Vůně uzeného masa se line do dáli. Slunce ozařuje okolní hory a běžkaři nasazují běžky a vydávají se do upravené stopy. Tak nějak to o tomto víkendu vypadá na Ostravici v golfovém areálu. U restaurace Panorama je pověšené vykuchané prasátko a šikovný kuchař plní přání a žaludky spokojených hostů. Ti si mohou dát zabíjačkový talíř, ovar, jelita a jitrnice, uzené maso či například pečenou krkovičku. Prázdné talíře svědčí o tom, že hostům chutná. Hody končí zítra, tedy v neděli. „Je to tu skvělé. Přijeli jsme si dát pár okruhů na běžkách a ani jsme netušili, že je tady zabíjačka. Domácí jelítka jsou úžasná. Fakt paráda,“ usmívala se spokojeně Dagmar Fulnerová spolu z manželem z Frýdlantu. Podobně reagovali i ostatní návštěvníci. Jen mladý běžkař Adam z Frýdku-Místku si posteskl, že se najedl doma. „Kdybych tušil, jak to tady bude vonět, nejedl bych už od čtvrtku,“ smál se.
Kdo si chce před jídlem zasportovat, určitě by neměl nechat doma běžky. Upravené stopy na klasiku jsou v provozu denně od osmi hodin do soumraku. Rozsah běžeckých stop je i v letošním roce omezen na území stávajícího tréninkového centra bez možnosti zajíždění do golfového hřiště. Bezplatný vstup na tratě je u budovy golfového klubu, celková délka činí cca 2 km a stopy jsou mechanicky upravovány. Pokud však nejste příznivci běžeckého lyžování, pak se přijďte kochat nádhernou beskydskou zimní krajinou. Stezka z golfového klubu pod Smrček nebo na Smrk je kouzelným zážitkem. Připraveno je pro Vás upravené parkoviště a dobrý dojezd. Golfový areál je branou do Beskyd!