Počasí
Praha 1 °C Úterý, 19. března 2024, Svátek má Josef
Go to content
Naše Praha na Facebooku

sport

Americký fotbal v České republice zažívá boom

Prague Lions, jediný český zástupce v Evropské fotbalové lize (ELF), prošel před nadcházející sezonou výraznou restrukturalizací. Díky významným investicím nového majitele, novému hlavnímu trenérovi a změně brandingu jsou Prague Lions připraveni utkat se s nejlepšími evropskými týmy v lize amerického fotbalu. Ten se těší čím dál větší oblibě, a to jak u nás, tak na celém kontinentu.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Bowlerem roku vyhlášen dvacetiletý Lukáš Jelínek

Česká bowlingová asociace vyhlásila nejlepší bowlery za rok 2023. Český sportovní bowling zaznamenal v loňském roce celou řadu mezinárodních úspěchů. Mezi evropskou i světovou konkurencí si čeští hráči budují patřičný respekt a musí se s nimi počítat.

Podchody na Vltavské jsou mezi nejlepšími budovami roku 2023

Přeměna podchodů u Hlávkova mostu v unikátní prostor pro sportovní a volnočasové aktivity se dočkala významného mezinárodního ohlasu. Projekt byl nominován mezi 100 nejlepších realizací v rámci soutěže prestižního webového magazínu Archdaily: Budova roku (Building of the year). Pro tohoto českého zástupce můžete do 13. února hlasovat i vy!

Ulice v Nové Waltrovce už nesou 3 jména vězněných hokejistů

Na pomezí pražských Radlic a Jinonic postupně vyrůstá moderní čtvrť Nová Waltrovka. Na rozsáhlém továrním brownfieldu ji staví společnost Penta Real Estate. Zdejší nová veřejná prostranství dostala jména po hokejových mistrech světa z konce 40. let, kteří byli posléze perzekvování komunistickým režimem. Centrální prostor se stal náměstím Augustina Bubníka, v západní části se nachází ulice Vladimíra Kobranova a ulice Václava Roziňáka.

Na nominaci nejlepšího sportovce Prahy 4 za rok 2023 zbývají už jen dva týdny

Praha 4 má celou řadu úspěšných sportovců napříč různými kategoriemi, kteří si zaslouží za své výjimečné sportovní výkony získat ocenění. Úspěchy na poli sportu tradičně oceňuje radnice městské části ve spolupráci s Pražskou tělovýchovnou unií (PTU) v Anketě o nejlepšího sportovce Prahy 4, tentokráte za rok 2023. Je ještě pár dní na zasílání nominací.

V kinech se v lednu představí celovečerní dokument Karlos, který se natáčel patnáct let

Archivní záběry neznámého Karlose Vémoly z klubu v Londýně, od vody na rybách nebo z večírku s kamarády. Ale také otevřená zpověď gladiátora a extrémní dřina a životní styl, který je zcela odlišný od toho, na co jsme sami zvyklí. Celovečerní dokument Karlos režisérské dvojice Michal Samir a Šimon Šafránek o jednom z fenoménů dneška představuje oficiální upoutávku.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Praha schválila finální podobu rekonstrukce Libeňského soumostí

Rada hlavního města Prahy schválila aktualizaci Architektonické studie podle návrhu architekta Petra Teje, která definuje zásadní parametry rekonstrukce Libeňského soumostí a přilehlého okolí. Ve studii je obsažena i koordinace se všemi stavebními záměry v okolí soumostí a vychází z původního Janákova řešení v podobě repliky nosné konstrukce na stávajících pilířích v řece Vltavě.

V provozu je nová hokejová hala – SPM Aréna

Radnice Prahy 5 přispěla ke vzniku nového krytého ledového stadionu – SPM Arény, na pomezí Jinonic a Nových Butovic. Po uzavření stadionu na Nikolajce vyplývá zajištění stadionu z memoranda mezi MČ Praha 5, investorem Slavomírem Pavlíčkem, hokejovým klubem HC Smíchov 1913 a Krasobruslařským klubem Stadion Praha.

Po problémech kluziště na Letné bude i letos!

