivař zabaví v dětském koutku Kulíškov.
Pochází z hereckého rodu, kterému již od poloviny 19. století učarovala divadelní prkna. Jan Hrušínský pokračuje v rodinné tradici, téměř 14 let vede vlastní divadlo a letos, poněkud dramaticky, oslavil 60. narozeniny.
Ve dnech od 23. do 25. října 2015 bude Galerie Harfa již po čtvrté hostit Čokoládový festival s jedinečnou kulinářskou přehlídkou, výstavou obrazů malovaných čokoládou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Nebude chybět ani vaření s čokoládou, dětská dílna, workshopy či koncerty. Otevírací doba je v pátek od 14 do 18 hodin, v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 10 do 16 hodin. Vstup je zdarma.
Načítaní obsahu...
Přinášíme vám další originální recept, který nedá moc práce, ale chuťové pohárky jistě uspokojí.
Festival vyprávění, gastronomické festivaly nebo kurzy pro seniory - to vše a mnoho dalšího si můžete začátkem října užít na území metropole. Přinášíme vám několik tipů, kam vyrazit s přáteli nebo s celou rodinou.
S modelkou Anetou Vignerovou jsme se potkali v jednom ze salonů na Starém Městě, kam pravidelně chodí na laserovou epilaci. Byla moc milá, skromná, otevřená, krásná a v županu. Co mladou brunetku přivedlo do Prahy, jaké má plány a kdy začala s modelingem? To a mnoho dalšího se dočtete v následujícím rozhovoru časopisu Naše Praha.
12.září 2015 - v sobotu od 10:00 do 18:00 hodin se uskuteční v hostivařském Toulcově dvoře oslava dožínek spojená s jarmarkem. Jde o tradiční pozdně letní setkání plné příjemné atmosféry, dobrodružství, folklorních vystoupení, dílniček inspirovaných tématem dožínek a nastávajícího podzimu.
Další pokračování kurzů vaření etnické kuchyně, které pořádá na Novoměstské radnici InBáze.
Černý Most ožije devátým ročníkem kulturního, hudebního a sportovního festivalu Stop Zevling vol 9. Akce proběhne 19.9.2015 od 10:00 v okolí tamějšího sídliště. Návštěvníci se můžou těšit na sportovní turnaje, nabitou hudbu českých DJs, kapel a hlavně na tvrdý grime rappera Smacka. Rozmanité workshopy zaujmou všechny věkové kategorie - k vidění budou svalnatí sportovci s exhibicí street workoutu, tanečnice poledance a své předvedou i skejťáci a tvůrci graffiti. A to vše zdarma!
Načítaní obsahu...
Patříte mezi gurmány a milovníky delikates? Přijďte ve dnech 5. a 6. září na 5.ročník festivalu jídla a pití Foodparade, který se již tradičně uskuteční v krásných zahradách zámku Troja.
V Česku je stále dost lidí, kteří pečují o své blízké doma. Co když ale i oni potřebují pomoci?
Naše putování po starých pivovarech nezačneme u toho nejstaršího, ale u toho který po určitý čas patřil svým výstavem k největším nejen v Praze ale i v rámci Střední Evropy. Řeč je o Akciovém parostrojním pivovaru a sladovně v Nuslích.
Šéfkuchař Tomáš Braczek pozvedl restauraci Carbon na jedno z gastronomicky nejzajímavějších míst ve Frýdku-Místku i širokém okolí. Drží krok s republikovými trendy. Důkazem toho je, že v poledne a o víkendových večerech je restaurace zaplněna hosty.
Trable obyvatel Dejvic a Bubenče nekončí. Mnozí stále poukazují na divný zápach vody, která v domácnostech teče z kohoutků, a také na extrémní vysušenost pokožky po umytí. Na práva poškozených občanů, kterým stále hrozí zdravotní problémy i další finanční výdaje, poukazuje nová iniciativa Otrávení Pražané.
Že musí být festival jen hudební a konat se daleko za branami hlavního města už dávno neplatí. Během letních měsíců se i Praha mění ve festivalové město. Popularitu navíc nabírají festivaly zaměřené na žaludky účastníků.
Načítaní obsahu...
Nezávadnou vodu z kohoutku si v Dejvicích a Bubenči budou moci natočit zdejší obyvatelé nejdříve ve středu, kdy budou známy výsledky laboratorního rozboru, který určí jestli jsou ve vodě stále přítomné koliformní bakterie (konkrétně escherichia coli).
Voda, která aktuálně teče obyvatelům Dejvic a Bubenče z kohoutků, není pitná. Neměla by se používat ani na vaření, ústní hygienu či umývání nádobí.
