Počasí
Praha 20 °C Pondělí, 29. dubna 2024, Svátek má Robert
Go to content
Naše Praha na Facebooku

sport

Golfistka Klára Spilková: Bydlení v centru mne naučilo parkovat

Česká golfová jednička začala s proháněním míčku po trávě ve čtyřech letech, ale do širšího povědomí se dostala jako dvanáctiletá. Olympioničku z Ria, jedinou českou zástupkyni v nejvyšší evropské profilize a čerstvou vítězku prvního významného poháru v historii českého golfu zpovídá metropolitní Naše Praha: Jak srovnává „kočovný“ život a sport na všech kontinentech s místem, o kterém stále říká, že je doma?

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Sport fest rozhýbe celou Kampu

V neděli 21. května ožije pražský ostrov Kampa sportem. Aktivní, soutěživé, hravé a pohodové odpoledne Sport fest je určeno dětem, mládeži a široké veřejnosti, zkrátka všem, kteří se chtějí pořádně rozhýbat a to ZDARMA. Od 12 do 18 hodin si tak mohou účastníci vybrat z pestré škály různých sportovních aktivit.

Prahu 14 rozpohybuje Běh Metropole. Už 14. května

Městská část Praha 14 bude hostit další ze série závodů letošního ročníku Běhu Metropole– běžeckého seriálu, který podporuje zdravý životní styl Pražanů všech věkových kategorií a utváří vazbu mezi závodníky a jejich domovskými městskými částmi.

Galerie Tančící dům odemkne 13 komnat První republiky

Návštěvníci Galerie Tančící dům se od 3. května do 25. října přenesou v čase do období První republiky. Tato slavná éra Československa, vymezena lety 1918 až 1938, bude zobrazena v tematické expozici s názvem 13 komnat První republiky a bude rozdělena do celkem třinácti sekcí, které symbolizují specifické tematické okruhy od filmu a umění, přes módu či sport, až po politiku a podnikání.

Deset velkých turnajů zdarma začalo deskovými hrami

Přiblížit sport široké veřejnost a podpořit sousedské turnaje i v rámci amatérských sportu a další – to je cíl podpory místní radnice. Ukázat, kde všude se dá sportovat a že jsou různé činnosti, které se dají dělat doslova svépomocí. Krom známých sportů tu jsou i deskové hry nebo kuličky.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

V Praze 1 budou v neděli vítat jaro s plnou parádou

V neděli 2. dubna propukne v parku Kampa, Tyršově domě a Michnově paláci festival Ahoy jaro! Jarní veselí spojené s divadelním průvodem pořádá radní pro kulturu a sport Filip Kračman z Městské části Praha 1. Vstup na rodinné odpoledne plné velikonočních zvyků a tradic, výtvarných workshopů, vystoupení známých osobností spojené s ochutnávkou českých i zahraničních specialit je zdarma.

Začíná sezona ragby na Slávii

V polovině března zahajuje nejvyšší soutěž ragby TOP 6, ve které dlouhodobě úspěšně působí Rugby Club Slavia . Hned v prvním jarním kole bude hrát derby s odvěkým rivalem, pražskou Spartou.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

TSK zahajuje poslední části rekonstrukce Belgické ulice

Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK) zahájí 6. března 3. a 4. fázi rekonstrukce Belgické ulice, která probíhá již od roku 2016. Jedná se o fáze v úseky Bruselská – Záhřebská (3.) a Záhřebská – Jana Masaryka (4.). Plný provoz by se měl do ulice vrátit nejpozději do konce července 2017.

Dvoustá tramvaj 15T ponese jméno olympijského vzpěrače

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) připravil nový projekt pojmenovávání tramvají po významných zaměstnancích DPP a lidech, kteří se zasloužili či ovlivnili pražskou MHD. První takovou tramvají bude dvoustá 15T, jež ponese jméno po bývalém zaměstnanci Elektrických podniků (předchůdce DPP) a olympijském medailistovi ve vzpírání Václavu Pšeničkovi. Ročně by mělo být takto pojmenováno tři až pět tramvají.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Týden sportu zdarma potěšil 25 tisíc Pražanů. Úspěch slavilo i kluziště na Letné

Pražané stylově zakončili rok, v němž byla metropole Evropským hlavním městem sportu, a naplno využili projektu Týden sportu zdarma. Ten proběhl na pražských sportovištích už poosmé a přilákal přes 25 tisíc obyvatel. Rekordní byl i počet zapojených sportovišť – své brány otevřelo 111. Návštěvnicky oblíbená byla také ledová plocha na Letné, kterou mohli Pražané využít prakticky celý prosinec. V pracovní dny jí navštěvovalo v průměru 300 lidí denně a 500 lidí denně o víkendech.

