Počasí
Praha 5 °C Pátek, 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav
Go to content
Naše Praha na Facebooku

2022

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Letní akce na podporu záchranných stanic

Podle Nadace na ochranu zvířat záchranné stanice nyní zažívají nejnáročnější období roku – sezónu mláďat. Péče o ně je psychicky, fyzicky ale hlavně finančně náročná. Jednotlivé stanice přijímají denně i několik desítek zvířat v nouzi, najezdí pro ně stovky kilometrů a jsou veřejnosti neustále k dispozici na telefonu, aby mohli poradit.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Lidé podpořili snímek o bratrech Mašínech

Celovečerní snímek o bratrech Mašínech režiséra Tomáše Mašína, scénáristy Marka Epsteina a producenta Petra Bílka dostal zelenou. Podle portálu HitHit.cz lidé tvůrcům v crowdfundingové sbírce na stejnojmenném portálu poslali na jeho výrobu více než jeden a půl milionu korun. V tuto chvíli vrcholí finální přípravy na natáčení, které začne 4. srpna 2022 v Praze.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Dočasná změna tras a zastávek autobusů Na Větrníku!

Z důvodu výstavby SSZ v křižovatce ulic Na Petřinách X na Větrníku dochází od pátku 1. července 2022 (od zahájení denního provozu) do ukončení nočního provozu z pondělí 11. července 2022 na úterý 12. července 2022 k dočasné změně trasy a zastávek pro linky číslo 108, 164, 168, 191, 216 a 910.

Praha 4 opět rozhodně odmítla upravený návrh Metropolitního plánu

Městská část Praha 4 projednala své velmi kritické připomínky k připravovanému novému územnímu plánu hlavního města Prahy na zasedání Zastupitelstva městské části ve středu 29. června 2022. Zastupitelstvo schválilo 37 hlasy ze 40 přítomných celkem 38 obecných připomínek k textové části návrhu Metropolitního plánu a 196 připomínek ke konkrétním lokalitám.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Vyhrajte knížku malířky Kláry Sedlo

Malířka Klára Sedlo napsala knižní povídku Lami o třech nezvyklých přátelích – mluvící kostře, muži složeném ze světla a mladé dívce, která řídí obrovský starý pick-up. V něm všichni tři ujíždějí před svým pronásledovatelem, aniž by si vzpomínali, jak dlouho, proč a kdo je vlastně pronásleduje.

Letní uzavírka části ulice Hornoměcholupská!

V pondělí 4. července 2022 zahájí Technická správa komunikací (TSK) první fázi opravy ulice Hornoměcholupská. S ohledem na zajištění plynulosti dopravy bude celá oprava rozvržena do pěti samostatných etap, přičemž stavba bude zahájena 5. etapou v úseku Novopetrovická – Mantovská (JIH), která potrvá do 21. srpna 2022.

Dočasná změna tras a zastávek autobusů v ulici Horoměřická

Z důvodu opravy povrchu komunikace ulice Horoměřické v úseku Na Krutci x V Šáreckém údolí dochází od soboty 2. července 2022 (od zahájení denního provozu) do úterý 5. července 2022 (do ukončení denního provozu) k dočasné změně trasy a zastávek pro linky číslo 116, 161, 312, 316, 356 a 907.

Zanedbaná Olšanská ulice v Praze 3 má nakročeno k proměně

Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) nechal vypracovat studii revitalizace Olšanské ulice a jejího okolí. Studie určí budoucí podobu území, řeší ale také veřejné prostranství nebo dopravu a přispěje ke snížení ekologické stopy této oblasti. Ke konceptu této studie se nyní může vyjádřit i veřejnost.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

V Modřanech nepojedou celé prázdniny tramvaje!

Z důvodu modernizace tramvajové trati dochází podle Dopravního podniku Praha od soboty 2. července 2022 (přibližně od 4.30 hodin) do soboty 27. srpna 2022 (přibližně do 24.00 hodin) k dočasnému přerušení provozu tramvají v úseku Poliklinika Modřany – Sídliště Modřany. Bude zavedená náhradní doprava.

Na Metru D byla zahájena ražba

V těchto dnech byly podle Dopravního podniku Praha v lokalitě PAD1b zahájeny ražby přístupového tunelu k budoucí stanici Pankrác D, u sjezdové rampy z ulice 5. května. Společnost Subterra, která ražby realizuje, navazuje na geologický průzkum. Začíná ze dna šachty v hloubce 26,45 metrů.