V Praze 6 pozor na pitnou vodu! Voda v části Dejvic a Bubenče se nemá pít, a to ani ani na vaření a k ústní hygieně. Lidé o tom byli informováni mimo jiné i z amplionů a letáky do schránek. PVK přistavil cisterny.
Národní muzeum zve velké i malé návštěvníky na nádvoří Náprstkova muzea asijských, afrických a amerických kultur, kde v teplých měsících od května do srpna proběhne několik festivalů zaměřených na mimoevropské kultury.
V článcích o ulicích Prahy 7 byly zatím vždy takové, jejichž názvy se v průběhu dramatických dějin 20. století pravidelně měnily, většinou proto, že osoby, po kterých byly pojmenovány, nebyly zrovna v oblibě daného režimu.
Historie vaření piva na území sedmé městské části je velmi stará. První pivovar byl součástí hospodářského zázemí majitele vsi Bubny, o níž již první zmínky v roce 1179.
Načítaní obsahu...
Na Praze 6 sice v historii příliš pivovarů nebylo nicméně díky břevnovskému klášteru, kde lze hovořit o tisícileté historii vaření piva, jde o písemně doloženou nejstarší pivovarskou tradici v Praze a vlastně i celé republice.
Od listopadu 2014 probíhají v Novoměstské radnici Kurzy vaření etnické kuchyně. Chcete se naučit, jak se připravují tradiční jídla v různých zemích? Poslední šanci máte 29. března.
Chcete zažít skutečně krásný valentýnský večer? Připravte své drahé polovičce sladké překvapení v podobě hříšně dobrých delikates.
Hubnout bez vyčištěného těla i hlavy nejde! Jaro je ideální čas pro očistu. Konečně máme více energie a tedy chuti do změn. Připravili jsme pro vás seznam vyzkoušených a praktických tipů, jak detoxikovat své tělo i mysl.
Levné a velké porce – to je stále představa většiny Čechů o ideálním jídle v restauraci. V těch podle údajů Českého statistického úřadu Češi ročně projedí kolem deseti tisíc korun na osobu. Právě neochota utratit za kvalitní jídlo víc peněz je vedle neznalostí hostů kamenem úrazu v rozvoji české gastronomie.
Už v listopadu loňského roku odstartovala v Novoměstské radnici série kurzů etnického vaření pro děti od pěti do 11 let a jejich dospělý doprovod. Kurzy pokračují i v letošním roce.
Načítaní obsahu...
Vánoční trhy na Staroměstském náměstí čeká nabitý týden. Na pódiu se vystřídají desítky známých osobností. Ivan Vodochodský s hosty v úterý uvaří tradiční vánoční pokrmy, ve středu zazpívá Čechomor nejslavnější koledy a ve čtvrtek dorazí do centra Prahy Spejbl a Hurvínek s rekordy a kuriozitami z Pelhřimova.
Máte malé děti a chcete jim připravit skutečně jedinečné Vánoce? Nepřežeňte to se svými cíli. Dětem stačí méně, než by se mohlo zdát.
Komunitní centrum pro migranty a českou veřejnost – InBáze odstartovalo v srpnu 2014 nový projekt, zaměřený na vzájemné sdílení kulturních tradic a zvyklostí mezi cizinci a Čechy. Projekt nazvaný Mosty – cizinci a Češi vytvářejí společný příběh, poběží až do května 2016 a jeho dílčí aktivity proběhnou v centru Prahy – jak ve veřejných kulturních institucích tak přímo v pražských ulicích.
Mezzosopranistka, harfistka, violistka, houslistka, dvě sopranistky a tři dirigenti pokřtili v pražské Galerii Vinohradská 12 kuchařku, která je na českém knižním trhu ojedinělá. Kniha v ušlechtilém provedení Když vaří múzy přináší kromě receptů 16 rozhovorů s výraznými osobnostmi klasické hudby.
Festival o cestování a aktivitách v přírodě hostí o víkendu 1. - 2. listopadu pražská filosofická fakulta (nám. Jana Palacha 2, Praha 1).
Kuchařské studio Ola Kala Michala Nikodéma připravilo nový kurz pro všechny nadšence do vaření a pečení.
Načítaní obsahu...
Mezinárodní den bílé hole, který připomíná i v běžných činnostech odlišný život nevidomých, připadá každoročně na 15. října. Také včera upozornil na zdravotní handicap prostřednictvím akce na Masarykově nádraží v Praze. Stovky zájemců si zde vyzkoušely třeba procházku labyrintem, stolní hru bez zapojení zraku nebo doprovod vodícího psa. Letošní novinkou bylo vaření poslepu.
