Počasí
Praha 21 °C Středa, 15. května 2024, Svátek má Žofie
Go to content
Naše Praha na Facebooku

sport

Klub bojových sportů Penta Gym se představuje

Mixed Martial Arts (MMA) je bojový sport, ve kterém se mohou používat kopy, údery, hody, páky a škrcení z různých bojových sportů a umění. BJJ je pak brazilské jiu jitsu, které se vyvinulo z asijských stylů (ju jutsu, kokodan) a zaměřuje se na boj na zemi, páky a škrcení.

Nájezdy bojovníků z celého světa se blíží

Už za několik dní se do našeho hlavního města sjedou bojovníci v autentických středověkých zbrojích a na Petříně, kde se pomalu začíná stavět obří aréna, se utkají v šampionátu šestého ročníku Bitvy národů (Battle of the Nations) ve středověkém kontaktním boji. Šampionát začíná 7. května a potrvá čtyři dny.

Praha v květnu hostí to nejlepší ze sportu

V květnu budou na Prahu upřeny zraky celého sportovního světa. Prvního května totiž odstartuje Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015, svátek všech fanoušků českého národního sportu, a třetího května Volkswagen Maraton Praha, jeden z nejkrásnějších maratonů světa, který je pro změnu svátkem běžeckým.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Revitalizace Výstaviště se konečně rozjíždí

Od nového roku se novým nájemcem holešovického Výstaviště stala společnost Rozvojové projekty Praha, která je stoprocentně vlastněna městem. Jedním z jejích nejdůležitějších úkolů je koordinovat a řídit revitalizaci celého areálu, která začne již letos.

TIP na víkend: Vezměte kočárek a vyrazte do Stromovky

V sobotu 28. března přesně v 15 hodin odstartují po celé České republice v pořadí již čtvrté Strolleringové závody – závody ve sportovní chůzi s kočárkem. Tento den bude patřit všem aktivním maminkám a tatínkům, kteří se sejdou na několika desítkách míst po celé ČR, aby změřili síly v této netradiční disciplíně. V Praze závody proběhnou v parku Stromovka.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Jakou chcete Prahu 14? Svůj názor přišli říct dospělí i děti

„Nebuďte lhostejní ke svému okolí. Přijďte nám říci, co se vám v Praze 14 líbí nebo co byste rádi změnili.“ Takto zvali zástupci městské části Praha 14 na další ročník Veřejného fóra, který se uskutečnil v pondělí 16. března na půdě ZŠ Bratří Venclíků. Zapojit se do podvečerní diskuse o budoucnosti Prahy 14 projevila zájem téměř stovka lidí.

Praha se stane dějištěm Bitvy národů

V Praze se na počátku května setkají bojovníci z celého světa v autentických středověkých zbrojích. Od 7. do 10. května se v bitevní aréně, která vyroste na Petříně, uskuteční šestý ročník mistrovství světa ve středověkém kontaktním boji nazvaný Bitva národů (Battle of the Nations).

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Ceny města Olomouce letos čekají novinky

Menší počet kategorií, slavnostní ceremoniál s laureáty v hlavní roli a dalších úprav a obměn se dočkají Ceny města Olomouce. Zmíněné novinky by tomuto tradičně udělovanému ocenění významným osobnostem města měly především posílit prestiž.

Orientační běh slaví výročí výstavou

Zlínští orientační běžci v roce 2015 slaví 65 let od vzniku tohoto sportu v našich zemích. Na podzim roku 1950 byl u dnešního penzionu Bunč v Chřibech odstartován první Orientační závod tříčlenných hlídek turistů. A dodnes je na Zlínsku orientační běh úspěšným sportem.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Praha 4 má nové poradní komise

Zřízení komisí, které budou složit jako poradní orgány odsouhlasila rada Prahy 4. Zásadní změnou a novinkou oproti minulým volebním obdobím jsou veřejná jednání těchto komisí.

