Počasí
Praha 2 °C Pondělí, 29. listopadu 2021, Svátek má Zina
Go to content

knedlíky

Galerie Portheimka zve na středověké hody s Karlem IV.

Masa dušená i připravená na rožni, lahodné paštiky, sladkosti i polévky připravené podle středověkých receptur a k tomu hojnost piva a vína. To vše spolu s dalšími pokrmy typickými pro středověkou kuchyni nabídne ve středu 28. září od 10 do 18 hodin gurmánská slavnost „Hodujeme s Karlem IV.“ pořádaná pražskou Galerií Portheimka ve spolupráci s Muzeem gastronomie.

Dožínková slavnost ve Ctěnicích

Celodenní program v Zámeckém areálu Ctěnice pod názvem „České zně“ přináší ukázky lidových řemesel a povídání o českých žních, představí žňové práce, práce s cepy, mlácení obili i poznávání obilovin a vyprávění o tom, jak se dříve pekl chleba včetně ochutnávek žitného a pšeničného chleba i jiných obilných výrobků z nové mouky.

Galerie Portheimka chystá na svatého Václava středověké hody s Karlem IV

Masa dušená i připravená na rožni, lahodné paštiky, sladkosti i polévky připravené podle středověkých receptur a k tomu hojnost piva a vína. To vše spolu s dalšími pokrmy typickými pro středověkou kuchyni nabídne ve středu 28. září od 10 do 18 hodin gurmánská slavnost „Hodujeme s Karlem IV.“ pořádaná pražskou Galerií Portheimka ve spolupráci s Muzeem gastronomie.

Tak chutná v Krymské…

Smažené patizony, pravý maďarský guláš na pálence či švestkové knedlíky... Poslední prázdninovou sobotu se uskutečnil v pražských Vršovicích první ročník Krymské pánve, soutěže místních podniků o nejlepší jídlo ulice.

Tržiště na Jiřáku bude oslavovat české lesních plody

Tuto sobotu 3. srpna přivítá farmářský trh Jiřák (náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3) již druhý ročník „Slavností lesních plodů“. Vrcholí sezóna borůvek, malin, ostružin, brusinek, lesních jahod a také samozřejmě lesních hub. Při této příležitosti budete moci ochutnat nejrůznější pochutiny z těchto surovin – malinové a borůvkové knedlíky, speciality z hub, nakládané houby, marmelády z lesního ovoce, koláče a buchty nebo osvěžující zmrzlinu.

Babiččina zahrada nabídne prvorepublikové menu

V Česku existuje kolem 36 tisíc gastronomických zařízení. Jen málokterá jsou schopna zároveň uspokojit požadavky mladých párů, rodin s dětmi nebo vytížených manažerů. Právě taková restaurace se otevírá v Průhonicích u Prahy. Babiččina zahrada nabízí na 3500 metrech čtverečních místo pro gastronomické zážitky, relaxaci, obchodní jednání, svatby, promoce a další oslavy.

Babiččina zahrada nabízí prvorepublikové menu i ubytování

V Česku existuje kolem 36 tisíc gastronomických zařízení. Jen málokterá jsou schopna zároveň uspokojit požadavky mladých párů, rodin s dětmi nebo vytížených manažerů. Právě taková restaurace se otevírá v Průhonicích u Prahy. Babiččina zahrada nabízí na 3500 metrech čtverečních místo pro gastronomické zážitky, relaxaci, obchodní jednání, svatby, promoce a další oslavy.

Gastronomický tip: Babiččina zahrada nabídne prvorepublikové menu, místo k odpočinku i ubytování

V tuzemsku existuje kolem 36 tisíc gastronomických zařízení. Jen málokterá jsou schopna zároveň uspokojit požadavky mladých párů, rodin s dětmi nebo vytížených manažerů. Právě taková restaurace se otevírá v Průhonicích u Prahy. Babiččina zahrada nabízí na 3500 metrech čtverečních místo pro gastronomické zážitky, relaxaci, obchodní jednání, svatby, promoce a další oslavy.

Za Prahou je nová restaurace. Nabízí prvorepublikové menu, místo k odpočinku i ubytování

V Česku existuje kolem 36 tisíc gastronomických zařízení. Jen málokterá jsou schopna zároveň uspokojit požadavky mladých párů, rodin s dětmi nebo vytížených manažerů. Právě taková restaurace se otevírá v Průhonicích u Prahy. Babiččina zahrada nabízí na 3500 metrech čtverečních místo pro gastronomické zážitky, relaxaci, obchodní jednání, svatby, promoce a další oslavy.

Za Prahou je nová restaurace. Nabízí prvorepublikové menu, místo k odpočinku i ubytování

V Česku existuje kolem 36 tisíc gastronomických zařízení. Jen málokterá jsou schopna zároveň uspokojit požadavky mladých párů, rodin s dětmi nebo vytížených manažerů. Právě taková restaurace se otevírá v Průhonicích u Prahy. Babiččina zahrada nabízí na 3500 metrech čtverečních místo pro gastronomické zážitky, relaxaci, obchodní jednání, svatby, promoce a další oslavy.

Zítřejší gurmánské trhy budou ve znamení višní a čerstvých ryb

Zítra se v Galerii Harfa konají další páteční gurmánské trhy. Tentokrát se návštěvníci mohou těšit na dobroty připravené šéfkuchařem Pepou Rychtrem z višní a na středomořskou kuchyni. K dostání budou různé druhy čerstvých ryb a také čerstvá velká vejce ze statku Dvořák za speciální cenu 1,50 korun. Gurmánské hody se jako každý pátek konají od 11 do 19 hodin.

Jak vaří hvězdy seriálu Cesty domů?

O režisérovi Jiřím Adamcovi je všeobecně známo, že má nevyčerpatelné množství energie a stále něco tvoří nebo podniká. Proto v den, kdy zrovna nenatáčel seriál Cesty domů, pozval své kolegy do hotelu U Prince.

Nadšená fanynka fotbalu oslavila 101 let

Neuvěřitelnou duševní pohodu vyzařuje Růžena Bartová, která dnes v Ostravě-Porubě oslavila 101. narozeniny. Žena, která pamatuje Rakousko-Uhersko i obě světové války, je velkou fanynkou fotbalu a aktuálně sleduje zápasy mistrovství světa v JAR.

Pečená martinská husa

K tradičním svatomartinským hodům, které jsou pravidelně na začátku listopadu, patří odpradávna pečená husa. Ta se zpravidla podává s několika druhy knedlíků, bílým či červeným zelím. Gurmáni ji však mohou ochutnat i s nejrůznějšími omáčkami. My jsme pro vás vybrali recept na tradiční pokr podle starých receptur.