Po vysvědčení se přijďte zdarma vykoupat!

Pro všechny školáky od první do deváté třídy připravila městská část Praha 4 a provozovatel koupaliště Lhotka, společnost 4-Majetková, příjemné překvapení. Hned po vysvědčení, tedy ve čtvrtek 30. června 2022, si mohou přijít zaplavat zdarma v čisté vodě biotopového koupaliště.

Na Palmovce nepojedou měsíc tramvaje!

Z důvodu výstavby odstavných stání pro trolejbusy dochází od pondělí 4. července 2022 (přibližně od 0.00 hodin) do neděle 31. července 2022 (přibližně do 24.00 hodin) k dočasnému přerušení provozu tramvají v oblasti Palmovky (ulice Na Žertvách a U Balabenky).

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Letní park Portheimka píše nový příběh

Pátá městská část podpořila projekt „PIKI příběhy v parku“ nad nímž přezvali záštitu místostarostové Lukáš Herold a Lubomír Brož. Tento projekt tak úspěšně navazuje na jiné městské části Prahy. Na Smíchově je poprvé s cílem zavést novou letní tradici v parku Portheimka.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Zastupitelé Prahy 3 schválili přejmenování Koněvovy ulice

Na úterním jednání Zastupitelstva Praha 3 zastupitelé v převážné většině odsouhlasili přejmenování Koněvovy ulice na Hartigovu. Stalo se tak, i když výsledky průzkumu mezi obyvateli hovořili proti přejmenování. Stejně jako byla proti tomuto kroku opozice. Ještě toto přejmenování musí ještě schválit Rada, případně Zastupitelstvo hlavního města Prahy.

VIDEO: Další ročník pražského KINOBUSu se blíží! Podívejte se na červnové ukázky.

Letošní, už 15. sezona Kinobusu pražského dopravního podniku je za dveřmi. Oblíbená součást letních měsíců vyjíždí na osvědčená pražská místa i do zcela nových lokalit a nabídne výběr z českých i zahraničních filmů. Diváci mohou přijít na celkem 11 pražských míst v termínu od 27.června do 8.září. Vstupné je ZDARMA.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Landscape festival oživí originálním způsobem lokality pražských nádraží

Landscape festival proběhne letos v Praze od 21. června do 2. října, tentokrát s podtitulem Pražská nádraží ne/využitá. Akce, která se již tradičně věnuje širokým souvislostem architektury, krajiny, veřejného prostoru a umění, se tentokrát zaměří na proměny lokalit čtyř pražských dopravních a infrastrukturních uzlů: Nákladového nádraží Žižkov, Zastávky Libeň a Palmovky, území mezi Florencí, Masarykovým nádražím a Krenovkou a také Smíchovského nádraží.

Praha 5 řeší nedostatek školských kapacit v Košířích

Radnice městské části Praha 5 má krátkodobé a dlouhodobé řešení, jak zajistit dostatečnou kapacitu základních škol v Košířích. V krátkodobé variantě se jedná o objekt bývalé MŠ Poštovka a poté kulturního centra. Zahájení provozu tohoto dočasného řešení bude 1. září 2022.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Vyhrajte permanentky a Sportpass do areálu Žluté lázně!

Areál Žluté lázně v Podolí otevřel své brány po zimní pauze. Během letní sezóny nabídne pestrý program, koncerty na břehu Vltavy i možnost oblíbených sportů. A jak prozradila marketingová ředitelka areálu Zuzana Krejčíková, tu nejlepší pizzu ochutnáte právě ve Dvorcích od italského kuchaře.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Osovský se už na Novotného připravuje s novým trenérem!

Je to přesně měsíc, kdy kontroverzní starosta městské části Praha-Řeporyje Pavel Novotný přijal výzvu Iva Osovského na boxerský zápas. Jeho podmínka 750 000 korun sice ještě není splněna, ale už zájemci první tisíce Ivu Osovskému zasílají. Ten si najmul boxerského trenéra a začal s tréninkem! Kdo to je a kdy se bude mediálně zajímavý souboj konat?