Oblíbené bruslení na Letenské pláni je i pro tuto sezónu zachráněno. Poté, co se hlavní město Praha letos rozhodlo přestat toto tradiční sportoviště financovat, dohodla se Praha 7 s provozovatelem, že bruslení na Letné bude pokračovat. Kluziště bude v provozu od 1. prosince do 18. února 2024, tedy do konce pražských jarních prázdnin. Pro děti bude bruslení zdarma.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Jinonice mají nový skatepark

Městská část Praha 5 dokončila rekonstrukci skateparku při Butovické ulici v Jinonicích. Náklady na vybudování modernizovaného sportoviště s novými prvky přesáhly 3 miliony korun. Téměř třetinou se na něm podílelo Letiště Praha, a.s.

Curney má formu a vstřelil už svůj 600. gól

Rekordman, kanonýr a jedna z ikon Livesport Superligy. To je Jiří Curney. Odchovanec třineckého florbalu a toho času opora pražské Sparty zaznamenal v duelu proti Bohemians svůj 600. gól v nejvyšší mužské soutěži. Tento v rámci nejen florbalu, ale i sportu v Česku, poměrně vzácný milník, překonal jen pár měsíců po tom, co překonal velmi vážné onemocnění.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Festivaly Strawberry Fields a Stop Zevling ovládnou sobotu 16. září na Černém Mostě

Skvělá hudba v podání interpretů z Česka i zahraničí, sportovní utkání, BMX závody, netradiční volnočasové aktivity, ale také bohatý doprovodný program pro celé rodiny – to vše se uskuteční na festivalech Strawberry Fields a Stop Zevling, které společně ovládnou v sobotu 16. září dění na Černém Mostě. Součástí festivalů bude i pestrá gastro zóna nebo fashion stánky českých street návrhářů.

Reportáž: Magistrát rozeslal pražským restauracím likvidační pokuty, 8 miliónů za zahrádku. Je to konec hospod v centru?

Monika Bubeníková, provozující restauraci U Patrona na Malé straně, patří mezi provozovatele restaurací v centru metropole, kteří obdrželi před několika dny do datové schránky zprávu z Magistrátu hlavního města Prahy, kterou má redakce Naše Praha k dispozici. Jedná se o Výzvu k úhradě faktického užívání a smluvní pokuty. Celková pokuta činí 8 346 500 korun, datum splatnosti je 30. 9. 2023.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Dopravní opatření u sportovní akce Birell Grand Prix Praha 2023

Již 26. ročník mezinárodní sportovní akce Birell Grand Prix Praha se v ulicích hlavního města uskuteční tuto sobotu 2. září. Program se skládá ze závodů Adidas Běh pro ženy na 5 km a Birell Běh na 10 km. Událost si vyžádá zejména v den konání akce zhruba od 16:30 do 22:00 hodin některá dopravní opatření včetně dočasných změn v trasách linek MHD (linky 2, 6, 8, 15, 17, 26, 27, 194 a 207). Postupná uzavírka pozemních komunikací se bude týkat centrální části metropole.

V pražské Troji vznikne nový park vodních sportů

Rada hl. m. Prahy na pondělním jednání (14. srpna) schválila záměr vybudovat kanál pro kanoistiku a zároveň víceúčelový sportovní areál v Trojské kotlině. Nový areál bude sloužit veřejnosti i profesionálním sportovcům. Stane se totiž národním tréninkovým centrem pro vodní sporty. Charakterem bude odpovídat krajinářskému parku s dostatkem zeleně.

Street Floorball League rozhýbe pražské Výstaviště

Česká metropole ožije o nadcházející neděli 13. srpna florbalem. Na Výstavišti v Holešovicích se bude konat v pořadí již pátý turnaj Street Floorball League. Kromě florbalových bitev pod širým nebem nabídne spoustu doprovodného programu a také zábavy pro všechny návštěvníky turisticky velmi lákavé oblasti Prahy.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Finále Českého streetballového poháru 2023 se rozehraje na střeše Centra Černý Most

Podle skupiny Unibail-Rodamco-Westfield, která vlastní Centrum Černý Most, se druhý srpnový víkend, tedy 12. a 13. srpna, na střeše obchodního Centra Černý Most uskuteční 25. jubilejní ročník českého streetballového poháru. Víkend plný sportu, zábavy a jedinečné fanouškovské podpory mohou zažít nejenom všichni milovníci sportu, ale i návštěvníci nákupního centra.