Dolní Počernice bude chránit nová protihluková stěna

Minulý týden zahájila Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK) rekonstrukci stávající a výstavbu nové protihlukové stěny (PHS) podél Štěrboholské spojky, a to v úseku mezi čerpacími stanicemi MOL Štěrboholy (jižní strana komunikace) a MOL Počernice (severní strana komunikace). Jedná se o 5 částí o celkové délce 3344 metrů a výšce stěny 3,5 - 4 metrů. Doba výstavby je stanovena na celkem 320 dní.

Dotace na sport a kulturu: 16 milionů korun, zažádejte do konce ledna

Nusle - Městská část Praha 4 příští rok rozdělí zhruba 16 milionů korun na dotacích. Jsou určeny na podporu sportovních a tělovýchovných aktivit, činnost kulturních subjektů, bezpečnost dětí a mládeže, prevenci rizikového chování dětí a mládeže a na podporu organizací zabývajících se snižováním rizik v oblasti protidrogové problematiky, na podporu životního prostředí, zdravotní, sociální a rodinné politiky a integraci cizinců a národnostních menšin.

Pomohlo otevření Korunovační lepší dopravě?

Lidé se v prosinci těší na různé dny: děti na 5. a 6. kvůli Mikuláši a čertu, optimisté na 21. kvůli prodlužování dnů, na 24. všichni, kdo chtějí dárky a o 31. ani nemluvme. Snad všichni z Prahy 6 se ale těšili - a možná nejvíc - na 10. prosince! Proč? Ptáme se čtenářů Naší Prahy: Pomohlo otevření mostu dopravě v Praze 6? Pište nám své zkušenosti prosím na www.facebook.com/NasePraha6 – děkujeme!

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Korunovační ulice se v sobotu otevře pro veškerou dopravu

Od 5. července probíhá v Korunovační ulici kompletní rekonstrukce mostu a přilehlých komunikací. Jedná se o velmi koordinačně náročnou stavbu, neboť v dané lokalitě působí řada správců poduličních sítí. Mimo Technické správy komunikací hl. m. Prahy se jedná například o Pražskou plynárenskou, Pražskou Vodohospodářskou Společnost, anebo Pražskou teplárenskou. Doprava se na komunikaci vrátí již tuto sobotu, kompletní práce by pak zhotovitelé měli ukončit nejdéle do 20. prosince.

Zákaz segway v centru: první značky jsou na místě

Technická správa komunikací hl. města Prahy (TSK) začala v pátek 25. listopadu osazovat dopravní značení, které zakazuje vjezd osobních přepravníků tzv. Segway. Jedná se celkem o 610 nových zónových značek ve 250 lokalitách na území městských částí Prahy 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 a 8. Celkem by instalace svislého dopravního značení měla trvat zhruba čtrnáct dní.

Vyřeší se příval mimopražských řidičů a kdy?

Hlavní město na začátku listopadu uvedlo, že má způsob, jak umožnit parkování zejména obyvatel Středočeského kraje, kteří každý den dojíždějí do Prahy za prací. Na okrajích metropole bylo vytipováno celkem 62 míst, včetně velkokapacitního asi pro tisíc vozů na Dlouhé míli.

Tanečník Jan Onder: Vepřo knedlo zelo se ke StarDance nehodí

Jan Onder, který dotáhla herečku Danu Batulkovou a atletku tyčkařku Kateřinu Baďurovou v televizní soutěži StarDance ...když hvězdy tančí na vítěznou příčku má teď plné ruce a nohy práce. Nejen kvůli soutěži, kde je choreografem a kde se jeho partnerka Lucie Hunčárová snaží přetvořit televizního kuchaře Emanuela Ridiho na skvělého tanečníka, ale také proto, že si vzal další úvazek, kde?

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Chcete peníze na sport, tábory či pro handicapované?

V rekordní částce, kterou schválili radní Prahy 10 na dotační programy, je významně pamatováno i na sport. Z celkových 32,5 milionu míří do oblasti sportu, mládeže a volného času 15 milionů - nejvíce v historii městské části. Žadatelé mohou zjednodušeně o podporu požádat v prosinci.

