Počasí
Praha 3 °C Čtvrtek, 18. dubna 2024, Svátek má Valérie
Go to content
Naše Praha na Facebooku

sport

Zlato a stříbro pro mladé vodní pólisty Slávie

Mládežnická družstva oddílu vodního póla SK Slavia Praha obsadila v letošních soutěžích vypsaných Českým svazem vodního póla dvě úspěšná umístění. V kategorii starších žáků vybojovali hráči po dlouhých devíti letech mistrovský titul. Jejich mladší spoluhráči skončili v Poháru ČSVP mladších žáků druzí. Oddíl vodního póla SK Slavia Praha otevírá každoročně na podzim pro všechny zájemce o tento sport své náborové dveře.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Noční nákupy v Letňanech se slevou

Obchodní centrum Letňany chystá na 17. června prodlouženou otevírací dobu s nabídkou nákupu se slevou. V 70 obchodech bude možné od 21:00 do 23:00 hodin nakoupit zboží se slevou 20 procent. Slevu lze uplatnit na veškerý sortiment kromě tabákových výrobků, tiskovin, záloh na vratné obaly, pohonných hmot a zboží na čerpací stanici.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

V hale školy se bude bojovat na zemi

Hala základní školy na ulici Pionýrů se stane v sobotu 4, června dějištěm litých bojů. Bude se tam konat Kimura Cup grappling contest, neboli turnaj v boji na zemi. Začíná se ve 12 hodin. Na diváky čeká nevšední zážitek. Akci pořádá klub bojových sportů Elvis Gym, který Vede Jakub Weissman.

Amos tour vyhrála ZŠ Sázavská

V úžasné atmosféře a za vydatného povzbuzování publika se v pátek 6. května 2011 v sokolovně TJ Sokol Královské Vinohrady v Riegrových sadech utkali reprezentanti šesti nejlepších škol z městských částí Praha 1, Praha 2 a Praha 3.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Po Slavii jde i Finanční úřad. Politici z Desítky pro domácí slíbili hledat řešení

Fotbalový klub Slavia Praha má další potíže se splacením svého dluhu ve výši 112 milionů korun vůči svému bývalému vlastníkovi, britské firmě ENIC. Podle zpráv deníku Sport musí "sešívaní" uhradit závazky okamžitě, nikoliv až v listopadu, jak se vršovický celek domníval. Kauza dostává i politický rozměr: "V nejbližší době zajistíme setkání představitelů Sešívaní drží spolu s vedením radnice a zástupci všech politických stran," slíbil hledat řešení předseda Desítky pro domácí Miroslav Pomikal.

Fotbalová Slavia je před krachem, píše iSport.cz

Jeden z nejslavnějších českých fotbalových klubů a jeden ze dvou prvoligových klubů Prahy 10 - Slavia Praha je kvůli nedostatku financí před krachem. Tvrdí to v pátek internetový portál deníku Sport, který se odvolává na rozhovor s ředitelem pražského celku Miroslavem Platilem.

Vezměte děti na hřiště (II.): do Michle a Vinohrady

Katastry Michle a Vinohrad se na území Prahy 10 rozprostírají pouze svojí menší částí. Pozvánka na návštěvu hřiště se tedy týká pouze území desáté městské části, kinoli celé čtvrtě samozřejmě. Z osmdesátky veřejných hřišť se jich v těchto dvou katastrech nachází celkem šest. Z těchto šesti hřišť se ale jedná o velmi nadstandardní hřiště, včetně lanovky, prostoru pro petangue, stoly na posezení, lanovou stěnu, stoly pro ping-pong a dalšími prvky.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Ve Velkých Karlovicích se koná výstava Zrcadlení

Za krásou si můžete zajet na Valašsko do Velkých Karlovic. V tamním muzeu se uskuteční výstava obrazů a šperků nazvaná Zrcadlení, jejíž autorkou je Lenka Tauberová. Slavnostní zahájení výstavy je naplánováno na sobotu 19. března ve 14 hodin.

Praha 10 přijala rozpočet – připravujeme podrobnosti

Jak informoval na svých stránkách Úřad městské části Praha 10, svolal starosta zastupitelstvo na 11. března. V programu bylo 76 bodů důležitých pro městskou část, které musí zastupitelstvo projednat, vzít na vědomí nebo schválit. O výsledcích vás budeme informovat. Rozpočet pro tento rok byl schválen. Připravujeme podrobnosti.

