Počasí
Praha 8 °C Pátek, 29. března 2024, Svátek má Taťána
Go to content
Naše Praha na Facebooku

sport

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

7 rad zkušených matek, jak posílit imunitu u dětí

Zimní období bývá často ve znamení nemocí a zejména školy a školky se prázdní. Jak dětem posílit imunitu, aby mezi kamarády dlouho nebo vůbec nechyběly? Dvě zkušené matky se s vámi podělí o své osobní tajné tipy. A na čem se shodnou? Choďte společně co nejvíce na procházky a do jídelníčku zařaďte o jednu porci zeleniny a ovoce navíc.

Klára Cingrošová: Sportem ke zdraví

Teď, na přelomu starého a nového roku, si s přáteli vzájemně přejeme hlavně zdraví. Ve čtvrtek nám přijdou to samé, vylepšené o štěstí a dlouhá léta, popřát Tři králové. Logicky z toho tedy vyplívá, že zdraví je jedním z nejdůležitějších předpokladů pro šťastný a dlouhý život člověka.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Zajímavé slevy najdete v Centru Černý Most

Od čtvrtka 15. až do neděle 18. října bude v Centru Černý Most probíhat tradiční podzimní akce se slevovou knížkou. Kromě výrazných slev, které v zapojených obchodech startují na 20 %, se zákazníci mohou těšit i na speciální dárek k nákupu od Centra Černý Most: bavlněnou roušku nebo dezinfekční antibakteriální gel.

Hra o hřiště pražských fotbalových klubů. Budou se některé stěhovat?

Pro většinu českých sportovních klubů a fotbalu zvláště je stěhování jinam takřka nemyslitelné. Často bývají pevně svázány s lokalitou a často spíše zkrachují či sestoupí, než aby odešly či byly prodány jinam. Naopak u nejrozšířenějších sportů USA – amerického fotbalu či baseballu, ale i u hokeje – se to stává. Důvodem bývá neochota vedení amerických měst přispívat či hradit stavbu nových či rekonstrukci stávajících stadionů. Jaké vlastnické vztahy jsou u nás v Praze a jaká je pravděpodobnost stěhování pražských klubů?

Praha 7 plánuje nový park na nábřeží a hledá pro něj jméno

Sedmá městská část pokračuje v úpravách nábřeží podél ulice Varhulíkové mezi holešovickým přístavem a mostem Barikádníků. Prostor se již loni dočkal částečné proměny. Nevzhledné betonové plochy nahradila tráva, umístěna zde byla také dvě sportoviště s venkovními stroji na cvičení. Konečnou podobu nového parku na nábřeží určí architektonicko-krajinářská soutěž, kterou chce Praha 7 vyhlásit letos v létě.

Kateřina Neumannová: Dcera mi udělala čáru přes rozpočet!

Mnohým z nás se při vyslovení jména Kateřina Neumannová (47) vybaví dojemná scéna ze zimní olympiády v Turíně 2006. Naše běžkyně na lyžích se vyčerpaně hroutí za cílovou čárou běhu na 30 kilometrů, ale už ví, že získala svoje první a zároveň i poslední olympijské zlato. A navíc se jí do vítězné náruče běží nejistými kroky schovat tehdy dvaapůlletá dcera Lucie. Od této fotograficky vděčné chvíle uplynulo v únoru již 14 let…

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Pavel Poulíček: pracujeme i na příjezdu Tigera Woodse

Jeho hlas i tvář znají miliony Čechů. Pavel Poulíček (45) byl prvním „nováckým“ sporťákem a starší jej pamatují i z Kolotoče. V kategorii sportovní komentátor má 7 cen Týtý. Sport miluje a uhranul jej golf – řídí golfovou TV i promotérskou firmu, pořádající mj. i tu největší golfovou akci u nás. Ač se známe 20 let, až nyní jsme si povídali nejen o golfu…, v rozhovoru pro Naši Prahu se Pavel rozpovídal i o problémech města, ve kterém je spokojený, ale ničí ho chaos v dopravě či kolony.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Let’s be Active v Aquapalace Praha: to je podzim plný motivace a pohybu

Rozhýbat Česko a být fit, to je cíl Aquapalace Praha, který aktivně podporuje projekt Let´s be Active. Nejen po celý podzim vyzkoušíte nové druhy cvičení, získáte další motivaci pro zdravý životní styl pod dohledem zkušených trenérů, ale také vás čeká zábava a získáte i nové přátele, kteří budou mít stejný cíl a motivaci. Projekt Let´s be Active probíhá pod záštitou České komory Fitness.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Město má plány s nemocnicí Na Františku