Startuje rekonstrukce vodárenské věže na Letné

Praha 7 zahajuje dlouho připravovanou rekonstrukci vodárenské věže v ulici Na Výšinách. Radnice během následujících dvanácti měsíců kompletně obnoví celý památkově chráněný objekt, včetně vnitřních prostor, přístavby a přilehlého areálu. Po rekonstrukci se do věže vrátí Dům dětí a mládeže a vznikne zde i jedna nová třída mateřské školy.

Jak vybrat sport pro dítě a jaké aktivity letí?

Naučit dítě fair play a komunikaci v týmu, odhalit v něm budoucího šampiona nebo prostě jen zamezit přílišnému sezení u počítače – důvodů, proč rodiče vedou děti ke sportu, může být řada. Najít ale ten správný sport nemusí být vůbec jednoduché. Mezi dětmi je stále nejoblíbenějším sportem hokej a fotbal, trendem poslední doby je ale také učit děti odmalička hrát golf.

Do části Belgické ulice se vrací život

Rozsáhlá rekonstrukce části Belgické ulice skončila, nyní dojde k dokončení vodorovného dopravního značení a k úpravám ploch pro stromy, tzv. rabátek. Auta se na tuto komunikaci vrátí po kolaudaci nejpozději do konce října, ale již dnes se na ulici vrátil sousedský život.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

DPP si připomíná 50. výročí od uvedení filmu Dáma na kolejích

Dopravní podnik Praha (DPP) při příležitosti 50. výročí od uvedení filmu Dáma na kolejích připravil vzpomínkovou akci s hlavní hrdinkou snímku s Jiřinou Bohdalovou. Akce se uskuteční v pátek 30. září 2016 od 18.00 hodin na Malostranském náměstí, tedy na místě, kde se odehrálo několik hlavních filmových scén.

Blankou za rok projelo 30 milionů aut

Více než 30 milionů aut projelo za první rok provozu Tunelovým komplexem Blanka (TKB). Tento počet překonal očekávání. Každý, kdo tunel používá dvakrát denně, díky tomu ušetřil za rok až 44 hodin. Město už chystá pokračování Městského okruhu.

Jaký kroužek pro děti? Vyberte si sami už v úterý

Praha 3 připravuje 2. ročník veletrhu mimoškolních aktivit pro volný čas dětí a mládeže. Volný čas na Trojce proběhne 6. září od 14 do 18 hodin na náměstí Jiřího z Poděbrad. Svou činnost představí sportovní kluby, zájmové kroužky, dětská centra, skautské oddíly,…

Připravte se! Od neděle 28. srpna budou v Praze tramvaje v novém

Trvalá změna tramvajových linek začne v Praze platit od neděle 28. srpna. Objeví se tři nové linky 2, 15 a 21, přetížené úseky se dočkají posílení, Pražané budou moci využít nová přímá spojení. Celkově dojde k nárůstu objemu tramvajové dopravy o 4,5 procenta. Všechny informace lze najít na webové stránce www.tramvaje2016.cz.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Blíží se pátý ročník Pražského triatlonu

Sdružení H-Triatlon letos pořádá již pátý ročník amatérského silničního triatlonového závodu, který se letos uskuteční v neděli 24. července 2016 v pražských Horních Počernicích. Cyklistická část závodu povede opět po uzavřené pozemní komunikaci stejnou trasou jako v předchozích čtyřech ročnících. Pražský triatlon je součástí bodované série H-Triatlon TOUR 2016, jejíž hlavní cenou je letenka na havajského Ironmana. Pro vítězku a vítěze bodované série jsou připraveny také dva LCD televizory.

Nejznámější moment historie Vršovic slaví čtyřicetiny

Letošního 20. června to bude 40 let, co miliony lidí sledovaly událost, která celosvětově proslavila Vršovice. Z pravačky špílmachra Bohemians se při Mistrovství Evropy ve fotbale v Bělehradě narodil překvapivý zlatý moment, který vešel do vršovické historie nikoli jen sportovní. A semifinále s Holanďany předtím rozhodl luxusním gólem František Veselý též z Vršovic, ze Slavie.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Z Podolí zní hlas: Franta nebyl blázen!

Pád z okna včera ukončil život Františka Jakubce (60), bývalého československého fotbalového obránce, účastníka mistrovství světa 1982 ve Španělsku, který svůj fotbalový život spojil s Bohemians Praha a posledních 15 let s AFK Slavojem Podolí Praha.

Hokej: Budeme-li v semifinále, tak je Staromák náš

Obří projekce s vysíláním vyřazovacích částí Mistrovství světa v ledním hokeji 2016 opět nabídne Pražanům Magistrát hlavního města Prahy. Pokud čeští hokejisté postoupí alespoň do semifinále, budou instalovány tradiční projekční plochy a pódium pro přivítání hokejové reprezentace.