Národní muzeum zve na Festival africké kuchyně plný vůní, hřejivých barev, překvapivých chutí a radostných rytmů. Návštěvníci se mohou těšit na množství afrických jídel, kurz africké kuchyně, módní přehlídku i bubenický workshop. Africká kulinářská akce se uskuteční o víkendu 11. – 12. října od 11 do 18 hodin v Náprstkově muzeu asijských, afrických a amerických kultur.
Tak s vámi tam dole budu dělat rozhovor?, ozvalo se zpod stropu chodby Hudebního divadla v Karlíně, když skončila zkouška nového muzikálu The Adams Family. Z více než dvoumetrové výšky, do které vyrostl díky speciálním chůdám, se na nás šklebil sluha Lurch alias Václav Noid Bárta.
Ve dnech 3. a 4. října proběhne v bývalém baťovském areálu první ročník Dnů řemesel, který pořádá Kovárna VIVA společně s Krajskou hospodářskou komorou Zlínského kraje a s dalšími místními firmami. Cílem projektu je přilákat mladé lidi nejen ke strojírenským, ale i dalším řemeslným oborům.
Říkáte si, že ryby a sladkosti k sobě vůbec nepatří? Rybárny Praha si to nemyslí. Pokud rádi poznáváte nové věci, zažíváte překvapení a ochutnáváte neobvyklé kombinace jídel, máme pro vás novinku.
Letošní rok se nezadržitelně blíží do své závěrečné čtvrtiny a na Výstavišti Flora Olomouc finišují přípravy poslední, podzimní etapy zdejší největší a nejvýznamnější akce - zahradnické výstavy a veletrhu Flora Olomouc 2014. Své brány olomoucké výstaviště otevře všem zájemcům od 2. do 5. října a návštěvníci se v rámci podzimní Flory mohou těšit na spoustu zajímavostí a lákadel - od těch tradičních až po úplné novinky.
Načítaní obsahu...
Krásné zahrady trojského zámku přivítaly na 4. ročníku festivalu Foodparade podobně jako loni téměř 10 000 návštěvníků, kteří ochutnali delikatesy z celého světa a výborná vína.
Již tento víkend se v zahradách trojského zámku koná 4. ročník festivalu Foodparade. Pokud se chcete dobře najíst, napít i pobavit je to zaručený tip jak strávit víkendové dny.
S novým vzdělávacím projektem o zdravé výživě přichází se začátkem nového školního roku základní škola Londýnská. Je určen žákům 8. tříd a potrvá po celý školní rok.
Přinášíme vám další recenzi profesionální kuchařky Kamu. Ta tentokrát vyrazila do restaurace Bruxx kousek od náměstí Míru. Jak byla spokojená? Co stojí za pozornost a čemu se naopak vyhnout?
Máme pro vás novinku. Pravidelně budeme zveřejňovat gastronomické tipy profesionální kuchařky Kamu. Ta zavítala do nově otevřeného bistra v centru města. Co mu říká?
Letní výprodeje, které propukly v Palladiu již v polovině června, vstupují do další fáze. Obchody snižují ceny a zákazníci mohou nakoupit až se 70 procentní slevou.
Načítaní obsahu...
V sobotu 12. července se na střeše Galerie Harfa uskuteční Ovocný piknik. Od 11:00 do 18:00 budou moci návštěvníci ochutnávat svěží ovocné speciality z meruněk, broskví a nektarinek, pro milovníky masa budou nachystány dobroty z grilu. Každý, kdo si s sebou přinese deku, dostane zdarma nektarinkové pyré, meruňkovou žbrundu a broskvový krém v kornoutu.
Abyste prospěli svém zdraví, musíte se pohybovým aktivitám věnovat pravidelně.
Hledáte restauraci, kde si mohou rodiče i děti užít prvotřídní gastronomický zážitek v idylickém prostředí, každý po svém, a přesto společně, v klidu a pohodě? Zaručeným tipem je nová restaurace s vlastní vinicí a vinařstvím, která vznikla na místě historické usedlosti Salabka v Praze Troji.
Den otevřených dveří se koná v Klubu Nezbeda.
Na střeše Galerie Harfa se 14. června od 11 do 18 hodin uskuteční Jahodový piknik. Můžete ochutnat spoustu dobrot nebo naučit své děti vařit. A pozor! Na každého, kdo se aktivně zúčastní a přinese si piknikovou deku, čeká 1 kilo čerstvých jahod zdarma.