Hlavní město vytvoří příspěvkovou organizaci, která převezme od Prahy 1 provoz Nemocnice Na Františku. Praha nemocnici převezme od 1. ledna 2020. Příspěvková organizace vznikne už letos v červnu a pod vedením radní pro zdravotnictví Mileny Johnové (Praha Sobě) připraví převod nemocnice.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Učitelé, kteří podpoří žáky v prestižním vzdělávání zaštítěném královskou rodinou, dostanou přispěvek

Učitelé, kteří chtějí dělat pro své žáky něco více, mají v Praze 3 zelenou. Žáci základních škol zde získávají možnost se účastnit prestižního vzdělávacího programuMezinárodní cena vévody zEdinburghu (DofE), který podporuje osobnostní rozvoj a je zaštítěn britskou královskou rodinou. Učitelé, kteří se jim rozhodnou splněním programu pomoci, získají finanční příspěvek. Memorandum o spolupráci podepsalvúterý 16. dubnastarosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09) a výkonný ředitel DofE Tomáš Vokáč.

Do Edenu přijela španělská Sevilla

Ve čtvrtek 14. března ve 21 hodin nastoupí fotbalisté Slavie k odvetnému osmifinálovému zápasu Evropské ligy UEFA proti Seville. Utkání je vyprodáno, i proto doporučujeme fanouškům přijít na zápas alespoň hodinu před začátkem zápasu. Brány Sinobo Stadium se otevírají v 19 hodin.

Jak se promění Motolské údolí?

Přírodou dojít z Vidoule až na Smíchov? Nebo si odpočinout v parku u motolských rybníků? Či jen korzovat po zeleném bulváru Plzeňské ulice? To všechno můžete zažít už dnes na výstavě o přeměně Motolského údolí, která je veřejně přístupná v malé výstavní síni vedle radnice Prahy 5 ve Štefánikově ulici.

U vršovického Ďolíčku by mohl vzniknout parkovací dům

Hned vedle vršovického stadionu Ďolíček pražských klokanů Bohemians na sousední parcele může vzniknout cokoli. Jedna z variant je podle informací Naší Prahy též dlouhodobě zvažovaný parkovací dům. Dnes je tam škvárové parkoviště. Fotbalového stadionu se to přímo nijak netýká.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Zdeněk Doležal: Jak zajistit kvalitní rozvoj sídliště Barrandov?

Sídliště Barrandov se neustále rozrůstá. Reaguje nová výstavba v západní části sídliště na potřeby občanů? Je stávající občanská vybavenost sídliště dostatečná? A jak se na Barrandově parkuje? Na to se Naše Praha zeptala Zdeňka Doležala (ODS), předsedy výboru životního prostředí MČ Praha 5 a trojky na kandidátce ODS pro říjnové komunální volby, který žije na Barrandově od počátků sídliště.

Zelený zip pro Spořilov se přiblížil

Městská rada v úterý schválila pokračování přípravných a inženýrských prací projektu zakrytí Spořilovské ulice, který je známý pod označením Zelený zip pro Spořilov. Rozhodnutí radních fakticky znamená, že se v rozpočtu hlavního města Prahy pro rok 2019 bude počítat s potřebnými finančními prostředky.

V Karlíně dnes startuje 15. ročník festivalu United Islands

Ulice hlavního města dnes ožijí dalším ročníkem multižánrového festivalu United Islands of Prague. Jubilejní 15. ročník, který proběhne 22. a 23. června v Karlíně, nabídne kromě přehlídky hudebníků z celého světa i bohatý doprovodný program. Ze spousty atraktivních aktivit nejrůznějšího druhu si vyberou všichni návštěvníci bez rozdílu věku či pohlaví. Vstup na celý festival bude tradičně zdarma.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Olympijský den se bude v České republice slavit běháním

Více než 80.000 běžců aktivně oslaví ve středu 20. června v 18:00 Olympijský den na počest založení Mezinárodního olympijského výboru. Česká republika se zapojí do oslav stejně jako dalších sto zemí světa a v rámci největšího tuzemského závodu zvaného T-Mobile Olympijský běh se bude sportovat na více než 80 místech po celé zemi. Účast potvrdili i známí olympionici.