Maraton Emila Zátopka

Zátopkův zlatý týden je série běžeckých závodů, které oslavují tři zlaté medaile, jež Emil Zátopek vyhrál na letních olympijských hrách roku 1952 v Helsinkách v běhu na 10 000 m, 5 000 m a v maratonu.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Jana Marková: Rozzuřený dav se vrhl na cizince, kteří sexuálně obtěžovali na koupališti malé děti

Upřímně řečeno ne se vším, co Poláci dělají souhlasím, ale tohle na nich obdivuju. Mají pořád národní hrdost, dokáží si hájit své zájmy a na ostatní kašlat, chlapi tam povětšinou nejsou sněhové vločky, co přemýšlí jen nad tím, jestli si dneska vezmou růžovou rtěnku nebo si vystačí s namalovanými nehty, protože ty přece nebudou vidět, až se zase budou aktivisticky stupidně lepit někde k silnici.

Petr Lachnit: Dvojí metr aktivisty „Fondovníka“

Pisálek, skrývající se na Seznam.medium.cz pod pseudonymem „Fondovník“, v článku „Je fér, že si tenistka Vondroušová vydělá v sobotním finále Wimbledonu více než běžný Čech za život?“ dal průchod svému názoru o vítězce letošního Wimbledonu Markétě Vondroušové. Přesněji řečeno, nechal se slyšet.

V Praze 7 vzniká nový park na břehu Vltavy

Městská část Praha 7 začíná budovat nový park U Vody na břehu Vltavy mezi holešovickým přístavem a mostem Barikádníků. Park byl připravován společně s obyvateli Prahy 7 a jeho podoba vzešla z urbanisticko-krajinářské soutěže.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Areál bývalého hotelu InterContinental byl definitivně vyčištěn od azbestové zátěže

Objekt č. p. 44 areálu bývalého hotelu InterContinental byl v průběhu čtvrtka a pátku 1. a 2. června, zbaven azbestové zátěže, jež byla v 70. letech v době vzniku stavby běžná. Tím je podle radnice Prahy 1 prostředí, které prochází celkovou revitalizací, definitivně vyčištěno a lze ho dále rozvíjet po stránce infrastruktury i udržitelnosti.

Pavel Mang: Nepřijetí na konzervatoř mě vytrhlo z bohémského života

Pavel Mang je bývalý český dětský herec, jehož nejznámější rolí byl malý Vašek Karas ze seriálu Cirkus Humberto. Když se nedostal na konzervatoř, přestal být o něj zájem jako o herce, protože z roztomilého dítěte se stal mladý muž. Pavel Mang nakonec vystudoval obchodní akademii, začal podnikat a v posledních měsících se stal starostou obce Trubín na Berounsku. V rozhovoru jsme si povídali o netradičním dětství, celoživotní lásce k cirkusu a k lidem okolo něj, o překonání jeho závislosti, o jeho studiu MBA a příjemných starostovských starostí.

Jaká budou dopravní omezení při finále Evropské konferenční ligy UEFA v Edenu?

Již ve středu 7. června bude Praha hostit finále Evropské konferenční ligy UEFA na stadionu SK Slavia Praha. Mimořádná sportovní událost upoutá pozornost fotbalových fanoušků po celém světě a nabídne Pražanům doprovodné akce. Podle Magistrátu hl. města Prahy se však budou muset, vzhledem k rozsahu této události, řidiči připravit na částečná omezení v dopravě zejména v Praze 10.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Richard Zelinka: Nad Vltavou chci předvést dvojité salto!

Čtvrtý ročník největší freestyle show v Praze odstartuje pod taktovkou kanálu Prima COOL 27. května na Smíchovské náplavce. Mezi účastníky nebude chybět Richard Zelinka (23), trojnásobný vicemistr světa v jízdě na koloběžce, influencer, majitel jedné z největších ramp a cestovatel.

Praha 2 miluje sport, zapojila se do projektu Česko vesluje

Projekt Česko vesluje, který vznikl v roce 2016 na podporu veslařského sportu, konečně dorazil i do metropole. Hostitelkou projektu se stala Praha 2, která je nejen dlouholetým partnerem pražských Primátorek, legendárního veslařského závodu, ale i nositelkou čestného titulu Vorařská obec. Nyní je i první pražskou městskou částí, která „vesluje“.