Praha dokončila další protipovodňová opatření v Troji

V pražské Troji byla dokončena další etapa protipovodňových opatření na ochranu hlavního města, která současně pomohou zlepšit podmínky sportovců na umělé slalomové dráze USK Praha. Jak uvedl Magistrát hlavního města Prahy, projekt se skládal ze dvou částí, jejichž investory jsou hlavní město Praha a Povodí Vltavy, státní podnik.

Kterým českým bankovkám na konci června končí platnost?

Dne 30. června 2022 skončí podle České národní banky (ČNB) platnost starších vzorů bankovek nominálních hodnot 100 Kč, 200 Kč, 500 Kč, 1000 Kč a 2000 Kč z let 1995 až 1999. Až do 30. června 2024 bude možné neplatné bankovky vyměnit na pokladnách všech úvěrových institucí provádějících pokladní operace a současně také na všech sedmi územních zastoupeních ČNB.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

První výstava ztraceného komiksu Káji Saudka. Objeven po 50 letech!

Ve středu 1. června bude pro veřejnost otevřena nová výstava Káji Saudka v Galerii Tančící dům. Budou vystaveny originální kresby komiksu Muriel a andělé, který Kája Saudek vytvořil podle scénáře Miloše Macourka. Kresby, které byly od konce 60. let do roku 2014 považovány za ztracené, a až nyní jsou ukázány světu. Nyní je tedy možné je poprvé ukázat veřejnosti.

Chcete lépe poznat Polsko? Přijďte s dětmi a vyhrajte víkendový pobyt!

Zahrady polského velvyslanectví přímo pod Pražským hradem se opět otevírají pro veřejnost! Přijďte si v sobotu 4. června užít tradiční Polský den – čekají vás koncerty, prezentace polských měst a regionů, program pro děti a dospělé, letní kino, kulinářské speciality, soutěž a spousta dalších lákadel. Vstup je volný. A co na vás čeká konkrétně?

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Vypitím piva podpoříte Ukrajinu

Více než 40 minipivovarů z celé ČR se sejde na benefičním pivním festivalu Drink for Ukraine. Své stánky postaví v sobotu 4. června, v pražském Kongresovém centru od 11:00 hodin. Minipivovary na akci darují desítky druhů piv a veškerý výtěžek z prodeje půjde na konto neziskové organizace Člověk v tísni, na pomoc lidem zasaženým vpádem ruských vojsk na Ukrajinu. Podle organizátora akce, pivovaru Chroust, je vstup na tuto akci zdarma.

Zapojte se i vy do dostavby Vítězného náměstí v Dejvicích

Severozápadní část Vítězného náměstí se dočká zástavby pro kanceláře, obchody, služby a bydlení. Na místě také vznikne nová budova Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT). Podle radnice Prahy 6 vzejde nejvhodnější řešení z mezinárodní architektonické soutěže, do přípravy podkladů se nyní může zapojit i veřejnost. Kde a jak?

Vyhrajte vstupenky do světa plného iluzí!

Fascinující svět optických klamů, více než 150 interaktivních zábavných exponátů, to vše si můžete užít v největším pražském muzeu trikových iluzí. A věřte, že perfektní zábavu si tu užije opravdu každý bez rozdílu věku.

Maďarští romští uprchlíci nově do Malešic!

V pražských Malešicích vznikne od 31. května další stanové městečko! Po úterním jednání s ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN) to na tiskové konferenci uvedl pražský primátor Zdeněk Hřib(Piráti). Městečko bude podle ministra vnitra Víta Rakušana sloužit příchozím uprchlíkům, kteří v ČR nemají nárok na dočasnou ochranu, což jsou ve většině uprchlíci s maďarským pasem.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Vyhrajte vstupenky na představení Magická fontána!

Na pražské Výstaviště se už za měsíc vrací příběh Františka Křižíka v ojedinělém představení nazvaném Magická fontána. Křižíkova fontána se stane od 3. června do 27. srpna dějištěm příběhu, který vypráví velkolepá živelná show prostřednictvím vody, ohně a světla. Několik novinek slibuje režisér představení Marek Solnička.

AUDIO: Praha hledá SuperHlas! Výsledky můžete ovlivnit i vy! Hlasujte!

Dopravní podnik aktuálně hledá hlas, který bude mluvit v autobusech a tramvajích a městských a příměstských linkách MHD. Kdo nahradí legendární hlasatelku Československého a Českého rozhlasu Dagmar Hazdrovou, která provozní hlášení a názvy zastávek pražské MHD nahrává od roku 1996? Podle Dopravního podniku mohou zájemci vybírat ze čtyř hlasů, které předvybrali hlasoví odborníci. Konec hlasování je v neděli 19. června 2022. Poslechněte si všechny čtyři nominované hlasy a hlasujte.

