Počasí
Praha 20 °C Neděle, 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav
Go to content
Naše Praha na Facebooku

sport

ADRA hledá lektory na letní rozvojový tábor

Zlínská pobočka humanitární organizace ADRA hledá dobrovolné lektory na letní rozvojový příměstský tábor, který se v sprnu uskuteční ve Zlíně. Letos má tábor název JAMBO AFRICA. Děti budou putovat s africkými kmeny jako jsou Bušmeni (Křováci), Masajové, Himbové, Tsonga nebo Bakongo.

Ostrava v sobotu pobaví své občany

Ostrava nabídne v sobotu 30. května svým občanům den plný zábavy. Volně přístupná bude radniční věž, Prokešovo náměstí ožije ukázkami hasičů a policistů, ostravské televizní studio zve na exkurze. Do soboty plné zábavy se zapojují i další organizace.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

U Lípy se bude skákat na kolech

Závod ve sjezdu horských kol, jednotlivců i čtveřic, akrobatických skoků a tance na kole. Tak lze označit další ze závodů seriálu WBC Bikerally, který se pojede od 5. do 7. června v Lípě u Zlína. Bike víkend bude po dětském filmovém festivalu, jenž se uskuteční v červnu ve Zlíně a okolí, další velkou akcí určené mládeži.

Tvář pod maskou odkryjí Doleželová a Lambor

Předposlední pořad z cyklu oblíbené divadelní talk show Tvář pod maskou v této sezoně čeká na všechny spřízněné duše Městského divadla Zlín v úterý 26. května v 19 hodin. Do proutěných křesel v Divadélku v klubu zasedne nová herecká osobnost uměleckého souboru Michaela Doleželová a proti ní jeho velká mužská opora Zdeněk Lambor.

Policisté stále hledají zloděje luxusního vozu

Zlínští kriminalisté stále pátrají po pachateli krádeže luxusního BMW X6 i po voze samotném. Předváděcí osobní auto BMW X6 v tmavě modré metalíze a v nadstandardní výbavě ukradl pachatel ve čtvrtek 23. dubna 2009 kolem 14. hodiny přímo z prodejny ve Zlíně - Loukách. Muž ve věku 35 až 40 let přišel o francouzské holi do prodejny s tím, že se chce v autě projet.

Zastupitelé podpořili sport ve městě

Frýdek-Místek investuje do zdraví svých obyvatel. Zastupitelé města na svém pondělním zasedání uvolnili další peníze na podporu sportu. Téměř tři miliony korun si mezi sebe rozdělí 58 sportovních organizací, oddílů, klubů i kroužků. Peníze jsou určeny na uhrazení provozních nákladů, odměn trenérů, výdajů na sportovní vybavení, ale také na pořádání soutěží.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Otrokovice odměnily nejlepší sportovce

Vlastimil a Petr Čablové, Petra Hánová, zasloužilci Jan Frejek a Pavel Jež či florbalový klub PANTHERS Otrokovice. Tato a další jména zněla v pátek v sále Otrokovické Besedy, kde se konalo vyhlášení nejlepších trenérů, nejúspěšnějších sportovních kolektivů a nejlepších sportovců za uplynulý rok.

Zlínské soubory budou možná zkoušet ve škole

Výrazné zvýšení nájmů pro amatérská tělesa aktivní v kulturním životě města Zlína – folklorní soubory, dechové orchestry, amatérská divadla a kapely - ze strany provozovatele zlínského Domu kultury bylo důvodem, proč město Zlín začalo hledat pro tato zájmová uskupení nové zázemí pro jejich činnost. Lze předpokládat, že letošní zvýšení nájmů nebude poslední.

Otrokovice mají vyrovnaný rozpočet

Po vzoru dvou uplynulých let schválili otrokovičtí zastupitelé rozpočet města v první třetině nového roku a ukončili tak téměř dvouměsíční rozpočtové provizorium. Rozpočet města zahrnuje celkové výdaje ve výši 478 milionů 895 tisíc korun, které jsou kryty celkovými příjmy 382 milionů 103 tisíc korun a dalšími financemi ve výši 96 milionů 792 tisíc korun.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

V Drnovicích otevřeou Muzeum stavitelství a řemesel Jižního Valašska

Jak se dřív stavěly domy na Valašsku? Jaké nástroje a postupy používali tesaři či zedníci? Odpovědi na tyto otázky a mnoho dalších zajímavých dokladů zručnosti valašských řemeslníků shromáždili v Muzeu stavitelství a řemesel jižního Valašska v Drnovicích na Valašskokloboucku. Slavnostní otevření muzea se uskuteční v pondělí 2. března 2009.

