Počasí
Praha 3 °C Úterý, 19. března 2024, Svátek má Josef
Go to content
Naše Praha na Facebooku

knedlíky

Ochutnejte zdarma tradiční švestkové knedlíky na víkendové akci Slow Food Prague

Při pravidelných akcích Slow Food Prague organizátoři oslovují spoluobčany a připomínají, že je důležité stravovat se vědomě a znát cestu jídla z farmy až na talíř. Heslo na akcích zní: Dobré, čisté a poctivé jídlo pro všechny. Letos základní pilíře „pomalého jídla‟ připomenou organizátoři v kampani Good Food Good Farming. Toto poselství doputuje až do Evropského parlamentu.

Farmářské trhy na Spořilově nabídnou nejen jídlo a pití

Již 11. a 18. 3. se budou na malém předjarním trhu na Spořilově nabízet základní potraviny – zelenina, pečivo, maso, uzeniny, mléčné výrobky, koření, med a další chuťovky. Od soboty 25. 3. (8.00 – 13.00 hod.) se už naplno rozjede oblíbený farmářský trh přes celou horní část Roztylského náměstí.

Jan Čížek: Jak se vrátit k normální ekonomice a společnosti?

Tak jsem si při nedávné procházce Prahou všiml nepříjemného faktu, že nám zavírá jedna tradiční hospoda za druhou. V Dejvicích padly bašty pivařů U Zívalů nebo Bruska, ve Strašnicích třeba U Švejka. Všechny tyto hospody měly společného jmenovatele: byly cenově dostupné pro normálního spotřebitele. Zdobilo je levné a dobré pivo a česká dobrá a levná kuchyně. Tak to skončilo.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Galerie Portheimka zve na středověké hody s Karlem IV.

Masa dušená i připravená na rožni, lahodné paštiky, sladkosti i polévky připravené podle středověkých receptur a k tomu hojnost piva a vína. To vše spolu s dalšími pokrmy typickými pro středověkou kuchyni nabídne ve středu 28. září od 10 do 18 hodin gurmánská slavnost „Hodujeme s Karlem IV.“ pořádaná pražskou Galerií Portheimka ve spolupráci s Muzeem gastronomie.

Dožínková slavnost ve Ctěnicích

Celodenní program v Zámeckém areálu Ctěnice pod názvem „České zně“ přináší ukázky lidových řemesel a povídání o českých žních, představí žňové práce, práce s cepy, mlácení obili i poznávání obilovin a vyprávění o tom, jak se dříve pekl chleba včetně ochutnávek žitného a pšeničného chleba i jiných obilných výrobků z nové mouky.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Galerie Portheimka chystá na svatého Václava středověké hody s Karlem IV

Masa dušená i připravená na rožni, lahodné paštiky, sladkosti i polévky připravené podle středověkých receptur a k tomu hojnost piva a vína. To vše spolu s dalšími pokrmy typickými pro středověkou kuchyni nabídne ve středu 28. září od 10 do 18 hodin gurmánská slavnost „Hodujeme s Karlem IV.“ pořádaná pražskou Galerií Portheimka ve spolupráci s Muzeem gastronomie.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Tak chutná v Krymské…

Smažené patizony, pravý maďarský guláš na pálence či švestkové knedlíky... Poslední prázdninovou sobotu se uskutečnil v pražských Vršovicích první ročník Krymské pánve, soutěže místních podniků o nejlepší jídlo ulice.

Tržiště na Jiřáku bude oslavovat české lesních plody

Tuto sobotu 3. srpna přivítá farmářský trh Jiřák (náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3) již druhý ročník „Slavností lesních plodů“. Vrcholí sezóna borůvek, malin, ostružin, brusinek, lesních jahod a také samozřejmě lesních hub. Při této příležitosti budete moci ochutnat nejrůznější pochutiny z těchto surovin – malinové a borůvkové knedlíky, speciality z hub, nakládané houby, marmelády z lesního ovoce, koláče a buchty nebo osvěžující zmrzlinu.