Nepoteče voda! Víme kde a kdy to bude!

Portál Naše Praha.cz vám přináší přehled pražských plánovaných výluk vodovodních řadů pro týden od 23.5. do 29.5.2022. Kde nepoteče podle společnosti Pražské vodovody a kanalizace voda a hlavně kdy? My to víme!

Máte exekuci? Od září se jí opět můžete zbavit!

Vláda dne 18. května 2022 rozhodla o pokračování tzv. „Milostivého léta“, tedy o možnosti splatit exekuce bez úroků. Podle návrhu zákona budou dlužníci moci – stejně jako při tzv. Milostivém létu I – využít bezúročného období po dobu tří měsíců. Druhá možnost odpisu úroků bude možná od 1. září 2022.

Přijďte se s dětmi podívat na pancéřované vozidlo k přepravě peněz!

V sobotu 21.května se uskuteční slavnostní otevření Návštěvnického centra České národní banky. Návštěvníci si mohou prohlédnout celý proces výroby mincí a medailí, uvidí proměnu bankovek v čase, ale také si prohlédnou speciální pancéřované vozidlo k přepravě peněz a také výstroj a výzbroj jeho posádky. Česká národní banka se těší na dospělé, ale i dětské návštěvníky. Vstup je ZDARMA.

Už jen dnes se můžete registrovat na oblíbený pochod Praha-Prčice!

Po dvouleté odmlce způsobené pandemií covid-19 se bude v sobotu 21. května 2022 konat 55. ročník oblíbeného pochodu Praha – Prčice. V letošním roce je třeba se k pochodu REGISTROVAT a právě dnes je poslední den této registrace! Už dopoledne byly podle Sedlčanského kurýru některé trasy naplněny. Plná kapacita, a tedy konec registrace mají trasy se startem v Praze-Hájích, v Bystřici u Benešova, Olbramovicích, z autobusového nádraží v Táboře, Mladé Vožici a Milevsku. Registrovat se tedy ještě pár hodin můžete na ještě 10 tras.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Nepropásněte bombastickou freestyle show COOLIFE FEST

Největší freestyle show, která v ČR nemá obdoby, odstartuje už v sobotu 21. května na pražské náplavce. Podle televizního kanálu Prima COOL hned od rána rozpumpují návštěvníkům adrenalin exhibice zástupců českého freeskiingu a snowboardingu, swoop freestylu, highdivingu, fly, jet i skateboardů. Pro milovníky BMX si kanál Prima COOL připravil opravdovou pecku – mistrovství ČR v minirampě na pontonu uprostřed Vltavy! Tak rozhodně nemůžete chybět!

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Část romských uprchlíků z Hlavního nádraží půjde do nového stanového městečka v Troji

Po neutěšené situaci s uprchlíky nejen na nádraží, postavili hasiči první stanové městečko pro 150 uprchlíků v pražské Troji. Je to dobrý krok, ale řešení pro cca 500 romských uprchlíků, kteří se nyní nacházejí na Hlavním nádraží, zatím nedostačující. A nejen proto budí tento krok v politice, a nejen v ní, vášně. Například, že primátor Hřib o nedostatečné ubytovací kapacitě věděl už dříve. Nyní ale stanové městečko stojí a vy se můžete podívat na video, jak vznikalo.

Zdražování všude kolem! Máte nárok na nějakou vládní dávku?

Dostali jste se kvůli rostoucím cenám do finančních potíží a nevíte, kdo vám může pomoci? Vláda spustila ve středu 11. května 2022 nové informační webové stránky s názvem Deštník proti drahotě, které shrnují, jaké možnosti pomoci stát nabízí a jaké kroky vláda Petra Fialy v boji s dramatickým zvyšováním cen činí.

Administrativní budova Roztyly Plaza má svůj základní kámen

Slavnostním poklepáním základního kamene byla symbolicky zahájena výstavba nové administrativní budovy Roztyly Plaza. Podle společnosti Passerinvest Group v současné době již probíhají práce na výstavbě podzemních pater s kapacitou 330 parkovacích míst pro nájemce a dalších 100 míst pro parkoviště P+R.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

VIDEO: Padouch nebo hrdina? V srpnu se bude natáčet film o bratrech Mašínech. Můžete v něm hrát i vy!