Unikátní výstava Sportfoto zavítala do Olomouce

Druhým místem, jenž nabízí sportovním příznivcům vidět díla šesti elitních fotografů, kteří se představují na výstavě Sportfoto, je po Praze Olomouc. V Omega centru sportu a zdraví se představují Michaela Říhová, Eduard Erben, Robert Sedmík, Vlastimil Vacek, Jiří Vojzola a především Stanislav Tereba.

Sjezdy horských kol na fotkách

Již několik měsíců putuje po základních a středních školách Zlínského kraje výstava fotografií, které představují seriál sedmi závodů sjezdu horských kol WBC 2008 (Wood Bikerally Championship).

Prvním skokem doletěl do Turína

Mimořádně zdařilým skokem dlouhým 796 centimetrů dosáhl dálkař Roman Novotný aktuálního nejlepšího světového výkonu. Zároveň si splnil limit na březnové Halové Mistrovství Evropy v Turíně a také se postaral o rekord tradičního Mezinárodního halového mítinku, který se uskutečnil v lednu v Městské hale v Otrokovicích.

Hanácký aeroklub přijme nové členy

Milovníci létání mají nyní možnost stát se členy Hanáckého aeroklubu, který letošní sezonu zahajuje úvodní schůzkou uchazečů o tento sport. Bude se konat v sobotu 28. února 2009 v 10 hodin dopoledne v klubovně aeroklubu v areálu letiště v Neředíně.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Námořnice nabídnou rum

Městský stánek na veletrhu cestovního ruchu Regiontour letos oživí půvabné námořnice z otrokovického přístaviště Baťova kanálu rozlévající námořnický rum. Letošní již 18. ročník nejvýznamnějšího a nejnavštěvovanějšího tuzemského veletrhu turistických možností v regionech se uskuteční od čtvrtku 15. ledna do neděle 18. ledna v prostorách pavilonu V brněnského výstaviště.

Nepodceňujte zimu! Dobře na ni vybavte sebe i děti

Když se řekne zima, mnozí z nás dospělých příliš často nejásají. Ihned si představíme mrazivé počasí, chodníky, cesty pokryté rozbředlým sněhem a velmi krátký den. Pro děti je však zima lákavá. Zvláště pak, když napadne sníh. Na ten je ale třeba se dobře připravit.

Pražské „maratony“ třikrát stříbrné

Společnost Prague International Marathon získala pro nadcházející sezonu 2009 opět prestižní ocenění IAAF Silver Label Road Races. Zatímco pro letošní rok byly takto certifikovány dva z hlavních závodů - Hervis 1/2Maraton Praha a Volkswagen Maraton Praha - pro příští rok se již organizátoři mohou pochlubit tímto oceněním pro všechny tři hlavní tratě.

Travní lyžování je stále oblíbenější

Více než o třetinu se v uplynulé sezoně rozrostla členská základna příznivců travního lyžování. Vyplývá to z výsledků jednání celorepublikové valné hromady Svazu lyžování, úseku travního lyžování, která se na začátku listopadu konala v Moravské Třebové.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Praha 10 vyhlásila granty pro příští rok

Granty na podporu projektů z různých oblastí pro příští rok vyhlásila radnice Prahy 10. „Městská část poskytne veřejnou finanční podporu projektům v oblastech sociální, kultura a umění, sport, tělovýchova, volný čas, vzdělávání, protidrogová prevence a životní prostředí,“ uvedl místostarosta Prahy 10 Antonín Weinert (ČSSD). O letos již v pořadí osmém rozdělování grantů bude jako vždy rozhodovat komise pro granty a strukturální fondy. „Priority pro poskytnutí finančních prostředků jsou předem jasné - celkový přínos projektu pro městskou část Praha 10 - její občany, dle zásad pro poskytování grantů,“ upřesnil místostarosta. Žádosti se mohou podávat v termínu do 20.prosince.2008 a veškeré další informace zájemci naleznou na webových stránkách radnice www.praha10.cz

Zastupitelé kraje zvolili celou krajskou radu

Novým hejtmanem Zlínského kraje se ve středu stal Stanislav Mišák (ČSSD). Do funkce byl zvolen 38 hlasy ze 45 možných na ustavujícím jednání krajského zastupitelstva. Zastupitelé také vybrali dalších osm členů krajské rady, tři z nich budou hejtmanovými náměstky.