Box na Žižkově v dokumentárním filmu

V rámci filmového festivalu o lidských právech Jeden svět, který probíhá od 8. března v Praze a dalších 33 městech v celé České republice, bude mít ve čtvrtek 10. března od 19.30 hodin v kině Světozor premiéru dokumentární film OČI TYGRA režisérky Jany Počtové. Film vznikl za přispění Městské části Praha 3.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Přijď si vyzkoušet lukostřelbu!

Už jsi někdy střílel z luku? Jestli ne, je tady pro tebe zajímavá příležitost. Lukostřelba je víc než jen zábavný způsob trávení volného času se svými kamarády, je to také sport, který se ti určitě zalíbí. Přijď si to vyzkoušet.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Nadace přispěje na kulturu pěti miliony korun

Nadace Děti-kultura-sport i v letošním roce pokračuje ve svém grantovém programu. Právě nyní proto vyhlašuje termíny pro kulturní grant, který mezi úspěšné žadatele rozdělí pět milionů korun. Na odevzdání žádostí mají zájemci čas do 14. února.

Zlínský hokejový klub má nového prezidenta i vedení

Valná hromada hokejového klubu PSG Zlín provedla změny v obsazení prezidia klubu, které následně zvolilo také nového prezidenta klubu. Tím se stal Miroslav Adámek, primátor města Zlína, které je největším majitelem klubu. V prezidiu spolu s ním nově za město zasedne také jeho náměstek Aleš Dufek.

Zloděje sport nezajímal, kradl peníze

Zlínští policisté pátrají od pondělního rána po neznámém pachateli, který se vloupal do objektu squashového centra ve Zlíně – Malenovicích. V budově zloděj vnikl do trezoru, ze kterého ukradl osm tisíc korun.

Česká televize zahajuje novou online komunikaci s diváky

Česká televize má od ledna nové internetové stránky a rozjíždí technicky vyspělejší iVysílání. Titulní strana webu www.ceskatelevize.cz nabízí přehlednější služby a strukturu. Internetové stránky také počítají s větší provázaností se sociálními sítěmi a aplikacemi v telefonech.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Vozíčkáři vzlétli do nebe. A létali také v krásné Francii

Po tři roky vyvíjeli a budovali vozíčkáři z klubu ve Frýdku-Místku novou možnost pro zdravotně postižené zájemce, kteří se chtějí podívat na zeměkouli z ptačí perspektivy, a to pomocí sportu zvaného paragliding. Velmi skvělým spojencem a kamarádem v tomto projektu se stal Jiří Večerek. Pilot s dvacetiletou zkušeností a lektor v paraglidingové škole Mac škola paraglidingu v Beskydech.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Premiér Petr Nečas navštívil Prahu 4

Městskou část Praha 4 navštívil předseda vlády ČR Petr Nečas (ODS). Po nedávné návštěvě předsedkyně Poslanecké sněmovny ČR Miroslavy Němcové (ODS) se jedná o další významné setkání vedení radnice s čelním představitelem státu na půdě městské části Praha 4.

Bohemians a Slavie se dohodly s radnicí na úzké spolupráci

Podpora fanoušků a zřízení fanzone, využití chátrajícího KD Eden, aktivní podpora dětského a mládežnického sportu, lístky na fotbal pro děti a mládež z Prahy 10 a tím i „dodání“ diváků do částečně opuštěných sedaček na domácích zápasech obou vršovických klubů, dále benefiční zápasy pro občany z Prahy 10, popularizování fotbalu bez extrémů, násilí a výtržností – to vše zahrnuje globální v pondělí podepsané memorandum o spolupráci.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Začínají Dny Prahy 10 – zaměří se na kulturu, sport a historii

Desetidenní říjnové Dny Prahy 10, které proběhnou v prvních deseti dnech desátého měsíce (1. až 10. 10.) přinesou již tradičně bohatý společenský, kulturní, sportovní a informativní program pro všechny skupiny obyvatel Prahy 10. „Vstup pro občany Prahy 10 je přirozeně jako každoročně zdarma,“ informoval novináře starosta Vladislav Lipovský.