Dejte děti na…bouldering

Bouldering je specifickou disciplínou lezení, při které se nepoužívají lana a další jistící pomůcky. Z těchto důvodů se v terénu leze jen na nízké skály.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Začal festival Skialpinismu! V Národním domě na Smíchově

Přednášky s osobnostmi alpinismu a horolezeckými legendami, tematické filmy, vyhlášení výsledků VÝSTUPY ROKU 2014, autogramiády, soutěže, loutkové představení děti a další aktivity jsou součástí 11. ročníku Mezinárodního festivalu alpinismu, který se koná o víkendu 5.-7. prosince v Národním domě na Smíchově. Partnerem akce je městská část Praha 5.

Dejte děti na…judo

Judo je bojový sport, který má kořeny v Japonsku. Slovo Judo pochází z japonštiny a v doslovném překladu znamená „jemná cesta“.

Novou primátorkou Prahy je Adriana Krnáčová

Adriana Krnáčová, která stála v čele kandidátky hnutí ANO 2011 pro volby do Zastupitelstva hl. m. Prahy, se stala ve středu 26. listopadu první ženou v pražském primátorském křesle. Volilo ji třiatřicet zastupitelů z dvaašedesáti přítomných.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Praha získala titul „Evropské hlavní město sportu 2016“

Titul "Evropské hlavní město sportu 2016", který uděluje ACES (European Capitals of Sport Association) od roku 2001, získala ve středu 19. listopadu česká metropole. V Bruselu jej převzali zástupci magistrátu v čele s primátorem Tomášem Hudečkem. Titul pro tento rok patří Cardiffu, pro rok 2015 pak Turínu.

Šestka má nového starostu i městskou radu

Starostou Městské části Praha 6 byl dnes, tj. v pátek 21. listopadu, zvolen na ustavujícím zasedání nového zastupitelstva Ondřej Kolář, který v říjnových komunálních volbách kandidoval za TOP 09. Pro Koláře, který byl jediným kandidátem na post starosty, hlasovalo jednatřicet ze čtyřiačtyřiceti přítomných zastupitelů.

Volby jsou platné, koaliční smlouva podepsána!

Městský soud v Praze zamítl ve čtvrtek 13. listopadu návrh, který podala Česká pirátská strana, na neplatnost volby kandidátů ve volbách do Zastupitelstva MČ Praha 6. V pátek 14. listopadu tak mohla být podepsána koaliční smlouva. Starostou MČ Praha 6 by se měl stát Ondřej Kolář z TOP 09. Ustavující zasedání nově zvoleného zastupitelstva se uskuteční v pátek 21. listopadu od 10 hodin.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Už jen tři dny můžete hlasovat pro nejlepší sportovce

Hlasovat můžete na webu radnice - přímý odkaz na hlasování najdete níže v článku. Získá mezi juniory váš hlas držitel světového rekordu v longlině slackliner Daniel Menšík z Přípotoční, a mezi juniorkami několikanásobná mistryně ČR v moderní gymnastice Anna Vágnerová? Jednotlivci i kluby a školy z Prahy 10 takto "bojují" již podruhé, smysl je zpropagovat i méně známé sporty a ukázat jejich šíři a nabídku na desítce.

Zahrajte si badminton

V košířském sportovním areálu Tenis Cibulka můžete občas vyměnit tenis za jiný sport: konkrétně tenisovou raketu za badmintonovou.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Hlasujte sami: Koho zvolíte Sportovcem roku?

Hlasovat můžete na webu radnice - přímý odkaz na hlasování najdete níže. Komu dáte hlas v kategorii Legenda? Autorovi vršovického dloubáku Panenkovi, nebo jinému z dalších pěti "legend"? Získá mezi juniory váš hlas držitel světového rekordu v longlině slackliner Daniel Menšík z Přípotoční, a mezi juniorkami několikanásobná mistryně ČR v moderní gymnastice Anna Vágnerová? Oba tito zatím vedou ve veřejném hlasování.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Praha 10 odmítla nařčení magistrátu, že plánovala zbourat Ďolíček

V „kauze“ Ďolíček proti sobě stojí pražský magistrát na jedné straně a radnice Prahy 10 napříč několika politickými stranami, majitelé klubu Bohemians i Desítka pro domácí. Magistrát a primátor Hudeček (TOP 09) obvinil dnes radnici z údajného záměru Prahy 10 chce stadion fotbalistů Bohemians 1905 zbourat. Vedení Prahy 10 napříč politickými stranami i majitel klubu označil tvrzení magistrátu za "fantasmagorii".