Slavia kritizuje Českou televizi, Aston Villu vysílá Nova Sport

Placená televizní stanice Nova Sport získala vysílací práva na úvodní zápas Slavie Praha ve Vršovicích v Praze 10 v Poháru UEFA proti anglické Aston Ville. To potvrdil koordinátor stanice Nova Sport (dříve Galaxie Sport) Michal Klouda. SK Slavia zveřejnila také své stanovisko (jejich kompletní text najdete dole) ke sportovní redakci České televize.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

O víkendu budou létat šipky na Hagiboru

30. 10. - 2. 11. 2008 se uskuteční v halách TJ Boheminas na Hagiboru mezinárodní šipkový turnaj Czech Open 2008. Počet hráčů již přesáhl hranici 300 a je mezi nimi 10 hráčů první světové třicítky žebříčků WDF a 11 vítězů letošních mezinárdních Open turnajů. Soborní finálové boje bude přenášet ČT 4 Sport.

Přišli jste ve východní Praze o TV vysílání?

Lidí z Prahy 9, zejména těch nebydlících na převážně sídlištním Proseku, Černém mostě či v Letňanech, se mohou dosti dotknout změny ve vysílání pozemní digitální televize od 1. listopadu. Pražský vysílač na Žižkově totiž po vrtulníkových manévrech doznal řadu změn a právě od listopadu řada stanic „zmizí“ a objeví se jiné. A něco nepůjde postaru přijímat už vůbec – co s tím?

Zlín dá na sport více než čtvrt milionu

Více než čtvrt milionu korun uvolní zlínský magistrát na sportovní aktivity. Peníze organizacím město přerozdělí z Fondu mládeže a tělovýchovy města Zlína. Dotace schválili radní pro čtrnáct akcí. Letos město dalo z tohoto fondu více než deset milionů korun.

Miroslav Janoviak: Na Spartu přišlo deset tisíc lidí

Stadion Stovky ve Frýdku po 31 letech opět praskal ve švech. Nejen o tom jsme si přišli jsme povídat s Miroslavem Janoviakem, majitelem firmy JMB-STEEL s.r.o, sponzorem a fotbalovým funkcionářem. Nakonec se k nám přidal kapitán mužstva Lubomír Němec a sportovní ředitel klubu Radomír Myška. Slovo si vzal jako první kapitán.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Otrokovice mají nejmodernější in-line dráhu

Nejmodernější dráhou určenou pro in-line bruslení se mohou pochlubit Otrokovice. Speciální ovál vhodný pro tento rychle se vyvíjející sport vznikl okolo fotbalového hřiště ve sportovním areálu Trávníky. Náklady na vybudování čtyři sta metrů dlouhé a šest metrů široké dráhy se vyšplhaly na 2,7 milionu korun. Město peníze uvolnilo ze svého rozpočtu.

Zlato z mistrovství světa v racketlonu putovalo na Kačerov!

Novák – Novotný 15:21, 19:21, 22:24, 21:7. Vítězem se stává Novák! Nepochopitelné? Rozhodčí se zbláznili? Kdepak, to je jen možný celkový výsledek jednoho duelu mladého sportu jménem racketlon, z jehož deblového seniorského mistrovství světa JOSEF GÜRLICH z Kačerova přivezl zlatou medaili!

Z Vršovic v kimonu až na olympiádu

Vršovický judista Jaromír Ježek skončil na olympijských hrách v Pekingu už v prvním kole. V hmotnostní kategorii do 73 kilogramů nestačil na Shokira Muminova z Uzbekistánu, kterému podlehl na ipon. Český reprezentant měl ještě šanci postoupit do opravných bojů, ale Muminov prohrál hned další zápas. V judu totiž je totiž možnost opravy podmíněna následným úspěchem vítěze. Ježek sice neuspěl, ale na olympiádě reprezentoval i Prahu 10, jejíž judistický tým patří na českou špičku. V září navíc přijímá nově děti od 6 do 9 let.

Tryskem zpátky do školy! (díl I.) – nač nezapomenout.

