Počasí
Praha 14 °C Pondělí, 03. října 2022, Svátek má Bohumil
Go to content
Naše Praha na Facebooku

zákusky

Na Nové radnici je opět otevřeno bistro

V prostorách Nové radnice na Mariánském náměstí bylo dnes slavnostně otevřeno rekonstruované bistro. Ve výběrovém řízení na jeho provozování zvítězila společnost Gritmat, kdy nabídla měsíční nájemné ve výši 28 000 korun bez DPH. Podnik bude fungovat pod názvem Bistro na Nové radnici s nájemní smlouvou na dobu neurčitou a tříměsíční výpovědní dobou. Rekonstrukci realizovalo architektonické studio edit!, vítěz výběrového řízení.

Heřmaňák otevírá druhou sezónu. Dál chce minimalizovat odpady

Farmářské tržiště Heřmaňák vstupuje v roce 2018 do své druhé sezóny opět pod hlavičkou spolku Archetyp a ve spolupráci s radnicí Prahy 7. První trh letos bude již tuto sobotu 13. ledna od 10 do 15 hodin. A pak každou sobotu až do konce roku s výjimkou posledních sobot v měsíci od března do října, kdy se uskuteční na Heřmaňáku bleší trh. V ostatní soboty bude na Heřmaňáku trh farmářský. V únoru, listopadu a v prosinci bude tedy farmářský trh na Heřmaňáku každou sobotu.

Sladká sobota v muzeu: chystá se už třetí ročník cukrářských slavností

Odkud se do Evropy dostaly první sladkosti? Existuje typicky český pamlsek? V čem se liší pečení našich babiček od toho dnešního? Jaké druhy koření používali při přípravě sladkostí naši předkové a jaké používáme my? Jak se liší příprava dortů v různých evropských zemích? Dokážeme vyrobit sladkost bez cukru a jeho náhražek? A proč vlastně lidé milují sladké? Pro odpovědi na všechny tyto otázky by měli zvídaví milovníci sladkého zavítat v sobotu 13. května 2017 do Národního zemědělského muzea v Praze.

Praha 9 má novou prodejnu zdravých a čerstvých potravin

Prodejna britských potravin Iceland, která ve světě působí od roku 1970, otevřela 21. září svou prodejnu v Praze Hloubětíně. Jde o již šestou prodejnu v ČR. Specialista na mražené a chlazené potraviny nabízí také čerstvé pečivo a zeleninu, lokální a farmářské produkty, trvanlivé zboží či tradiční britské speciality. Iceland jako jeden z prvních supermarketů na světě vsadil na zdravé suroviny.

Sezona pikniků a grilování startuje. Kde se v Praze najíst venku?

Tři ze čtyř Čechů si léto bez grilování nedovedou vůbec představit. Oblíbenou činnost si mohou užít Pražané přímo v metropoli. Dokonce nepotřebují ani vlastní gril. V Praze existuje celkem 16 oficiálních míst, kde je možné rozdělat oheň. Ke standardnímu vybavení patří ohniště, dřevěný piknikový stůl s lavicemi a odpadkový koš. S dekou a piknikovým košem mohou ale Pražané vyrazit téměř kamkoli.

Zemědělské muzeum se promění v cukrárnu

Patříte k milovníkům britského romanopisce Roalda Dahla a jeho slavné knihy Karlík a továrna na čokoládu? Jste fanoušky neméně slavného stejnojmenného filmu Tima Burtona s Johny Deppem v hlavní roli a toužili jste někdy prožít stejně vzrušující výlet do bájného světa královny všech laskomin, jako malý Karlík Bucket? Pak vězte, že váš sen se může hravě splnit, a to v sobotu 16. dubna v Národním zemědělském muzeu. Od 10 do 17 hodin tam totiž proběhne už 2. ročník Cukrářských slavností a na své si přijdou všichni milovníci (nejen) sladkého mlsání.

Nejširší sortiment potravin bez lepku najdete v Porubě

Prodejna Svět bez lepku v Porubě nabízí celiakům komplexní nabídku bezlepkových potravin. Kdo trpí alergií na lepek, nemusí studovat složení potravin, ale jen vybírat podle své chuti. Potraviny bez lepku si nekupují jen celiaci. Lepek zatěžuje organizmus, takže ozdravit své tělo může každý. Příkladem jsou cyklisté nebo tenista Tomáš Berdych, kteří se lepku vyhýbají.

Provozní Cukrárny Myšák: Staleté tradice se držíme. Novinky nabízíme také

Od doby, kdy slavný cukrář František Myšák servíroval svým hostům vyhledávané karamelové poháry Myšák a marcipánové dorty, uplynulo takřka sto let. Podle jeho receptur tu cukráři pečou dodnes. Navzdory jejímu umístění - v srdci centra metropole - do ní chodí stále převážně Češi. Denně mohou ochutnat na 35 druhů zákusků. Více se dozvíte v rozhovoru s Lenkou Fialovou, provozní cukrárny.

Farmářský trh Náplavka zahajuje sezónu

Farmářské tržiště Náplavka startuje 16. února svojí třetí sezónu na Rašínově nábřeží. Všichni prodejci, farmáři a prvovýrobci přijedou na Náplavku s tradičním sezónním sortimentem, který se každý měsíc drobně mění a přizpůsobuje ročnímu období.

Špekáčky, kytary, frisbee, štětce i promítání – sobotní Vršovice, Strašnice i Záběhlice

V sobotu 22. září v rámci festivalu Zažít město jinak 2012 čeká čtvrtě desáté městské části zajímavý program. V rámci tohoto festivalu vzniknou v Praze 10 tři zóny: Vršovice, Strašnice a Záběhlice, které zajistí občanská sdružení - OS Start Vršovice, OS Útulné Strašnice a OS Trojmezí. „Letos poprvé vznikne festivalová zóna na třech místech v naší městské části a budete tak mít jedinečnou příležitost si nevšedně užít veřejný prostor a poznat další zajímavá místa a sousedy na naší desítce,“ říká za organizátory Renata Chmelová.

Zámek Napajedla ožije Velikonočními trhy

Zámek v Napajedlích na Zlínsku zahájí letošní – v pořadí třetí sezónu ve své novodobé historii – v sobotu 16. dubna tradičními Velikonočními trhy. Trhy budou letos obohaceny o různé delikatesní produkty drobných výrobců z regionu.