Vzniknou sportovní centra Prahy 4

Bezplatné sportovní vyžití dětí spojené s plným využitím tělocvičen a sportovišť na základních školách Prahy 4 - přesně to zahrnuje unikátní projekt Sportovní centra Prahy 4, který startuje městská část už od října.

Seniorští plavci z Bohemians přivezli z MS „bednu“ medailí

Začátkem srpna proběhlo ve švédském Goteborgu XIII. Mistrovství světa v plavání Masters. Zúčastnilo se přes 6 tisíc sportovců ze 64 zemí světa. Závodilo se ve věkových kategoriích po pěti letech v plném programu disciplín závodního plavání určeného FINA. Mezi účastníky byli i závodníci z Prahy 10 a plavecký oddíl Bohemians získal řadu medailí a finálových umístění.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Beáta Polišenská – jejím světem je ploutvové plavání

Mezi silnou světovou konkurenci se nominovala na Mistrovství světa juniorů v ploutvovém plavání a rychlostním potápění na španělském ostrově Mallorka. Řeč je o juniorce Beátě Polišenské, která se naplno věnuje ploutvovému plavání. Za velmi vysokých venkovních teplot, které ve stínu dosahovaly až 40 stupňů Celsia, startovala úspěšná plavkyně z Otrokovic hájící barvy ZTP Nemo Zlín na tratích 50, 100 a 200 metrů. Svými výkony prokázala, že patří mezi světovou špičku.

Nadace obdaruje slovácké mikroregiony

Jeden z největších folklórních svátků regionu se blíží. Slovácké slavnosti vína a otevřených památek otevřou brány návštěvníkům již 11. září. Nadace Děti-kultura-sport v souvislosti s touto národopisnou akcí opět uvolní z folklorního fondu 5 milionů korun. Tyto peníze získají mikroregiony a samostatná města či obce, které se prostřednictvím krojovaných zapojí do slavnostního průvodu.

O víkendu budou v Praze 10 Gutovce korunováni vládci beachvolejbalu

Český plážový volejbal pozná již popáté v historii svého krále a královnu. Sportovní areál Gutovka v Praze 10-Strašnicích přivítá v neděli 11. července atraktivní beachvolejbalový turnaj King & Queen of the Beach. Osm mužů a stejný počet žen nominovaných podle aktuálního domácího žebříčku se utká o pozici nejvšestrannějšího hráče a hráčky beachvolejbalu letošního roku.

Pozvánka na otevření seniorského hřiště v Podolí

Moderní park se speciálními cvičebními stroji, relaxační otevřený areál rozdělený na aktivní a klidovou zónu, místo aktivního odpočinku převážně pro seniory, ale samozřejmě nejen pro ně – to všechno v jednom představuje nově vybudovaný Sport park pro seniory v Podolí.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

V Ostravě jsou podle Jana Železného nejlepší fanoušci

Oštěpař Jan Železný třikrát vyhrál olympiádu a jednou získal stříbrnou medaili, k tomu vybojoval tři tituly mistra světa. Dodnes drží světový rekord. Třiačtyřicetiletá atletická legenda působí jako ředitel mítinku Zlatá tretra. Určitě i proto, že zde jako závodník zažil nejlepší publikum. Nikde jinde na světě lidé atletice tak moc nefandí.

Nadšená fanynka fotbalu oslavila 101 let

Neuvěřitelnou duševní pohodu vyzařuje Růžena Bartová, která dnes v Ostravě-Porubě oslavila 101. narozeniny. Žena, která pamatuje Rakousko-Uhersko i obě světové války, je velkou fanynkou fotbalu a aktuálně sleduje zápasy mistrovství světa v JAR.

V běhu na střechu mrakodrapu triumfoval Lukáš Olejníček

Běžec Lukáš Olejníček se stal celkovým vítězem v běhu do šestnácti pater zlínského mrakodrapu. Na střechu výškové budovy dokázal vystoupat v čase 02:33. Za krátkou dobu historie běhů Run-Up v České republice (12 závodů od roku 2007) triumfoval v hlavním závodu poprvé běžec, jenž zvítězil i v juniorské kategorii. Ve Zlíně se závod uskutečnil v pátek 18. června.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Ostravskou sportovní hvězdou je Kateřina Cachová

Ve třetím ročníku ročníku ankety o nejlepší ostravské sportovce v jednotlivcích zvítězila ostravská sedmibojařka Kateřina Cachová. Sportovní legendou byl vyhlášen vzpěrač Hans Zdražila, který vybojoval zlatou olympijskou medaili v roce 1964.