Back-to-school. Heslo přelomu srpna a září. Přinášíme vám tématický speciál: zaměříme se na prvňáčky jak z pohledu komerčního – co pořídit, co koupit, nač nezapomenout. Pragmatičtěji i na rodiče z pohledu toho, o čem je zvládly základní školy z částí P9, P14 a 18 informovat na svých webech. A podíváme se i na aktuality školství v katastru Prahy 9 z pohledu žáků základáčků. Prostě: zpět do školy – a tryskem! Pokračování najdete v článku o webech základních škol Prahy 9.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Parašutismus je adrenalinový sport

Je vám něco mezi osmi a sto lety? Pak neváhejte a vyzkoušejte si tandemový seskok na padáku. Kouzlu volného pádu a plachtění propadla i osmaosmdesátiletá žena. Nyní se pokouší o zápis do České knihy rekordů. Skáče s ní člověk nejpovolanější – bývalý reprezentant v parašutismu Vlastimil Blaha z Ostravy. S Vlastimilem Bláhou jsme si o parašutismu povídali.

Fotbalová abeceda na Tempu

Se začátkem září je již tradičně spojen nejen start nového školního roku, ale také fotbalových soutěží. Ve fotbalovém klubu Tempo Praha to platí nejen pro registrované fotbalisty, ale pro všechny děti, které mají rády sport.

Máte zájem o karate?

Sport Club Flair pořádá po třech letech opět nábor nových členů. Je určen dětem od 6ti let a všem co mají zájem o karate, sebeobranu nebo si chtějí jen zlepšit svoji fyzickou a psychickou kondici.

Sokolení je aktivní zábava a sport pro všechny

Ve středu 17. září v Libušské sokolovně a ve čtvrtek 18. září v okolí Spořilovské sokolovny máte možnost zábavnou formou zjistit v jaké jste kondici, vyzkoušet si různé opičí dráhy, nebo si zahrát hry se svými dětmi. Pestrý sportovní program se spoustou odměn je připraven pro všechny zájemce bez věkového omezení.

V Praze 1 se konala kvalifikace na Homeless World Cup

O postup na Homeless World Cup, mistrovství světa bezdomovců v pouličním fotbale, které se bude konat v prosinci letošního roku v australském Melbourne, se v pátek 17. července na hřišti v Masné ulici v Praze utkalo sedm týmů (terapeutické komunity Sejřek, Bílá Voda a Nová Ves, FC SANANIM, All Stars SANANIM, Ježek a čížek a Armáda spásy).

Lekce Nordic Walkingu pokračují

Lekce Nordic Walkingu pro seniory Prahy 4 (nad 50 let), které pořádá Městská část Praha 4 spolu s Nordic Walking centrem Holky v pohybu, pokračují i o prázdninách. Probíhají každý čtvrtek od 14 hodin v Krčském lese a sraz je u Restaurace U labutě pod nemocnicí.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Dobrovolníci ze Zlína pomáhají ukrajinským sirotkům

První třináctičlenná skupina dobrovolníků humanitární organizace ADRA pomáhá v těchto dnech v ukrajinském městě Mukačevo. Po dobu čtrnácti dnů tam dobrovolníci společně s mladými lidmi z Ukrajiny realizují program pro děti v místním městském sirotčinci.

Jan Čenský: „Zlín je mojí srdeční záležitostí“

Herec a moderátor Jan Čenský prožil celý první červnový týden právě ve Zlíně. Byl totiž jedním z hlavních hostů Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež. Společně s Danou Morávkovou moderoval většinu akcí, na nichž zářily jako hvězdy děti.  

Jan Železný vzpomíná na fanoušky na Zlaté tretře

Oštěpař Jan Železný vzpomíná na skvělou atmosféru, která vládla na atletickém mítinku Zlatá tretra v Ostravě. Trojnásobný olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa Jan Železný přijel předposlední dubnový den do Ostravy, aby si převzal nový automobil. Při té příležitosti se ohlédl za svou úspěšnou sportovní kariérou a hovořil o svých současných aktivitách.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Libor Uher: Smrděli jsme všichni jako psi

Je druhá, ale přesto v mnohém první. Vznešená hora K2 je možná nejnáročnější horou světa. Jeden muž z Frýdku-Místku může vyprávět. Libor Uher na ni vystoupal loni v červenci a živý se dostal i dolů, což se mnoha horolezcům nepodařilo. Překračoval mrtvé a věděl, že tak může skončit také. Morbidní? Takový tento sport prostě je.

Woodballisté vůbec poprvé soutěžili

Vůbec první soutěž ve woodballu dvojic uspořádala Moravskoslezská krajská asociace Sport pro všechny v Ostravě-Svinově v sobotu 26. dubna. Akce se mohla uskutečnit díky podpoře Moravskoslezského kraje. Woodball je hra, při níž hráči se snaží na dráze dostat dřevěnými holemi s co nejmenším počtem úderů dřevěnou kouli do cílové branky.