Měsíc náboru je ve své polovině

Spolu se školním rokem odstartoval už tradičně i Měsíc náboru do sportovních klubů. Zatímco dopoledne prosedí školáci v lavici, odpoledne by se měly věnovat fyzické aktivitě.

Dny fitness s Česko se hýbe – 3 dny plné sportu a vstup do 200 sportovišť po celé ČR zdarma!

Téměř dvě stovky fitness center a sportovních zařízení z celé České republiky se zapojilo do akce Dny fitness s Česko se hýbe. Od 25. do 27. září tady na vás čeká bohatý doprovodný program a zdarma si můžete vyzkoušet nejrůznější cvičení a sportovní aktivity. A pozor: více než 30 míst připravilo také program pro děti! Seznam zapojených sportovišť a jejich program na Dny fitness a více informací o akci najdete na www.ceskosehybe.cz.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Běžci omezí v sobotu večer střed Prahy

Světová vytrvalecká esa a spolu s nimi i sedm a půl tisíce běžeckých nadšenců ovládnou v sobotu 6.9. večer centrum Prahy. Konat se bude již 19. ročník závodu Birell Grand Prix Praha. Muži vyrazí na desetikilometrovou trať ve 20:30, ženy čeká od 19 hodin poloviční vzdálenost.

V září mohou děti sportovat zdarma

Během září budou mít děti všech věkových kategorií možnost navštívit řadu sportovních klubů, aby si v rámci Měsíce náborů vyzkoušely příslušnou aktivitu. Cílem akce je dostat děti od počítače a otevřít jim dveře do sportovního světa plného pohybu a zábavy.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

V září startuje třetí ročník Měsíce náborů do sportovních klubů

Když nedáte dětem prostor, najdou si ho samy. To je základní motto projektu Měsíc náborů do sportovních klubů, který má dostat děti od počítačů a otevřít jim dveře do sportovního světa plného pohybu a zábavy. Po celé září tak budou mít děti všech věkových kategorií šanci zajít do zapojených sportovních klubů a vyzkoušet si jakýkoliv sport. Měsíc náborů do sportovních klubů proběhne od 1. do 30. září a jeho součástí bude i festival sportu pro děti Sporťáček.

Startuje Měsíce náborů do sportovních klubů

Po celé září budou mít děti všech věkových kategorií šanci vyzkoušet si pod odborným dohledem nejrůznější sporty. Třetí ročník akce Měsíc náborů do sportovních klubů proběhne od 1. do 30. září a jeho součástí bude i festival pro děti Sporťáček.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

V září mohou děti sportovat zdarma

Po celé září tak budou mít děti všech věkových kategorií šanci zajít do zapojených sportovních klubů a vyzkoušet si jakýkoliv sport. Měsíc náborů do sportovních klubů proběhne od 1. do 30. září a jeho součástí bude i festival sportu pro děti Sporťáček.

Z rozpočtu města půjde devět milionů na sport a kulturu

Téměř devět milionů korun směřuje pro letošní rok z rozpočtu města na podporu investic v oblasti sportu a kultury v Olomouci. Podporu město přiřklo celkem čtrnácti projektům. Za celkovou částku osm milionů 980 tisíc korun se budou v Olomouci zvelebovat sportoviště, rekonstruovat výstavní prostory nebo pořizovat moderní technika do autorských divadel.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Na Pankráci proběhnou beachvolejbalové bitvy o 100 000 korun

O tomto víkendu 19.-20. 7. se na kurtech areálu Beachklub Pankrác odehraje jeden z největších letních turnajů – IDEASTAV CUP. Účastníci se v kategoriích muži, ženy a mixy poperou o celkovou dotaci 100 000 korun. Muži a ženy si rozdělí po 45 000 a vítězná dvojice mixů si odnese 10 000 Kč!