V neděli se rozhodne, kdo bude králem Vršovic

V Ďolíčku proběhne v neděli 1. 5. od 19 hodin. Vršovické derby se rychle blíží a souboj o krále Vršovic přijde na řadu již tuto neděli! Zápas začíná v sedm hodin večer, v živém přenosu ho nabídne svým divákům kanál ČT sport.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

HALDA 2016: Celodenní sportovní klání v Praze 13

Druhý ročník sportovně-benefiční akce HALDA 2016 se uskuteční v sobotu 14. května od 9.00 hodin ráno. Během celého dne budou probíhat běžecké a cyklistické závody pro dospělé i děti, ti nejmenší se mohou zúčastnit závodů odstrkovadel. Program završí pochod se psy nazvaný Butovická tlapka. Celý výtěžek ze startovného a příspěvků poputuje na konto projektu Sport pomáhá, který podporuje sociálně hendikepované děti a mládež. Partnerem akce je Magistrát hl. města Prahy.

Bojovnice ze Žižkova umí porazit i muže

V nejúspěšnějším českém oddíle, žižkovském Penta gymu, trénuje smíšená bojová umění (MMA) sedmadvacetiletá absolventka policejní akademie, vegetariánka, Magdalena Šormová. Odborníci ji považují za velkou naději českého ženského MMA. Mezi profesionálkami vyhrála všechny tři zápasy, ke kterým zatím nastoupila.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Krosaři opět poběží Skalkou

Blíží se šestý ročník amatérského běžeckého krosu Skalka, který je určený nejen profesionálním a rekreačním sportovcům, ale i rodinám s dětmi. Letošní ročník proběhne v neděli 24. dubna v již tradičním a krásném prostředí rezervace Skalka.

Sportovní duch zavládne holešovickému Výstavišti

Oblíbený veletrh zasvěcený sportu a tělesné kultuře od 5.-7.5.2016 rozhýbe Výstaviště v Praze-Holešovicích. Nezůstaňte stranou ani Vy, a přijďte si nejen výhodně nakoupit, rozšířit své obzory v dané oblasti, ale letos poprvé i aktivně zacvičit na Sport Expo 2016!

Nanosilver oblečení dokáže regulovat pocení

Pocení je základním termoregulačním mechanismem člověka. Je-li v rovnováze, plní svou základní funkci – udržuje naši správnou tělesnou teplotu. Když je organizmus přehřátý (sport, zvýšená fyzická námaha při práci, stres, nemoc, zvýšená venkovní teplota), začne přebytečnou teplotu vydávat právě prostřednictvím pocení.

Simona Krainová předávala v Motole Oscary!

Zlatá ocenění, VIP osobnosti, krásné šaty, přepychová atmosféra. Účast na známém udílení cen byla pro Simonu výzvou. Měla tu čest předat osobně výherci prestižní cenu. Samotný potlesk přítomných se však mísil se štěkotem přihlížejících chrtů. Nejednalo se totiž o americké Oscary, jak jste si možná mysleli, nýbrž chrtí Oscary v Greyhound Parku Motol.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Josef Ptáček sbírá úspěchy v bojových sportech. Škola je ale pořád na prvním místě

V minulém čísle jsme vám představili mladou kicboxerku Martinu Ptáčkovou. Sportu se věnuje ale i její bratr Josef. Ten už ve čtrnácti letech slaví úspěchy, za které by se nemuseli stydět profesionální sportovci. Pepa se zabývá sebeobranou a dělá závodně jiu-jitsu, fighting, kickbox a připravuje se na závody v MMA. Navíc je vicemistrem ČR v těchto disciplínách.

Na startu ČEZ City Cross Sprint 2016 bude 150 závodníků

Zasněžený okruh dlouhý 450 metrů, letecká show Martina Šonky nad hlavami diváků, závod snowbiků, biatlonová exhibice, večerní koncert United Flavour. Ale hlavně více než 150 lyžařských hvězd z České republiky i zahraničí, které se proženou mezi vysokými pecemi. To všechno nabídne již čtvrtý ročník oblíbeného závodu ČEZ City Cross Sprint 2016, který Dolní oblast Vítkovice v Ostravě přivítá v sobotu 6. února.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Praha 5 ocenila Sportovce roku 2015

Ve středu 27. ledna proběhlo slavnostní vyhlášení ankety Sportovec Prahy 5 za rok 2015. V rámci prvního ročníku ankety byli oceněni sportovci v osmi kategoriích: profesionální sportovec, sportovec amatér, junior do 18 let, sportovec senior, zdravotně postižený sportovec, sportovní tým, trenér a legenda.