Prahu čeká festival sportu a volného času. Vyzkoušet si budete moci tradiční i méně známé sporty

Od soboty 16. června se všichni příznivci sportu mohou těšit na velký festival, kde si najde každý něco pro sebe. Na Letenské pláni budou připraveni trenéři a lektoři, kteří dětem ukážou téměř padesát různých sportů a aktivit pro volný čas. Vaše ratolesti tu mohou najít nejen inspiraci, ale také zkusit si něco, o čem snily, ale neměly možnost nikdy vyzkoušet.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Metro bude jezdit o víkendu častěji, studenti by mohli jezdit za korunu denně

Na základě neustále se zvyšujícího počtu cestujících o víkendech plánuje hlavní město Praha posílit provoz metra o sobotách, nedělích a státních svátcích. Nejkratší intervaly by měly být na nejvytíženější lince C, metro zde o víkendu pojede každých 5 minut. S ohledem na vládní záměr zavedení celostátních slev v regionální a dálkové dopravě pro studenty a seniory navrhuje náměstek pražské primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek výrazně zlevnit cestování také studentům na území Prahy. Všichni studující budou moci cestovat po Praze pouze za 1 Kč denně díky novým ročním kuponům za 365 Kč. Všechny tyto navrhované novinky by měly platit od 1. září 2018.

Botanická zahrada úspěšně prezentovala Prahu na největší evropské květinové výstavě

Už potřinácté vytvořili zaměstnanci trojské botanické zahrady v severoitalském přímořském letovisku Cervia originální květinovou expozici, která se stala součástí největší evropské květinové výstavy pod širým nebem. V rámci 46. setkání zahradnických týmů evropských metropolí, jehož cílem je předvést květinové výsadby reprezentující příslušná města, tak prezentovali Prahu.

Další trolejbus v Praze. Jezdí na trase Palmovka – Letňany

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) činí další krok v rozvoji elektromobility, a to v podobě nasazení nového typu vozidla s dynamickým dobíjením. V neděli 6. května vyjel prvně do zkušebního provozu s cestujícími nový elektrobus Škoda – SOR 30Tr v úseku Palmovka – Letňany. Vůz je zcela bílý, aby byl na první pohled rozpoznán. DPP má nový bateriový trolejbus pronajatý na rok.

Ve stanici metra A Nádraží Veleslavín jsou nové eskalátory

Praha – Od pátku 13. dubna jsou ve zkušebním provozu nové eskalátory mezi autobusovým obratištěm a podchodem ve stanici metra A Nádraží Veleslavín. Dopravní podnik Praha (DPP) začal dostavovat schody v listopadu loňského roku kvůli požadavkům cestujících, kteří stanici využívají při cestě na letiště.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Senioři a rodiny s dětmi z Prahy 3 mohou zdarma do bazénu

Městská část Praha 3 spouští programy pro seniory a rodiny s dětmi pod názvem Trojka pro seniory a Trojka pro rodiny. V rámci nich jsou aktuálně seniorům a rodinám s dětmi zdarma distribuovány plavenky do bazénu Pražačka a připravují se i další aktivity, jako jsou například výlety seniorů, další ročník Křížovkářské ligy, SWAP – pošli to dál – výměna oděvů a podobné.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Kam tento týden v metropoli vyrazit?

Naše Praha vám přináší přehled některých akcí, které se tento týden konají v hlavním městě. Určitě si vyberte, už na nás dýchají i Velikonoce, zajímavé divadelní představení, koncerty výstavy, prostě všichni si vyberou… Řazeno podle městských čtvrtí nikoliv podle data!

Kluziště na Letné se těšilo velkému zájmu Pražanů

Bruslení zdarma na největší venkovní ledové ploše v Praze, na kluzišti na Letné, využilo v uplynulé sezóně více než 70 tisíc návštěvníků. Nejvíce bruslařů přišlo okolo vánočních svátků – až 1 500 denně. Pro příští zimu Praha opět s kluzištěm na Letné počítá.

Nejkrásnější muž světa Tomáš Martinka: „Praha má historii, kulturu, bary i krásné ženy“

Tomáš Martinka vstoupil do světa modelingu celkem pozdě – až ve 24 letech. Už o dva roky později ale slavil největší úspěch, kterého se muži v soutěžích krásy vůbec může dostat – stal se nejkrásnějším mužem světa. Jak se mu po soutěži změnil život? Která města procestoval? A jaké má plány? Vše a mnohem více se dočtete v exkluzivním rozhovoru pro časopis Naše Praha.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Soutěž Podnikatel a živnostník roku Prahy 3 již zná své vítěze

Na radnici Prahy 3 ocenili 23. ledna nejlepší drobné podnikatele a živnostníky za rok 2017. Soutěž letos radnice vyhlásila poprvé a přihlásilo se do ní celkem 262 subjektů. Finalisty určila hlasováním na internetu veřejnost, která rozdělila mezi soutěžící celkem 3035 hlasů. Nezávislá porota odborníků a osobností z Prahy 3 pak vybrala konečné vítěze.

Kluziště na Letné denně navštíví až 1500 bruslařů

Kluziště na Letné v prosinci nalákalo na ledovou plochu více než třicet tisíc návštěvníků. Od 1. prosince se denně na kluzišti vystřídalo v průměru patnáct stovek zájemců. S provozem kluziště se v závislosti na klimatických podmínkách počítá až do poloviny února.