Běžecká trasa Kohútka – Kasárna je v plném provozu

Zatímco na mnoha místech Východní Moravy již zima končí a zejména běžkaři museli mnohde opustit běžecké tratě kvůli pozvolnému odtávání, panují nadále výborné podmínky na trase Kohútka – Kasárna na Javornickém hřebeni. Ta je od letošního ledna v celkové délce 15 kilometrů profesionálně strojově upravována.

Martin Bohman z Vancouveru: Zkuste se mnou čtyřbob virtuálně – III.

Martine - Whisstlerská dráha má velký respekt. Už tragickou příhodou při začátku her. Jak se k vám dráha chová? ... ..."První zkušenosti, zejména po tragédii, která poznamenala začátek her a po zhruba pětadvacítce karambolů, které se tu odehrály v průběhu tréninků a závodu dvojbobů, jsme získávali s nejvyšším respektem k dráze. Ale k nám je zatím přátelská."

Z Prahy 10 až do čtyřbobu ve Vancouveru – II.

Praha 10 má zástupce na olympiádě. Martin Bohman se narodil v Praze 10 a bydlí zde, začal zde sportovat a ve Vancouveru je nyní jako člen týmu a reprezentuje ve čtyřbobu. www.NasePraha10.cz a noviny P10 získávají exkluzivní materiály přímo od sportovců z Vancouveru. Olympiáda vrcholí právě závody čtyřbobů – hlavní jízdy jsou v pátek a sobotu 26. a 27. února. Martine – představíte se čtenářům zpravodajského serveru www.NasePraha10.cz a tištěných novin?

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Baťův mrakodrap vystavuje Mládí kraje

„Sport a sportovní odvětví charakteristické pro mé město," je hlavní tématické zaměření studentských prací šestého ročníku soutěže Mladí kraje. Nejlepší studentské výkresy byly představeny v rámci pondělní slavnostní vernisáže v Expozici sídla Zlínského kraje.

Hradišťská nemocnice má zaměstnaneckou školku

Ženy zaměstnané v Uherskohradišťské nemocnici mohou pohodlně skloubit zvládání pracovních povinností s péčí o své dítě. Vedení nemocnice jim s přihlédnutím k jejich mimořádně časově náročnému zaměstnání nabízí, v rámci celé republiky ojedinělou možnost, využití zaměstnanecké mateřské školky.

Zasportujte si koncem roku zdarma!

Magistrát hlavního města Prahy pořádá již druhý ročník projektu Týden sportu zdarma. Pražané mohou během vánočních prázdnin v období od pátku 25. 12. do čtvrtka 31. 12. 2009 využít vybraná sportovní zařízení zcela zdarma.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Taťána Kocembová přišla kvůli politice o olympiádu

Ostravská běžkyně Taťána Kocembová-Netoličková získala největší úspěchy na čtyřsetmetrové trati. V roce 1982 vybojovala na mistrovství Evropy bronzovou medaili, ze slavného mistrovství světa v Helsinkách v roce 1983 si přivezla dvě stříbra za 400 metrů a za štafetu 4 x 400 metrů, o rok později se stala halovou mistryní Evropy. Její kariéra měla vyvrcholit na olympiádě v roce 1984 v Los Angeles, jenže naši sportovci tam kvůli politickému rozhodnutí a nucenému bojkotu nemohli jet. Dnes slavná běžkyně šéfuje Centru individuálních sportů Ostrava.

Přijďte na házenou za tratí!

Dne 13. 12. se od 9 hodin uskuteční turnaj minižáků (ročníky 1999-2004) v házené v hale TJ Lokomotiva Vršovice (adresa: Sportovní 1380). Hala je od Nuslí a Michle oddělena jen železniční tratí a je vzdálena asi 700m od zastávky autobusů Kloboučnická.