Divadlo pro děti, cvičení zdarma nebo cestovatelské přednášky – to bude rok 2016 na Černém Mostě

Centrum Černý Most přivítalo nový rok bohatou nabídkou slev či volných vstupů do fitness centra FIT UP!, díky nimž mohou zákazníci dostát svým předsevzetím. Připraven je i již tradiční program, který potěší zákazníky všech věkových kategorií. Nejmenším je určeno pokračování série oblíbených středečních divadélek, jež probíhají od 16 hodin v prostorách před multikinem CineStar. Na dospělé pak čekají úterní podvečerní dobrodružné přednášky s cestovateli.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Praha korunovala první světové šampiony v indoor skydivingu

Praha se v uplynulých dvou dnech stala dějištěm historicky prvního mistrovství světa v indoor skydivingu. Dynamický sport, který patří do oficiální letecké rodiny teprve rok a půl, hostil 202 letců z 23 zemí. O tituly mistrů světa se bojovalo v několika kategoriích v rámci čtyř disciplín. Nejcennější vavříny si odvážejí Francouzi, kteří triumfovali hned dvakrát. Mistry světa jsou i Finové, Poláci, Švýcaři, Američané a Belgičané. Nejlepší Češi skončili v týmové soutěži Dynamic 4Way druzí.

Počernický triatlon slaví 25 let

V roce 1990 byl triatlon docela novým sportem, o který se zajímaly spíše „sportovní extrémisté“. Možná to byl pro počernické lyžaře impuls, aby si při hledání nových sportovních aktivit vybrali k lyžování právě triatlon. Z lyžařského SKI TJ Sokol Počernice tak v říjnu 1990 vytvořili triatlonový oddíl TRI SKI Horní Počernice.

Rezidenční projekt Rajský vrch v Praze 9 uzavírá další etapu výstavby Slavností stromů

Místo. Město. Život. Tři hesla provázejí od počátku výjimečný rezidenční projekt Rajský vrch na Praze 9. Po třech letech, která uběhla od zahájení prodeje prvních stavebních parcel, je patrná opodstatněnost sloganu. Místo přitahuje pozornost díky skvělé infrastruktuře či blízkosti parků. Je součástí města se všemi výhodami. A již ožilo desítkami majitelů rodinných i řadových domů. K nim během několika týdnů přibude dvaadvacet vlastníků dokončovaných řadových domů ve druhé fázi a na jaře 2016 i prvních 48 majitelů bytů v úvodní etapě bytových domů.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Česko je plné geniálních vědců. Stát pro ně nemá peníze, základní školy systém

Mladí Češi slaví na poli vědy úspěchy. Mají nápady, vyhrávají mezinárodní soutěže, jsou konkurenceschopní i ve světovém měřítku. Většina z nich se vědě věnuje i v dospělém, produktivním životě. Na jejich rozvoj ale stát dostatečně nepřispívá a kluby, které se o mladé vědce starají, každým rokem bojují o přežití. Problém je i ve školství, to je primárně nastaveno na průměr.

V lesoparku Vinice otevřeli nový DiscGolf Park

V lesoparku Vinice v Praze Běchovicích je otevřeno nové hřiště pro hru zvanou discgolf. Lokalita je dostupná pěšky ze zastávky autobusu Běchovice nebo na kole z Běchovic po cyklostezce směr Horní Počernice. Začátek hřiště včetně orientační mapy celého areálu je přímo u cyklostezky. Po dokončení rekonstrukce přilehlé železniční tratě bude přímo u lesoparku zprovozněna vlaková zastávka Praha Běchovice – střed.

Na Dědině otevřeli zrekonstruované hřiště

ZŠ Dědina má nově zrekonstruovanou další část sportoviště, které si školáci mohli hned v rámci slavnostního otevření otestovat při miniturnaji v odbíjené, jehož se zúčastnili i zástupci radnice Prahy 6 a bývalí vrcholoví sportovci.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Stop Zevling festival opět bojkotuje “zevlování”

Černý Most ožije devátým ročníkem kulturního, hudebního a sportovního festivalu Stop Zevling vol 9. Akce proběhne 19.9.2015 od 10:00 v okolí tamějšího sídliště. Návštěvníci se můžou těšit na sportovní turnaje, nabitou hudbu českých DJs, kapel a hlavně na tvrdý grime rappera Smacka. Rozmanité workshopy zaujmou všechny věkové kategorie - k vidění budou svalnatí sportovci s exhibicí street workoutu, tanečnice poledance a své předvedou i skejťáci a tvůrci graffiti. A to vše zdarma!