Náhradní přívoz za uzavřené pěší lávky výtoňského železničního mostu

Z důvodu dočasného uzavření pěších lávek výtoňského železničního mostu, který spojuje Výtoň se Smíchovem, je od 15. prosince 2017 zajištěno náhradní spojení vltavských břehů v této oblasti přívozem P5 v trase mezi přístavišti Císařská louka, Kotevní a Výtoň. Smíchovské přístaviště Kotevní se nachází 130 m jižně od železničního mostu. Tento původně sezonní přívoz je nyní provozován po celou dobu uzavření pěších lávek zdarma.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Praha dá miliony na opravy sportovišť

Rada Prahy dnes schválila přidělení mimořádné finanční podpory v oblasti sportu na odstranění havarijních stavů a rekonstrukce sportovišť. Celkem se jedná o téměř 160 milionů korun, z nichž většinu na investice do sportovišť obdrží městské části.

Ženský tým Orlů je mistrem ČR v dodgeballu

Poháry za první a třetí místo si do Frýdku-Místku odvezli z historicky prvního Mistrovství České republiky v dodgeballu. Ženy slavily mistrovství titul, smíšený tým skončil třetí. Muži vybojovali pátou příčku. Neříká vám nic název dodgeball? Jedná se o atraktivní druh vybíjené.

V neděli prvního října v Praze 10 zahrají sestry. Všechny tři!

Fanánek se do Prahy 10 na zdejší radnicí pořádané slavnosti – Dny Prahy 10 – vrací po několika letech. Tři sestry vystoupí v areálu Hamr Sport v Záběhlicích v neděli 1. října večer. Před nimi bude bohatý program, kromě závěru v podání Tří sester bude tahákem určitě Jaroslav Uhlíř s kapelou. Začínají tradiční desetidenní Dny Prahy 10.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Stanice metra B Jinonice je po rekonstrukci opět zprovozněna pro cestující

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) ve středu 23. srpna 2017 zprovozní stanici metra B Jinonice pro cestující. DPP přistoupil k nezbytné rekonstrukci celé této stanice kvůli masivním průsakům podzemní vody, degradaci odvodňovacích systémů a nosným systémům obkladů stanice. Rekonstrukce byla využita i pro modernizaci technologické části, aby bezpečnostní standardy odpovídaly současné době.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Praha upravila ceníky pro zóny placeného stání

Městská rada dnes schválila nový Ceník parkovacích oprávnění a karet v zónách placeného stání pro oblasti na území hl. m. Prahy vymezené územím celé městské části a nový Ceník parkovacích oprávnění a karet v zónách placeného stání na území hl. m. Prahy vymezené na části území městské části. A to s účinností od 24. 8. 2017.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Zoo Praha má nové parkoviště

Kapacita parkovišť v okolí Zoologické zahrady Praha je nevyhovující a nelze ji v současné době nijak dále rozšiřovat. Alternativním řešením byla možnost využití volných ploch při ulici Stará Povltavská, kde vznikla nová záchytná plocha pro parkování až na 260 osobních automobilů. Návštěvníci budou moci parkoviště plně využít od 1. července 2017, spolu se zavedením kyvadlové dopravy až k branám Zoo Praha.

Golfistka Klára Spilková: Bydlení v centru mne naučilo parkovat

Česká golfová jednička začala s proháněním míčku po trávě ve čtyřech letech, ale do širšího povědomí se dostala jako dvanáctiletá. Olympioničku z Ria, jedinou českou zástupkyni v nejvyšší evropské profilize a čerstvou vítězku prvního významného poháru v historii českého golfu zpovídá metropolitní Naše Praha: Jak srovnává „kočovný“ život a sport na všech kontinentech s místem, o kterém stále říká, že je doma?

Sport fest rozhýbe celou Kampu

V neděli 21. května ožije pražský ostrov Kampa sportem. Aktivní, soutěživé, hravé a pohodové odpoledne Sport fest je určeno dětem, mládeži a široké veřejnosti, zkrátka všem, kteří se chtějí pořádně rozhýbat a to ZDARMA. Od 12 do 18 hodin si tak mohou účastníci vybrat z pestré škály různých sportovních aktivit.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Prahu 14 rozpohybuje Běh Metropole. Už 14. května

Městská část Praha 14 bude hostit další ze série závodů letošního ročníku Běhu Metropole– běžeckého seriálu, který podporuje zdravý životní styl Pražanů všech věkových kategorií a utváří vazbu mezi závodníky a jejich domovskými městskými částmi.