Právě proto si na jeden rychlokurs zdravého vaření a hubnutí pozvala Lada Nosková, majitelka firmy Diet Plan, kouzelníka Pavla Kožíška a jeho asistentku Martinu Dvořákovou. Oba zkoušeli nejprve nějakou dobrotu vykouzlit, ale s tím samozřejmě neuspěli. Oblékli si tedy zástěry a spolu s ostatními účastníky se vrhli na výrobu zdravého menu.
„Jíst a vařit zdravě není těžké, když víte, čeho se vyvarovat a jak jídlo nejen chutně, ale především nutričně správně poskládat. Tentokrát jsme připravili jahodové menu, což se může na první pohled zdát jako knedlíková, lívancová, zmrzlinová párty. My jsme toto téma ale uchopili netradičně, moderně, ale hlavně zdravě. Vznikla lehká večeře, kterou si zamilují i vaše děti. A navíc je příprava snadná a hotová v pěti minutách,“ popisuje expert na zdravé hubnutí Lada Nosková.
Jídlo ocenil i kouzelník Pavel Kožíšek: „Dnešní menu mi naprosto vyhovuje, nejen že je zdravé, ale i snadné na přípravu a jí se nekomplikovaně. Nemám totiž rád obírání kostí. Pro někoho je to požitek hezky si ohlodat kostičku, ale mě to nebere. Abych doma vůbec jedl, tak mi maminka, jako malému, vybírala všechny kosti – u kuřete, králíka a podobně. Manželka tohle ze začátku odmítla dělat, ale už se to naučila. Tchyně stávkovala dva roky, ale i ona nakonec podlehla a maso mi pěkně dneska obírá.“
Recept na tortillu s jahodami
Na suché pánvi nahřejeme tortillu z obou stran asi jednu minutu, aby zvláčněla a dala se balit. Potřeme tence lučinou a poklademe plátky poctivé masité šunky. Na šunku narovnáme trochu ledového salátu a pár jahod nakrájených na plátky. Poté tortillu svineme do roličky tak, aby z ní po stranách nic nečouhalo. Zabalenou pak ještě jednou opečeme ze všech stran na suché pánvi, aby se přehyb přilepil. Překrojíme na půl a můžeme podávat. Více info na www.dietplan.cz.