Již počtrnácté se konají v areálu pivovaru Ostravar Pivní slavnosti.
Načítaní obsahu...
Oslava raw food neboli živé stravy a bohatý program pro malé i velké čeká návštěvníky RawFestu - festivalu živého jídla 24. 5. v pražských Běchovicích. Dnem věnovaným raw food, přednáškám, workshopům, sportu i zábavě pro děti provede herečka Nela Boudová a zakončí jej koncert Revolty a fireshow
Do nákupního centra Galerie Harfa budou zamířit všichni milovníci čokolády. Od pátku 28. března do neděle 30. března 2014 se zde uskuteční Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je zdarma.
Nejznámější český šéfkuchař navštívil v lednu Zlína a představil tady svou knihu Česko vaří s Pohlreichem. Magazín Náš Zlín byl mediálním partnerem akce, kterou pořádala agentura Region na talíři. Zdeňku Pohlreichovi jsme dali několik otázek.
Jedním z nejznámějších pokrmů slezské kuchyně je bigos.
Zdravá 5 vyhlásila 2. ročník celorepublikové talentové show s názvem „Zlaťáci Zdravé 5". Soutěž je určena žákům 5. - 9. tříd základních škol a dětem z dětských domovů starším 11 let, kteří soutěží ve svých kategoriích.
Načítaní obsahu...
Městská část Prahy 14 ve spolupráci s občanským sdružením Pod Platany i v letošním roce navázaly na tradici Farmářských trhů, která v této části Prahy vznikla v roce 2011. Farmářské trhy probíhaly na dvou místech – u metra Rajská zahrada a Černý Most. Zatímco Rajské zahradě patřila středa, pro Černý Most to byl pátek. První letošní Farmářský trh proběhl 13. března na Rajské zahradě, ty letos poslední budou v pátek 20. prosince na Černém Mostu. Navíc všechny prosincové trhy budou Vánočně - farmářské… V roce 2013 se počet Farmářských trhů zastaví na čísle 75. Po zimní přestávce odstartují v roce 2014 opět v březnu.
K nejoblíbenějšímu cukroví patří vanilkové rohlíčky a linecká kolečka. Průměrně české domácnosti pečou osm druhů cukroví a drží se osvědčené klasiky. Proč ale nevyzkoušet lety osvědčené recepty, které z českých kuchyní postupně mizí? Tradiční cukroví zpestří vánoční stůl a potěší i chuťové buňky.
K nejoblíbenějšímu cukroví patří vanilkové rohlíčky a linecká kolečka. Průměrně české domácnosti pečou osm druhů cukroví a drží se osvědčené klasiky. Proč ale nevyzkoušet lety osvědčené recepty, které z českých kuchyní postupně mizí? Tradiční cukroví zpestří vánoční stůl a potěší i chuťové buňky.
Škola Jaroslava Ježka zajišťuje pro děti a mládež s postižením zraku všestrannou péči včetně výuky speciálních dovedností, jejichž zvládnutí zvýší samostatnost a soběstačnost zrakově postižených a tím výrazně usnadní jejich život ve složitých životních situacích.
Houbařská sezóna vrcholí. Kdo ještě nestihl udělat zásoby hub na zimu, měl by neprodleně vyrazit do lesa. Pohled na sametové hlavičky hříbků zvedne náladu a spolehlivě rozežene podzimní chmury. Pořádná procházka po lese navíc prospěje zdraví a fyzické kondici.
Načítaní obsahu...
Tento pátek a sobotu (4. a 5. října) propukne na náplavce Rašínova nábřeží obnovený festival Pivo na Náplavce, tentokrát s přídomkem „reloaded“. Jak především Pražané vědí, původní festival na přelomu května a června 2013 „vypláchla“ povodeň a Pivo na Náplavce reloaded je tedy náhradním termínem původního festivalu. Program festivalu se však nijak výrazně nezměnil. Budete moci ochutnat na 70 druhů piva od 26 malých a mini českých pivovarů, zhlédnout ukázkové vaření piva na středověký způsob, případně ochutnat „Vltavského plavce“, 13° světlý speciál vyrobený a do lahví stočený speciálně pro tuto akci v objemu pouhých 200 litrů.
Minipivovary na severní Moravě a ve Slezsku mají za sebou další sezónu. Shodně pak tvrdí, byla znovu velice úspěšná.
Novým šéfkuchařem Mamaison Hotelu Imperial Ostrava je od září třicetiletý Vojtěch Poštulka.