Pražský primátor přijal v rezidenci tým VK Lvi Praha, který poprvé v historii vyhrál volejbalovou extraligu

Podle Magistrátu hlavního města Prahy zástupci čerstvého vítěze UNIQA volejbalové extraligy mužů ročníku 2022/2023 z týmu VK Lvi Praha dorazili na pozvání v úterý 9. května do primátorské rezidence na Mariánském náměstí. Primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda jim zde osobně pogratuloval k prvnímu extraligovému titulu a k úspěšné reprezentaci hlavního města.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Nevíte kam na Čarodějnice? Na Ladronce zazpívá Pavel Calta.

Čarodějnice na Ladronce jsou výjimečnou událostí oslav Svatojakubské noci. V neděli 30. dubna bude patřit park Ladronka všem čarodějům, čarodějkám a jiným kouzelným bytostem. Podle radnice Prahy 6 návštěvníky svou hudbou okouzlí zpěvák a muzikant Pavel Callta, chlapecké pěvecké duo Ben a Mateo a svým uhrančivým hlasem vás omámí Pam Rabbit. Nejzdařilejší čarodějnické kostýmy oceníme v soutěžích a hlad vám zaženeme čerstvě opečeným špekáčkem nebo jinou gastronomickou dobrotou.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Michal Fischer: Úbytek peněz do sportu v Praze je alarmující

Celoživotní sportovec s výraznou náklonností k fotbalu a také rodák ze "své" Prahy 15. Do čela složité městské části usedl po pozemních komunálních volbách a pro menšinovou vládnoucí koalici (ODS, TOP09, ANO a NEZÁVISLÍ) využil otevřeně i dva hlasy zastupitelů z SPD. A viditelně ho to netrápí. Jak říká, komunál je o lidech a práci.

THMP dodá šťávu pražským závodům RunCzech

Technologie hlavního města Prahy i v letošním roce navázaly spolupráci s Prague International Marathon a jako partner se budou podílet na organizačním zajištění série běžeckých závodů RunCzech na území hlavního města Prahy. Jako správce pražského veřejného osvětlení a souvisejících technologií THMP poskytne technickou podporu a havarijní asistenci pro sobotní 1/2Maraton Praha, prestižní květnovou akci Prague International Marathon a zářijové závody Birell Grand Prix.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Dobrodružný výlet v Thajsku skončil světovým rekordem

Český ´waterman´ Petr Hozák zlomil loňský rekord na nejmenším plavidle současnosti – eFoilu. Během osmi hodin najel v Andamanském moři na eFoilu neuvěřitelných 170 kilometrů, což je o 50 kilometrů víc, než byl dosavadní rekord. Prkno s elektropohonem, bezdrátovým ovládáním a křídlem, jehož pomocí jezdec doslova létá nad hladinou ovládá již několik let a zájemce na něm učí v Itálii na Lago di Garda.

Gaia Mesiah vydává syrové i šťavnaté album VLNOBYTÍ

Kapela Gaia Mesiah vydala nové album Vlnobytí (VLN∞BYTÍ) a vyráží na velké jarní turné po České republice a Slovensku. Výživná novinka podle kapely ze tří čtvrtin ženské formace obsahuje kromě akustické verze starší skladby Království výhradně nové písně dokumentující současné směřování energické rockové partičky.

Finále 11. ročníku mezinárodního Halového poháru dračích lodí se pojede 11. března v Praze

V sobotu 11. března 2023 se bude konat od 10:30 hodin v Praze Podolí finále letošního 11. ročníku mezinárodního halového závodu dračích lodí. Podle Pražského klubu dračích lodí se soutěží nejen o nejlepší tým závodu z pěti zemí EU v Praze, ale také o titul Mistra ČR a vítěze seriálu letošních halových závodů, v Ostravě a Praze.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Nový radní pro oblast školství a sportu Antonín Klecanda si stanovil priority pro své volební období

Každé dítě od tří let bude mít své místo ve školce a škole. Školská zařízení a sportovní a volnočasové areály budou bezbariérové. Sníží se byrokratická zátěž pro vyučující a bude se investovat efektivně a včas. To jsou hlavní cíle nového radního pro školství a sport Antonína Klecandy, které uvádí Magistrál hlavního města Prahy.