Celovečerní film o bratrech Mašínech začne v srpnu letošního roku podle scénáře Marka Epsteina natáčet režisér Tomáš Mašín. Hlavní role v něm ztvární Oskar Hes a Jan Nedbal, v dalších se objeví například Matěj Hádek nebo Taťána Dyková. Premiéra je naplánována na podzim roku 2023. Podle agentury Nedori dostane šanci zazářit po jejich boku i veřejnost.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Vyhrajte voucher do fitness Aura Fit Lady Club

Čistě dámskou záležitostí je cvičení v Aura Fit Lady Clubu, jehož pobočky najdete na několika pražských místech. Muži sem mají vstup zakázán a dívky a dámy různorodého věku, které tu potí trika v touze zformovat si co nejlépe postavu, tak nejsou vystaveny pohledům cizích mužských očí.

Projeďte se zdarma ve starých autobusech

V sobotu 7. května 2022 se v autobusovém terminálu u stanice metra Letňany uskuteční již pátý ročník úspěšného Autobusového dne Pražské integrovaní dopravy (PID), který bude podobně jako v předchozích letech velkou přehlídkou historických i moderních autobusů. Akce se, podle webových stránek PID, uskuteční od 10 do 17 hodin a vstup je zdarma.

Praha letos otevře nejvíce nových úseků cyklotras v historii

Podle statistik hlavního města používají Pražané kola stále více nejen pro volný čas, ale i na jízdy do práce. Praha proto bude letos pokračovat s výraznými investičními aktivitami při vytváření příznivých podmínek pro cyklisty. Zprovoznit by se mělo 16 nových úseků cyklistických tras. Celkem Praha od roku 2019 investovala do rozvíjení cyklistické infrastruktury více než jednu miliardu korun, pro letošní rok je vyčleněno 245 milionů korun.

Co by podle vás letos vyhrálo v soutěži Absurdita roku?

Uplynulých 15 let, kdy jsou v rámci podnikatelských soutěží Firma roku a Živnostník roku vyhlašovány také výsledky ankety Absurdita roku, ukazuje, že stát je skutečně stále nepoučitelný. A kdo v této anketě vyhrál letos? Jaká věc nebo aktivita státní správy je tou vítěznou, a tedy nejabsurdnější?

Po přestěhování zaplatí TSK za své kanceláře 2,3 milionů měsíčně!

Technická správa komunikací Praha, společnost plně vlastněná městem Prahou, se přestěhovala z údajně nevyhovující magistrátní budovy do nových luxusních kanceláří v Centru Stromovka na Praze 7. Podle Ondřeje Prokopa, předsedy hnutí ANO v Praze se dřívější měsíční nájem TSK ve výši 134 tisíc korun zvedl na neuvěřitelných 2,3 milionů korun! Navíc tato částka nepoputuje jako dříve do městské pokladny, ale k soukromému subjektu. Navíc nájemní smlouva z června 2020 nebyla podepsána na standardní dobu, ale až na 7 let. Jak to management TSK odůvodnil?

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

VIDEO: Novému druhu divoké kachny se v Praze daří

Pražská zvířecí záchranka, kterou provozuje Český svaz ochránců přírody, letos zahájila obvyklou „kachní sezónu“ už 7. dubna. 12 čerstvě vylíhlých kachňátek bylo v hnízdě umístěném v květináči s levandulí v pražském Radotíně. Od vody rodinku dělil koridor z budov, několik rušných křižovatek, vysoké železniční koleje, obrubníky a další nebezpečí. Jak to celé dopadlo?

VIDEO: Poznáte zloděje na záznamu?

Policie ČR dává k dispozici video z průmyslových kamer a prosí občany, zda někdo nepozná zloděje, který v Jesenici oloupil seniorku o kabelku s penězi a doklady. V případě, že tohoto muže znáte, obracejte se prosím na linku 158.

Víte jaká je minimální důstojná mzda?

