Ostravice – ráj golfu
Jak přilákat turisty, aby se rádi vraceli? Jak se postarat o pracovní místa? Jak z nehostinné krajiny udělat atraktivní místo pro celé rodiny? Recept na toto vše mají v Golf & Ski Resortu na Ostravici. Nejprve zde vzniklo kvalitní osmnácti jamkové hřiště. Pak přibyla restaurace a nyní i čtyřhvězdičkový hotel Green Inn. „Přinášíme nejenom nabídku plnohodnotného golfového programu. Navíc provozujeme v zimě upravované trasy pro běžkaře, zážitkovou gastronomii, komplexní paket turistických, relaxačních a adrenalinových balíčků a samozřejmě nyní i kvalitní ubytování, které není za horentní sumy, jak by se dalo očekávat. Naopak jsme vsadili na takovou cenovou politiku, aby si nás mohl dovolit každý,“ zhodnotil manažer resortu Daniel Kollár.
Sport pro bohaté? Omyl
Asi není většího bludu než tvrzení, že golf je sport pro horních deset tisíc. „V dnešní době vyjde například čtyřčlennou rodinu mnohem dráž lyžování,“ pousmál se Daniel Kollár. Uznal, že toto tvrzení platilo začátkem devadesátých let. Nyní ale golf expanduje, je zde velké zázemí pro hráče a tak tento sport jaksi zlidověl. „Ale je pravda, že v mnoha zemích stále platí, že je golf jen pro bohaté. A nemusíme chodit daleko. Stačí vyjet na Slovensko či do Polska,“ zamyslel se. Ani názor, že naučit se golf stojí mnoho let usilovné dřiny není na Ostravici až tak aktuální. Svou akademii zde vede Adrian Hubert, profík, který si začal s golfovou holí již v sedmi letech, a od té doby posbíral mnoho zkušeností během své profesionální dráhy. Takže hlavní je se nebát a jít do toho! Vzít můžete i děti, pro které je připravena golfová školka.
Hotel uprostřed zeleně
Nový čtyřhvězdičkový hotel Green In není úplně standardní. Jedná se o komplex šesti budov, které stojí na okraji hřiště. Mají výhled na Lysou horu a voní novotou. Bungalovy jsou nízkoenergetické, kvalitně zařízené a útulné. A pozor! Neslouží jen golfistům, ubytovat se může každý! Vždyť okolí se přímo vybízí pro pěší i cyklovýlety, v zimě pak pro lyžaře a běžkaře, na podzim a na jaře pro turisty. Budovy jsou koncipovány tak, aby zapadaly do krajiny. A aby se v nich hosté cítili dobře a měli vše, co potřebují – od wi-fi připojení, přes saunu, whirpool až po tepelně vyhřívané podlahy.
Zážitek z jídla nezapomenete
Dáte si někde oběd a další den už ani nevíte, kde jste jedli. Tak toto se Vám na Ostravici opravdu nestane. Restaurantu Panorama šéfuje Miroslav Horák, který vaří pouze z kvalitních surovin. Téměř pokaždé sahá po bio-produktech, využívá místní ekofarmy, vaří s ohledem na sezónu a hlavně – vyzná se v moderních trendech vaření. Zážitková gastronomie zde není pouhým pojmem! V této restauraci totiž opravdu víte, co jíte. Stačí říct, že si zde můžete dát dezert z pravého řeckého jogurtu, ovšem zalitý beskydským medem! Že si přivoníte ke zde vyrobeným uzeninám. Že dokonce zavařenina byla vyrobena v této kuchyni. Že si dáte panenku z bio-vepře či rybu z přehrady Morávka, která je nejčistší v celé střední Evropě.
Příroda vás pohltí
Golfový areál na Ostravici má obrovskou výhodou. Je přímo v lůně přírody. Žádné ploty, žádné omezení. Jen ticho, zpěv ptáků a vůně lesů. Z okna hotelu můžete po ránu pozorovat srnky, na obloze sledovat výkony poštolek. A co víc? Na okrajích hřiště mají prý své nory jezevci. „Jsou hrozně čistotní, takže když se jim rozháže okolí nor, ráno vždy vše svědomitě uklízí. Kolem páté hodiny ranní, ještě než začnou pracovat sekači trávy, je zde můžete s trochou štěstí spatřit,“ prozradil Daniel Kollár.