Losování plavenek na srpen pro osoby starší 60 let věku

Enormní zájem seniorů o bezplatné plavání v bazénu areálu Slavia přiměl radnici k zajištění této aktivity pro osoby starší 60 let věku i v tomto roce. „Abychom mohli alespoň částečně uspokojit vysokou poptávku, zajistili jsme pro letošní rok pro naše seniory více než dvojnásobný počet plavenek,“ uvedl starosta Bohumil Zoufalík (Nez.).

Pražský triatlon 2014 v Dolních Počernicích – zábava nejen pro sportovní rodiny

Patříte-li mezi příznivce aktivního trávení léta, zúčastněte se Pražského triatlonu 2014 v Dolních Počernicích. Nezáleží zde na věku ani na sportovní výkonnosti. Závodu, který bude odstartován v neděli 20. července, se mohou zúčastnit děti, rekreační sportovci i profesionálové. Pro účastníky závodu i návštěvníky je připraven bohatý doprovodný program.

Běžecká škola pro Prahu 7

Praha 7 je již téměř rok domovem všech běžců. Na rohu ulic Milady Horákové a Františka Křížka totiž sídlí dům běhu zasvěcený – Running Mall. Nyní se otevírá i pro obyvatele Prahy 7.

Muzeum umění Olomouc nabízí dětem týden mezi výtvarnými originály

Nahlédnout do zákulisí muzejní práce, vyzkoušet si roli průvodce a hlavně strávit týden od 14. do 18. července tvůrčím, poučným a současně zábavným způsobem mohou účastníci příměstského tábora děti v Muzeu umění Olomouc. Program prázdninové dílny nazvané Malí průvodci ve velkém muzeu vychází z aktuálních výstav v Muzeu moderního umění i Arcidiecézním muzeu Olomouc.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Zlínský florbalový klub Lions hledá nové členy

Nový zlínský florbalový klub pořádá nábor členů. Do svých řad přivítá jak kluky, tak holky. Florbal patří jak na základních, tak středních školách k nejvíce oblíbeným kolektivním sportům, které žáci po svých učitelích vyžadují, a nejinak je tomu i ve Zlíně.

Jan Potměšil: Ochota přijmout zodpovědnost za vlastní příběh je hrozně důležitá

Kdyby se Jan Potměšil nestal populárním hercem, možná z něj byl slavný sportovec. Sportu se totiž věnoval už od mládí a po neúspěšných zkouškách na pražskou DAMU dokonce rok studoval sportovní školu. Na druhý pokus se na herectví ale dostal a DAMU úspěšně absolvoval. Jeho skvěle nastartovanou hereckou dráhu zabrzdila autonehoda, po níž Jan Potměšil skončil na invalidním vozíku. S herectvím ale neskončil a po setkání s ním mám pocit, že ho to ani na chvilku nenapadlo.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Letňany připravily víkendy plné sportu. Zdarma

Serii víkendů zaměřených na sport přichystala městská část Praha 18 ve spolupráci s FK Bohemians, HC Letci a Aquacentrem Lagoon. První z nich, Fotbalovo-tenisové hrátky na stadionu FK Bohemians Praha, se uskuteční již od 6. do 8. června.