Děti mohou vyzkoušet Fotbalovou abecedu

FC Tempo Praha začátkem školního roku otevírá svůj areál všem dětem, které by se chtěly zapojit do pravidelné sportovní přípravy nebo si jen tak vyzkoušet, zda by je fotbal, nebo jakýkoliv sport bavil.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Srpen v Centru Černý Most: Mistrovství ČR v plážovém volejbale, zumba, jóga i kurzy sebeobrany

Sportovně-zábavné léto v Centru Černý Most přinese v srpnu nejen nabitý program, ale i jedinečné divácké zážitky. V neděli 30. srpna se v centru exkluzivně uskuteční finálový den UNIQA Mistrovství ČR mužů a žen v plážovém volejbale 2015 za účasti české beachvolejbalové špičky, která zde od 9 hodin postupně odehraje semifinálová a finálová utkání.

Největší cyklistický maraton s hendikepovanými pro hendikepované odstartuje z „Václaváku“

232 zdravých i hendikepovaných cyklistů ve smíšených týmech vyrazí napříč Českem i Slovenskem v unikátním Opel Handy Cyklo Maratonu. Odstartují v pravé poledne v úterý 28. července z Václavského náměstí. Trasu dlouhou 2 222 km chtějí urazit za 111 hodin. Projekt má za cíl sjednotit hendikepované a zdravé. Každý z jednatřiceti týmů je navíc patronem člověka krátce po úrazu nebo nemoci, který se s hendikepem teprve učí žít. Letošní třetí ročník nese podtitul: Jedeme v tom všichni!

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Festival Sporťáček startuje ve Zlíně

Unikátní festival Sporťáček, který velmi významným způsobem pomáhá rozvoji sportu v České republice, letos zavítá do pěti velkých měst. Už 29. května budou mít děti ze základních a mateřských škol první možnost seznámit se s desítkami různých sportů na jednom jediném místě, a to ve Zlíně.

Česko sportuje na Ratolest Festu

Chtěli byste vědět, pro jaké sporty má vaše dítě největší předpoklady? Pak se vydejte se svými ratolestmi v sobotu 30. května na Ratolest Fest. Na festivalu plném sportovních a kulturních zážitků, který proběhne v Praze na náplavkách Rašínova a Hořejšího nábřeží, totiž nebude chybět ani stanoviště Česko sportuje.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Z historie Sokola Střešovice II.

Sokol Střešovice slaví v letošním roce 130 let od svého založení a k této příležitosti pořádá i náležité oslavy, které proběhnou ve dnech 22. – 23. května. Minule jsme v povídání skončili v době druhé světové války – nyní přinášíme dokončení jeho historie.

Klub bojových sportů Penta Gym se představuje

Mixed Martial Arts (MMA) je bojový sport, ve kterém se mohou používat kopy, údery, hody, páky a škrcení z různých bojových sportů a umění. BJJ je pak brazilské jiu jitsu, které se vyvinulo z asijských stylů (ju jutsu, kokodan) a zaměřuje se na boj na zemi, páky a škrcení.

Nájezdy bojovníků z celého světa se blíží

Už za několik dní se do našeho hlavního města sjedou bojovníci v autentických středověkých zbrojích a na Petříně, kde se pomalu začíná stavět obří aréna, se utkají v šampionátu šestého ročníku Bitvy národů (Battle of the Nations) ve středověkém kontaktním boji. Šampionát začíná 7. května a potrvá čtyři dny.

Praha v květnu hostí to nejlepší ze sportu

V květnu budou na Prahu upřeny zraky celého sportovního světa. Prvního května totiž odstartuje Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015, svátek všech fanoušků českého národního sportu, a třetího května Volkswagen Maraton Praha, jeden z nejkrásnějších maratonů světa, který je pro změnu svátkem běžeckým.

Revitalizace Výstaviště se konečně rozjíždí

Od nového roku se novým nájemcem holešovického Výstaviště stala společnost Rozvojové projekty Praha, která je stoprocentně vlastněna městem. Jedním z jejích nejdůležitějších úkolů je koordinovat a řídit revitalizaci celého areálu, která začne již letos.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...