Nezvládáte už bez pomoci běžné domácí práce, vaření, větší nákupy? Propustili vás z nemocnice, ale ještě se o sebe nedokážete sami postarat? „I vy můžete využít některou z našich sociálních služeb nabízených Centrem sociální a ošetřovatelské pomoci – pečovatelskou službu, domácí zdravotní péči či odlehčovací služby,“ popisuje servis CSOP z Prahy 10 starosta Bohumil Zoufalík (Klub nezávislých).
Agnes restaurant Golf Hodkovičky zahájila svůj provoz již před rokem a ve stejném roce získala ocenění Restaurace roku 2012 - Regionální vítěz. Od svého otevření se stala, nejenom díky své jedinečné poloze uprostřed zeleně v blízkosti břehů Vltavy a pár minut autem od centra města, příjemným místem k posezení a užití si vynikající gastronomie.
Načítaní obsahu...
Až se postaví proti sobě na led, budou z nich nesmiřitelní soupeři. Měsíc před začátkem extraligy ale v pohodě spolupracují. Řeč je o 14 hráčích extraligových týmů, kteří v pivovaru Radegast v Nošovicích zahájili vaření nefiltrovaného piva. To si budou moci vychutnat za více než měsíc všichni účastníci Radegast dne, na který loni do Nošovic dorazilo přes 30 tisíc lidí. Na oslavě piva Radegast v sobotu 14. září také oficiálně začne další ročník hokejové extraligy.
Český národ je považován za specialisty a milovníky grilování, a tak se pořádají různé párty, grilmánie a další soutěže. Jedna taková se konala nad hlavami Pražanů na terase hotelu U Prince, přímo nad Staroměstským náměstím.
Podle průzkumů jíme velice nezdravě. Odborníci se snaží odnaučit naše zlozvyky a díky kvalitní stravě nám udělat z jídla potěšení a prodloužit nám život. Jednou z variant je učit lidi správně a zdravě vařit. Krátkodobé omezování se v jídle není řešením, pouze trvalou změnou stravovacích návyků zhubnete jednou provždy.
Od 6. do 8. června bude olomoucké výstaviště Flora patřit hned dvěma akcím. Tradiční červnovou výstavu Mezi námi, už druhým rokem s rozšířeným zaměřením na zdravý životní styl, sport, pohyb i relax pro všechny - zdravé, handicapované, mládež i aktivní seniory, doplní novinka - Vyznání růžím, přehlídka růží a všeho, co s růžemi souvisí.
Jen málokterý prvek má během těhotenství a kojení takovou důležitost jako jód. Závisí na něm správný vývoj mozku dítěte, jeho inteligence i možné budoucí neduhy spojené s poruchami štítné žlázy. Případy kretenismu, ještě před šedesáti lety vcelku hojného mentálního postižení, už sice nepatří po obohacování soli jódem mezi výrazně časté, ovšem stále se odhaduje, že sníženým příjmem jódu ohrožuje své dítě minimálně jedna z pěti těhotných a kojících žen.
Načítaní obsahu...
Jen málokterý prvek má během těhotenství a kojení takovou důležitost jako jód. Závisí na něm správný vývoj mozku dítěte, jeho inteligence i možné budoucí neduhy spojené s poruchami štítné žlázy. Případy kretenismu, ještě před šedesáti lety vcelku hojného mentálního postižení, už sice nepatří po obohacování soli jódem mezi výrazně časté, ovšem stále se odhaduje, že sníženým příjmem jódu ohrožuje své dítě minimálně jedna z pěti těhotných a kojících žen.
Snahy zhubnout by měly začít u správného příjmu jódu. Jód řídí veškeré látkové výměny v těle bez ohledu na cvičení nebo diety, zrychluje metabolismus, pomáhá spalovat tuky a stabilizovat tělesnou hmotnost. Nadváha je naopak častým důsledkem jodového deficitu v organismu. V přirozeném prostředí českého regionu se jód vyskytuje jen minimálně, proto se doporučuje užívat chemicky jodidovanou sůl a další přírodní doplňky s jódem vhodné k denní konzumaci a vaření.
Snahy zhubnout by měly začít u správného příjmu jódu. Jód řídí veškeré látkové výměny v těle bez ohledu na cvičení nebo diety, zrychluje metabolismus, pomáhá spalovat tuky a stabilizovat tělesnou hmotnost. Nadváha je naopak častým důsledkem jodového deficitu v organismu. V přirozeném prostředí českého regionu se jód vyskytuje jen minimálně, proto se doporučuje užívat chemicky jodidovanou sůl a další přírodní doplňky s jódem vhodné k denní konzumaci a vaření.