Největší výstava outdoorového vybavení začíná v sobotu

Potřebujete si dokoupit outdoorové zboží? Zajděte si na prodejní výstavu stanů a vybavení do přírody, která probíhá neuvěřitelné tři měsíce od 31. 5. do 10. 8. na výstavišti v Letňanech. Není nad to si věci vyzkoušet a poradit se s nezávislými odborníky, kteří na ploše 10 000 m² (!) prezentují celkem 80 outdoorových značek.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Žluté lázně budou letos plné hudby i adrenalinových sportů

Žluté lázně v Praze 4 – Podolí zahltí svoje návštěvníky v letošní sezóně hudbou. Od května do září nabídnou koncerty, hudebních vystoupení a pravidelný kulturní program. To vše navíc napříč všemi žánry! Na břehu Vltavy tak zazní Talichova komorní filharmonie, Support Lesbiens, Chinaski, Lenka Filipová, řada Dj´s a další soubory a zpěváci. Do areálu, který se letos veřejnosti otevře 30. dubna, se navíc vrátí závody dračích lodí i letní kino.

Přesvědčte se, co všechno dokáže pes

Již podruhé budou mít návštěvníci Galerie Harfa možnost vidět přehlídku unikátních psích dovedností. Pes dokáže občas překvapit všechny včetně svého pána – a diváky překvapení určitě nemine. Akce bude probíhat v sobotu 26. dubna od 11 do 17 hodin, průvodcem bude Alexandr Hemala.

Jaký sportovec v Praze 10 bude „nástupcem“ Vladimíra Šmicera?

Dne 14. dubna vyhlašuje radnice již 2. ročník ankety Sportovec roku Prahy 10, která si klade za cíl propagovat aktivní trávení volného času a zdravý životní styl u široké veřejnosti. „Vyhlášením nejlepších sportovců naší městské části v různých kategoriích hodláme ocenit ty, kteří nerezignovali na sport a snaží se zapojit do sportovních aktivit pořádaných na území naší městské části,“ řekl radní pro oblast sportu Petr Vozobule (DPD).

Jaký sportovec v Praze 10 bude „nástupcem“ Vladimíra Šmicera?

Dne 14. dubna vyhlašuje radnice již 2. ročník ankety Sportovec roku Prahy 10, která si klade za cíl propagovat aktivní trávení volného času a zdravý životní styl u široké veřejnosti. „Vyhlášením nejlepších sportovců naší městské části v různých kategoriích hodláme ocenit ty, kteří nerezignovali na sport a snaží se zapojit do sportovních aktivit pořádaných na území naší městské části,“ řekl radní pro oblast sportu Petr Vozobule (DPD).

Kurzy Nordic Walking budou každé pondělí v Malešickém parku

O Nordic Walking se hovoří jako o novém zdravotním sportu. Nordic Walking je velice příjemný druh pohybu, který může vykonávat každý – začátečník či výkonnostní sportovec, mladý člověk, či člověk v pokročilém věku. „Z těchto důvodů jsme pro zájemce z Prahy 10 připravili od dubna do 30. června organizované lekce Nordic Walking,“ řekl radní Petr Vozobule (DPD), který má v kompetenci sport.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Běžecký kros na Skalce zahájí tradiční seriál závodů se sdružením H-Triatlon

Stejně jako každý rok i letos organizuje sdružení H-Triatlon několik závodů určených pro jednotlivce všech věkových kategorií i fyzické zdatnosti. Jako první letos proběhne 20. dubna krosový závod v krásném prostředí rezervace Skalka v Praze 5, který je určený nejen profesionálním a rekreačním sportovcům, ale i rodinám s dětmi. Aktivní účast na závodu přislíbil i olympionik Pavel Churavý. Celková finanční dotace pro jednotlivé vítěze je 6 000 Kč.

Běžecký kros na Skalce zahájí tradiční seriál závodů

Stejně jako každý rok i letos organizuje sdružení H-Triatlon několik závodů určených pro jednotlivce všech věkových kategorií i fyzické zdatnosti. Jako první letos proběhne 20. dubna krosový závod v krásném prostředí rezervace Skalka v Praze 5, který je určený nejen profesionálním a rekreačním sportovcům, ale i rodinám s dětmi. Aktivní účast na závodu přislíbil i olympionik Pavel Churavý. Celková finanční dotace pro jednotlivé vítěze je 6 000 Kč.