Praha 1 zajistí opětovný provoz sportovních areálů Na Františku a v Masné

Ve čtvrtek 12. ledna 2023 končí svoji činnost ve sportovních areálech Prahy 1 Na Františku a Masná jejich dosavadní provozovatel Sport-Technik Bohemia. První městská část oba areály převezme a co nejdříve na nich zahájí další, byť omezený provoz. Ten bude zaměřen na děti z mateřských, základních a středních škol. Trvat by měl do řádného a transparentního výběru nového provozovatele.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Praha 6 má rozpočet na rok 2023

Městská část Praha 6 bude v příštím roce hospodařit s příjmy 900 milionů korun, souhrnné výdaje budou činit jednu miliardu 363 milionů korun. Na investice půjde 473 milionů korun. Tento rozpočet schválilo zastupitelstvo Prahy 6.

Praha 11 se zase hádá. Opozice: Nechcete řešit parkování a bezdomovce. Koalice: Chceme čas

Zastupitelstvo Prahy 11, které se koná v TOP hotelu na Košíku, je opět bouřlivé. Opozice se bouří, že nová koalice, složená z HPP11, Pirátů a Praha 11 Sobě obstruuje vystoupení občanů, nechce projednat sociální programy, parkování, snížení dan z nemovistosti, bezdomovce a další témata. „Chceme čas“, brání se nová koalice. Dnes navolíme pouze starostu a novou radu, oponují.

Energetická krize. Konec volejbalu v Braníku?

Jeden z nejpopulárnějších pražských sportovních areálů čelí existenčním problémům. Řeč je o sportovištích Beach Braník, které vyhledávají zejména milovníci klasické i plážové varianty volejbalu a stolního tenisu.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Starostou Prahy 7 se stal potřetí Jan Čižinský

Na ustavujícím zasedání Zastupitelstva MČ Praha 7 v pondělí 7. listopadu bylo zvoleno vedení sedmé městské části pro volební období 2022–2026. V radě sedmé městské části zasednou zástupci vítězného hnutí PRAHA 7 SOBĚ. Post starosty obhájil Jan Čižinský.

Nedvědovo náměstí v Podolí čeká revitalizace

Příprava revitalizace Nedvědova náměstí podle návrhu architekta Davida Vávry pokračuje. Na nové podobě náměstí se shodla Komise územního rozvoje i výrazná většina respondentů, kteří se zúčastnili první veřejné debaty nad návrhem na jaře 2021, i účastníci ankety ke konceptu návrhu v létě roku 2021.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Cheerleading. Sestry staví pyramidy, skandují a touží po olympiádě

Znáte slovo cheerleading? Pokud váháte nad jeho významem, asi vám více napoví český překlad „roztleskávačky“. Jenže z prvotní americké povzbuzující kratochvíle se vyvinul plnohodnotný sport, který aspiruje na zařazení mezi olympijské sporty! A Praha 4 možná bude mít pod olympijskými kruhy hned dvojnásobné zastoupení.

Zimní stadion Nikolajka končí

Populární kluziště, které na svém místě stojí od roku 1961, využívají pro své zápasy stovky dětí i dospělých, hokejisté z HC Smíchov, krasobruslaři z klubu Stadion Praha i široká veřejnost. I přes snahy městské části ho však majitel v září již neotevře - jako důvody uvádí havarijní stav strojovny, vysoké ceny energií a další možné vlny pandemie.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Praha 7 se pouští do proměny dalšího podchodu

Další zanedbaná a temná zákoutí pod Hlávkovým mostem dostanou nový život. MČ Praha 7 ve spolupráci s hl. m. Prahou a dalšími partnery v minulém roce zrealizovala úspěšnou proměnu nevyužívaných zpustlých podchodů u stanice MHD Vltavská v unikátní prostor pro sportovní a volnočasové aktivity. Nyní se velké změny chystají v další části labyrintu nevzhledných podchodů přímo u Vltavy.