Nejmladší pražský ostrov plný racků

Od listopadu je záběhlický rybník Hamr opět v plné parádě. Prošel díky pražskému magistrátu a místní radnici totální revitalizací, při níž byl rok vypuštěn. Devítimilionová investice na revitalizaci a odbahnění rybníka a roční práce přinesla všem zdejším obyvatelům příjemné místo na relaxaci či sport. Radnice plánuje v úpravách pokračovat a zaměřit se i na cesty na zadním břehu rybníka a v okolí. Má u patrně nejmladší ostrov v Praze - nyní jen "okupují racci"

Tomáš Klus: „Jsem spokojeným podvojníkem“

Ani ne rok od vítězství ve zlínském CzechTalentu vydal své první album Cesta do záhu(d)by. V těchto dnech na svém turné představuje další album Hlavní uzávěr splínu. Řeč je o zpěvákovi Tomáši Klusovi, který má své vzdálené kořeny také ve Zlíně.

Granty pro rok 2010

Městská část Praha 4 zveřejnila na www.praha4.cz tématické okruhy pro poskytování grantů na rok 2010. Jedná se o 6 oblastí: sport, tělovýchova a využívaní volného času dětí a mládeže; kultura a umění; sociální; zdravotní a životní prostředí.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Dostihové odpoledne ve Slušovicích přilákalo stovky lidí

Rovinové i překážkové dostihy, prohlídka nových prostor závodiště a spousta dalších atrakcí, byly k vidění v rámci středečního čtvrtého Dostihového odpoledne na závodišti ve Slušovicích, pořádaného k závěru letošní sezóny pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka.

Ženy touží po bezpečí…

Zpěvák Ali Amiri (28), pátý finalista druhého kola soutěže Česko hledá SuperStar, se neživí jen zpěvem. Stihl už dokončit Lékařskou fakultu v Plzni a nyní se věnuje také medicíně. Své volné chvíle ale vyplňuje stále svým největším koníčkem – zpěvem. A právě díky němu zavítá v říjnu také do Zlína, kde bude hlavním hostem večera s podtitulem „Po čem ženy touží?“. A i na tuto otázku jsme se zeptali jeho samostného.

Běchovický závod in-linů již tento víkend

Kouzlu kolečkových bruslí propadá stále více nejen dětí, ale i dospělých. A pro Ty, co už to alespoň trošku umí je připravena jízda na 5 km dne 27.9.2009, start je v 10:30 hodin v Běchovicích. Cíl je v Kyjích v Jiráskově čtvrti - park na Českobrodské ulici. Letos se pojede již pošesté!

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Dračí lodě míří na Vltavu a do Račic

Poslední prázdninový týden (26. - 30. srpna) se Vltava v Praze a Račický kanál nedaleko Roudnice nad Labem stanou dějištěm historické události - v pořadí devátého mistrovství světa národních týmů dračích lodí, ale prvního na území České republiky! Po úspěchu evropského šampionátu z roku 2006 tak Česká asociace dračích lodí připravuje další akci mezinárodního významu.

Zlín ožije v září závody ve sjezdu horských kol

První zářijový víkend pokračuje svým pátým závodem seriál závodů ve sjezdu horských "WBC - Specialized Bikerally Championship." V neděli 6. září zavítá tento adrenalinový sport na Lesní čtvrť do Zlína. Centrum závodu, včetně zázemí pro jezdce i diváky, bude na hřišti v lese nad gymnáziem. Tradiční zápolení o vteřiny se pak bude odehrávat na rychlostních zkouškách v okolí.

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

ADRA hledá lektory na letní rozvojový tábor

Zlínská pobočka humanitární organizace ADRA hledá dobrovolné lektory na letní rozvojový příměstský tábor, který se v sprnu uskuteční ve Zlíně. Letos má tábor název JAMBO AFRICA. Děti budou putovat s africkými kmeny jako jsou Bušmeni (Křováci), Masajové, Himbové, Tsonga nebo Bakongo.

Ostrava v sobotu pobaví své občany

Ostrava nabídne v sobotu 30. května svým občanům den plný zábavy. Volně přístupná bude radniční věž, Prokešovo náměstí ožije ukázkami hasičů a policistů, ostravské televizní studio zve na exkurze. Do soboty plné zábavy se zapojují i další organizace.