Babiččina zahrada nabídne prvorepublikové menu

V Česku existuje kolem 36 tisíc gastronomických zařízení. Jen málokterá jsou schopna zároveň uspokojit požadavky mladých párů, rodin s dětmi nebo vytížených manažerů. Právě taková restaurace se otevírá v Průhonicích u Prahy. Babiččina zahrada nabízí na 3500 metrech čtverečních místo pro gastronomické zážitky, relaxaci, obchodní jednání, svatby, promoce a další oslavy.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Babiččina zahrada nabízí prvorepublikové menu i ubytování

V Česku existuje kolem 36 tisíc gastronomických zařízení. Jen málokterá jsou schopna zároveň uspokojit požadavky mladých párů, rodin s dětmi nebo vytížených manažerů. Právě taková restaurace se otevírá v Průhonicích u Prahy. Babiččina zahrada nabízí na 3500 metrech čtverečních místo pro gastronomické zážitky, relaxaci, obchodní jednání, svatby, promoce a další oslavy.

Gastronomický tip: Babiččina zahrada nabídne prvorepublikové menu, místo k odpočinku i ubytování

V tuzemsku existuje kolem 36 tisíc gastronomických zařízení. Jen málokterá jsou schopna zároveň uspokojit požadavky mladých párů, rodin s dětmi nebo vytížených manažerů. Právě taková restaurace se otevírá v Průhonicích u Prahy. Babiččina zahrada nabízí na 3500 metrech čtverečních místo pro gastronomické zážitky, relaxaci, obchodní jednání, svatby, promoce a další oslavy.

Za Prahou je nová restaurace. Nabízí prvorepublikové menu, místo k odpočinku i ubytování

V Česku existuje kolem 36 tisíc gastronomických zařízení. Jen málokterá jsou schopna zároveň uspokojit požadavky mladých párů, rodin s dětmi nebo vytížených manažerů. Právě taková restaurace se otevírá v Průhonicích u Prahy. Babiččina zahrada nabízí na 3500 metrech čtverečních místo pro gastronomické zážitky, relaxaci, obchodní jednání, svatby, promoce a další oslavy.

Za Prahou je nová restaurace. Nabízí prvorepublikové menu, místo k odpočinku i ubytování

V Česku existuje kolem 36 tisíc gastronomických zařízení. Jen málokterá jsou schopna zároveň uspokojit požadavky mladých párů, rodin s dětmi nebo vytížených manažerů. Právě taková restaurace se otevírá v Průhonicích u Prahy. Babiččina zahrada nabízí na 3500 metrech čtverečních místo pro gastronomické zážitky, relaxaci, obchodní jednání, svatby, promoce a další oslavy.

Zítřejší gurmánské trhy budou ve znamení višní a čerstvých ryb

Zítra se v Galerii Harfa konají další páteční gurmánské trhy. Tentokrát se návštěvníci mohou těšit na dobroty připravené šéfkuchařem Pepou Rychtrem z višní a na středomořskou kuchyni. K dostání budou různé druhy čerstvých ryb a také čerstvá velká vejce ze statku Dvořák za speciální cenu 1,50 korun. Gurmánské hody se jako každý pátek konají od 11 do 19 hodin.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Jak vaří hvězdy seriálu Cesty domů?

O režisérovi Jiřím Adamcovi je všeobecně známo, že má nevyčerpatelné množství energie a stále něco tvoří nebo podniká. Proto v den, kdy zrovna nenatáčel seriál Cesty domů, pozval své kolegy do hotelu U Prince.

Nadšená fanynka fotbalu oslavila 101 let

Neuvěřitelnou duševní pohodu vyzařuje Růžena Bartová, která dnes v Ostravě-Porubě oslavila 101. narozeniny. Žena, která pamatuje Rakousko-Uhersko i obě světové války, je velkou fanynkou fotbalu a aktuálně sleduje zápasy mistrovství světa v JAR.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Pečená martinská husa

K tradičním svatomartinským hodům, které jsou pravidelně na začátku listopadu, patří odpradávna pečená husa. Ta se zpravidla podává s několika druhy knedlíků, bílým či červeným zelím. Gurmáni ji však mohou ochutnat i s nejrůznějšími omáčkami. My jsme pro vás vybrali recept na tradiční pokr podle starých receptur.