Ondřej Prokop: zastupitelstvo Městské části Praha 11 a dostavba Areálu ledových sportů

Část Pirátů a TOPSTAN potopili výstavbu Arény ledových sportů na Praze 11. Projekt jsem dlouho kritizoval kvůli podezření, že může docházet k tunelování veřejných prostředků. Na čtvrtečním zastupitelstvu neprošel návrh prodeje akcií společnosti, a tedy i jediné možné řešení celé situace. Aréna nejspíš půjde do insolvence a soudních tahanic. Škoda, městská část mohla získat zpět 41 milionů Kč, tedy víc, než do pochybného projektu na začátku vložila. Teď může přijít o vše.

„Z roztleskávaček vyrůstají silné osobnosti, které se nebojí prosadit v životě!“ říká Nikol Míková

Víte, co je to cheerleading? Pokud ne, výraz roztleskávačky asi znáte. Jenže z původní zábavné kratochvíle během přestávek sportovních zápasů se stal regulérní sport, který bude zřejmě zařazen i do programu olympijských her! Více Naší Praze 4 prozradila velká propagátorka cheerleadingu Nikol Míková z klubu JNS Cheerleaders, který sídlí v Hájích.

Vyhrajte permanentky a Sportpass do areálu Žluté lázně!

Areál Žluté lázně v Podolí otevřel své brány po zimní pauze. Během letní sezóny nabídne pestrý program, koncerty na břehu Vltavy i možnost oblíbených sportů. A jak prozradila marketingová ředitelka areálu Zuzana Krejčíková, tu nejlepší pizzu ochutnáte právě ve Dvorcích od italského kuchaře.

Sport a umění? Letošní Primátorky přináší obojí!

Veslování probouzí emoce, a tak je skvělou inspirací k umělecké tvorbě. Nadcházející 109. ročník českého nejprestižnějšího veslařského závodu doplní výstava s příznačným názvem ROW ROW ROW. Podle pražského veslařského svazu se divákům nabídne 11 předních českých výtvarníků. V termínu 27. května až 9. června ji bude hostit Kobka č. 17, která stojí na smíchovském břehu Vltavy Hořejšího nábřeží a zároveň nedaleko cíle závodu.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

David Pastrňák už v Tampere trénoval!

David Pastrňák ve středečním odpoledni přiletěl do Tampere a hned se podle twitterového účtu české reprezentace zapojil do tréninku. Na jakém místě v sestavě bude hrát ve čtvrtečním zápase proti Lotišsku? My už to víme!

„Je to adrenalin od startu do cíle. Nic jiného, než titul neberu,“ říká sajkárkrosař Ondřej Čermák před nedělním závodem v Lokti

Pamatujete? Nedělní dopolední seriál a pak na dvojce rachot motorů, prach a bláto. U nás tak trochu zapomenutý sport se v Evropě dostal na profesionální úroveň a baví lidi. Letošní seriál mistrovství světa v sajdkárkrosu se hned dvakrát zastaví i v ČR. A z pohledu českého fanouška zřejmě přepíše historii.

Petr Fejk: Zoo nebyla jen radost ze zvířat

Jméno Petr Fejk (57) mají mnozí lidé stále zafixované ve spojitosti s pražskou zoologickou zahradou. Aby ne, její dlouholetý ředitel stál u proměny areálu v celosvětově uznávané zoo a podílel si i na jeho renovaci po ničivých záplavách. O tom všem vypráví vzpomínková kniha Jak se dělá zoo, kterou Petr Fejk sepsal a vlastním nákladem i vydal.

V parku Nové Roztyly se otevřelo dětské hřiště

Společnost Passerinvest Group vybudovala v parku Nové Roztyly, který se nachází v sousedství brownfieldu bývalých jatek Interlov, hřiště pro ty nejmenší návštěvníky. Hřiště je vybaveno nejrůznějšími houpačkami, lanovou šplhací pyramidou, oblíbenými pružinovými houpadly a novými lavičkami. Veřejně přístupné hřiště je umístěno pod vzrostlými stromy poskytujícími příjemné zastínění. Celkové náklady na vybudování nového hřiště, které zde vzniklo během února a března dosáhly 300 000 korun. „Jak v pražských Roztylech, tak i na Brumlovce se počítá s dalším rozvojem parků, hřišť, sportovišť a kultivací zeleně," řekl portálu Naše Praha.cz Martin Unger, technický ředitel Passerinvest Group.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...