Aktuální data o důstojném odměňování představili členové Platformy pro Minimální důstojnou mzdu. Pro rok 2022 zároveň vzhledem k rapidně rostoucí inflaci, rostoucím cenám energií i pokračující válce na Ukrajině očekávají výrazné zvýšení částky potřebné pro zajištění důstojného života, a tím i další zvýšení počtu lidí, kteří na ni nedosáhnou. Porovnejte tuto hodnotu se svojí výplatou.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Febiofest bude mít opět projekty ve virtuální realitě

Letošní ročník mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest představí opět také projekty ve virtuální realitě. Sekce VR Cinema bude v novém, širším konceptu. Od pátku 29. dubna do neděle 1. května v Cinema City Slovanský dům vždy v hodinových “slotech“ nabídne 11 interaktivních projektů uvedených na světových festivalech, jako jsou Benátky, Sundance nebo Tribeca.

Výstava akvarelů a olejomaleb Markéty Wolfové

1. května 2022 bude v Plzeňce U Brabců zahájena výstava akvarelů a olejomaleb Markéty Wolfové, mapující její tvorbu za poslední čtyři roky, nazvaná „Pojď se mnou ven“. Obrazy budou vystaveny jak v prostorách restaurace, tak v galerii, která je umístěna v úrovni zahrady a kde je návštěvníci i hosté restaurace budou moci obdivovat.

Komunitní centrum Roztyly pro maminky a děti z Ukrajiny je otevřeno

Ve středu 27. 4. 2022 bylo v areálu bývalých jatek Interlov oficiálně otevřeno Komunitní centrum Roztyly pro ukrajinské maminky a jejich děti. Celý projekt iniciovala společnost Passerinvest Group, která speciální modulární systém buněk zakoupila a ve spolupráci s dalšími partnery centrum postavila. Projekt vzniká ve spolupráci s městskou částí Praha 11 a Nadačním fondem Help Ukraine. Celková investice zařízení (zakoupení, doprava, úprava terénu v lokalitě apod.) činí více jak 8 mil. Kč. Podívejte se na časoběrné video vzniku tohoto centra.

V Praze už probíhá odpojování od energií

V pátek 22. dubna začala Pražská energetika (PRE) odpojovat první odběrná místa, u kterých ani po půl roce zákazníci zkrachovalých dodavatelů energií Bohemia Energy a dalších menších si nezvolili nového dodavatele energií. Další dodavatelé se k odpojení také chystají.

Nová česko-britská základní škola Tip Toes otevírá už v září

Letos v září otevře Tip Toes další svou, už čtvrtou, základní školu v ČR. Tentokrát přímo v Praze, v těsném sousedství s již existující mateřskou školou. Nejdříve bude nabízet třídu pro 1. ročník, v dalších letech se postupně otevřou třídy pro 2. až 5. ročník. Nová základní škola na Vinohradech v Říčanské ulici se tak připojí k ostatním Tip Toes školám nabízející jedinečnou kombinaci českých a britských vzdělávacích programů. 

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Ulice Korunovační je přejmenována jen v části s ruskou ambasádou

V pátek 22.dubna dopoledne proběhlo slavnostní odhalení cedule s novým názvem části Korunovační ulice v Praze 6. Nově část ulice, ve které je jen velvyslanectví Ruské federace, ponesu název Ukrajinských hrdinů. Celá akce proběhla na Skakunově mostě, pojmenovaném po ukrajinském hrdinovi, který v první den války na svém těle odpálil na mostě trhavinu, a tím zastavil první ruský konvoj. Podívejte se na videa z akce.

VIDEO: Projeďte si virtuálně celou novou trasu D pražského metra!

Nedaleko stávající stanice Pankrác C, v lokalitě PAD2, dnes hl. m. Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy a zhotovitelé slavnostně zahájili jednu z nejvýznamnějších dopravních staveb desetiletí nejen v Praze, ale i celé ČR – výstavbu metra D, konkrétně prvního úseku I.D1a Pankrác – Olbrachtova. Podívejte se na vizualizace, jak budou stanice a jejich okolí v roce 2029 vypadat.

Soutěžte s Naší Prahou o tašky plné kosmetiky

Usměvavou moderátorku Evu Hecko Perkausovou známe z televize Prima jako tvář zpravodajské relace Hlavní zprávy, kde působí ve dvojici s Romanem Šebrle jak na Primě, tak i CNN Prima NEWS. Letos se Eva opět chystá moderovat Dermacol LOVE DAY v Havlíčkových sadech a vy můžete zdarma získat tašku plnou kvalitní kosmetiky!