Přes 50 tisíc časopisů je pro vás alternativou

Jak jsme avizovali, po roce existence nezávislých novin Praha 9 jsme od květnového čísla tyto modifikovali na časopis s názvem Naše Praha 9. Přispěl k tomu i velký ohlas našich čtenářů a vaše vyjádření za poslední více než rok. V totožném nákladu přes 50 tisíc výtisků je distribuován zdarma do domácnostní i firem v prakticky celé „poštovní“ Praze 9, tedy v deváté, čtrnácté a osmnácté „letňanské“ městské části.

Pošlete děti k vodě

Plavecký klub USK Praha v průběhu celého roku pořádá závody jak v domácím prostředí, tak i v zahraničí a děti se účastní plaveckých i lyžařských soustředění, kde se jim plně věnují profesionálové. Od letošního roku hájí barvy klubu i handicapovaná plavkyně Kateřina Komárková, která bude bojovat o účast na OH 2008 v Pekingu. Pokud máte zájem, aby vaše dcera  nebo syn navštěvovali tuto plavecky vyhlášenou školu na Nedvědově nám. v Praze 4,  přijďte se informovat v tréninkových hodinách po–pá 6,30–8 hod. a  po, st, pá 13.30–15 hod. na plavecký stadion v Podolí. Bližší informace také získáte u p. Passerové (mobil 603 581 973 ), na e-mailu passerovi@volny.cz nebo na webových stránkách www.sport-service.cz/usk. Děti jsou přijímány již od 3. třídy, kdy ještě nemusí měnit školu

Malý hokejista omezí chalupaření

Chcete mít doma malého hokejistu nebo i hokejistku? Pokud říkáte ano, zamiřte se svou ratolestí na stadion HC Kobra Praha, kde v současné době probíhá nábor dětí narozených v letech 2000–2004. „Kluk či dívka mohou opravdu přijít jak se říká z ulice. Tvrdím, že žádný učený z nebe nespadl a je na nás trenérech, abychom zájemcům zajistili kvalitní výuku,“ říká ing. Petr Hána, trenér HC Kobra Praha. Tréninkové jednotky nejmladší kategorie jsou proto zaměřeny na výuku bruslení, koordinaci pohybu a herní činnosti jednotlivců i týmu. V  sezoně (od září do konce března) se  trénuje čtyřikrát týdně. „V poslední sezoně jsme trénovali v pondělí a ve středu od 15.15 hod. na ledě a v sobotu a v neděli přibližně od půl osmé ráno. Děti chatařů a chalupářů dlouho na trénincích nevydržely, ale už jsme několikrát rodiče přesvědčili, aby na víkend neodjížděli z Prahy. Lední hokej je víkendový sport, jezdí se na zápasy a hrají se turnaje, a to i v nejmladší věkové kategorii.“ Výstroj malého hokejisty zpočátku příliš nezatíží rodičovskou kapsu. „Helma nemusí být hokejová, stačí cyklistická či lyžařská. Dále jsou potřeba chrániče kolen a loktů a na ruce lze natáhnout palčáky. Klasická výstroj se kupuje zhruba po dvou měsících, a to až na základě zájmu dítěte pokračovat v trénincích. Pořizovací cena se pohybuje od pěti tisíc korun, ale doporučujeme zakoupit výstroj použitou, neboť děti z ní rychle vyrostou,“ radí Petr Hána, kterému můžete na telefon 604 992 525 zavolat o více informací

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Magistrát podpoří sport v celé Praze

V březnu pražští radní schválili rozdělení částky pro sport přes 80 milionů korun. Na rok 2008 jsou grantové programy rozděleny na dvě skupiny: podpora sportu pro městské části, školy a školská zařízení v Praze a podpora subjektů působících v Praze v oblasti sportu a tělovýchovy.

Leopold Sulovský dobýval vrchol K2

      Horolezec Leopold Sulovský vyráží z Ostravy na himalájské expedice. Je prvním Čechem, který zdolal nejvyšší vrchol světa Mount Everest. Vystoupil rovněž na osmitisícové vrcholy Dhaulágiri a Makalu. Letos zorganizoval expedici, která se vydala k druhé nejvyšší hoře světa K2, která patří k nejobávanějším vrcholům. Devítičlenná expedice pobývala v Himalájích dva měsíce. Na vrchol ve výšce 8611 metrů se probil Libor Uher z Frýdku-Místku.