Del Buono nabízí dokonalou chuť bezlepkových potravin
Vzrůstající zájem o bezlepkové potraviny se stává evropským trendem a významně ovlivňuje zažité stravovací návyky. Zvláště když nesnášenlivostí lepku (glutenu) trpí v Evropě asi 1 % populace.
Vzrůstající zájem o bezlepkové potraviny se stává evropským trendem a významně ovlivňuje zažité stravovací návyky. Zvláště když nesnášenlivostí lepku (glutenu) trpí v Evropě asi 1 % populace.
Nakupování bez obalu je rozšířené v Americe i západní Evropě. Spousty příznivců si našlo ve Francii a v Itálii. Obliba tohoto druhu nákupů roste i v Česku. Začátkem září se navíc otevřel první český farmářský trh, kde je možné koupit většinu potravin bez obalu.
Odkud se do Evropy dostaly první sladkosti? Existuje typicky český pamlsek? V čem se liší pečení našich babiček od toho dnešního? Jaké druhy koření používali při přípravě sladkostí naši předkové a jaké používáme my? Jak se liší příprava dortů v různých evropských zemích? Dokážeme vyrobit sladkost bez cukru a jeho náhražek? A proč vlastně lidé milují sladké? Pro odpovědi na všechny tyto otázky by měli zvídaví milovníci sladkého zavítat v sobotu 13. května 2017 do Národního zemědělského muzea v Praze.
Načítaní obsahu...
Tradičními westernovými závody v atmosféře Divokého západu oslavil Dětský ranč v Hlučíně začátek léta. Kovbojská atrakce byla jen první z aktivit, které během letní sezony nabízí unikátní prostor, jenž poskytuje kompletní rehabilitaci dětem s mentálním i fyzickým postižením v prostředí přirozené integrace s jejich zdravými kamarády, ale je přístupný i široké veřejnosti.
Tradičními westernovými závody v atmosféře Divokého západu oslavil Dětský ranč v Hlučíně začátek léta.
K ojedinělému spojení vynikajícího pouličního jídla, nápaditých festivalových kulis a živé i reprodukované muziky dojde už tuto sobotu 4. června na Rohanském ostrově. Právě zde, na vltavském nábřeží, vypukne v 10:00 maraton skvělé gastronomie a ochutnávek všeho, co patří k letnímu festivalu - Street Food Rocks! Vstup zdarma.
Patříte k milovníkům britského romanopisce Roalda Dahla a jeho slavné knihy Karlík a továrna na čokoládu? Jste fanoušky neméně slavného stejnojmenného filmu Tima Burtona s Johny Deppem v hlavní roli a toužili jste někdy prožít stejně vzrušující výlet do bájného světa královny všech laskomin, jako malý Karlík Bucket? Pak vězte, že váš sen se může hravě splnit, a to v sobotu 16. dubna v Národním zemědělském muzeu. Od 10 do 17 hodin tam totiž proběhne už 2. ročník Cukrářských slavností a na své si přijdou všichni milovníci (nejen) sladkého mlsání.
Prodejna Zdravá výživa u parkoviště za tržnicí na Malém náměstí v Místku si za pět let existence našla stálou klientelu.
Prodejnu specializovanou na tvarůžkové speciality najdete v Místku.
Načítaní obsahu...
Zákusky a cukroví vyrobené podle starých receptů - to je největší deviza Cukrářství Miluška.
Víte, že ve Frýdku kousek od nádraží objevíte malé cukrářství, ve kterém prodávají zákusky vyrobené podle tračicních receptů?
12.září 2015 - v sobotu od 10:00 do 18:00 hodin se uskuteční v hostivařském Toulcově dvoře oslava dožínek spojená s jarmarkem. Jde o tradiční pozdně letní setkání plné příjemné atmosféry, dobrodružství, folklorních vystoupení, dílniček inspirovaných tématem dožínek a nastávajícího podzimu.
Praha 4 spustí na začátku nového školního roku pilotní projekt, jehož cílem je ověřit možnost zajištění dietního stravování dětí v základních a mateřských školách.
Minifestival, který je pořádán Bohemistickým kruhem (BOK) ve spolupráci se studenty Katedry filmových studií a Zemským akciovým pivovarem, se koná 30. června v branickém Dominkánském dvoře.
Prodejna Svět bez lepku v Porubě nabízí celiakům komplexní nabídku bezlepkových potravin. Kdo trpí alergií na lepek, nemusí studovat složení potravin, ale jen vybírat podle své chuti. Potraviny bez lepku si nekupují jen celiaci. Lepek zatěžuje organizmus, takže ozdravit své tělo může každý. Příkladem jsou cyklisté nebo tenista Tomáš Berdych, kteří se lepku vyhýbají.
Načítaní obsahu...
Už šestou sezónu zahájí o víkendu farmáři na Náplavce. Na Svatého Valentýna (14. února) můžete přijít s partnerkou nebo s partnerem i bez, nakoupit vše, po čem se vám během zimy stýskalo, ukojit své tužby a doplnit zásoby ledniček a spíží.
Známá moudrost praví: Jsme to, co jíme. Při nákupu potravin je pro většinu lidí rozhodující cena. Mnohem důležitější pro naše zdraví je ale to, co do svého těla s jídlem dostáváme.
Ani o Vánocích se nemusíte vzdávat zdravého životního stylu. Existuje řada receptů na vánoční cukroví, na kterém si pochutnáte a přitom se nemusíte děsit, kam poskočí ručička na váze
Máte rádi chutě Itálie? Pak vás určitě potěší nový obchůdek Italské potraviny na Tržnici. Nabízí kolem 400 druhů zboží. Především mléčné a masné výrobky, těstoviny, kávu, vína, omáčky, oleje, sladkosti, speciality, bezlepkové potraviny.
Na sestavování jídelníčku máme každý svou vlastní metodu, jelikož každý jsme ovlivňován jinými okolnostmi. Někdo je nucen se ve stravě omezovat z důvodů stále širšího spektra potravinových alergií, jiný vynechává konkrétní druhy potravin kvůli redukčním dietám, z morálního hlediska či osobního přesvědčení, obyčejné nechuti nebo pro nepříznivou finanční situaci.
V Česku je kolem jednoho milionu lidí, kteří by si kvůli svému zdravotnímu stavu měli hlídat skladbu jídelníčku. Převážnou část tvoří diabetici, těch je přes 825 tisíc. Druhou skupinu, čítající asi deset tisíc osob, tvoří celiaci, ti se ve stravě musí vyhýbat lepku. Díky tomu, že i velké potravinářské firmy ve svém sortimentu na tato omezení myslí, je pro nemocné výběr potravin opět o něco snazší.
Načítaní obsahu...
V Česku je kolem jednoho milionu lidí, kteří by si kvůli svému zdravotnímu stavu měli hlídat skladbu jídelníčku. Převážnou část tvoří diabetici, těch je přes 825 tisíc. Druhou skupinu, čítající asi deset tisíc osob, tvoří celiaci, ti se ve stravě musí vyhýbat lepku. Díky tomu, že i velké potravinářské firmy ve svém sortimentu na tato omezení myslí, je pro nemocné výběr potravin opět o něco snazší.
V Česku je kolem jednoho milionu lidí, kteří by si kvůli svému zdravotnímu stavu měli hlídat skladbu jídelníčku. Převážnou část tvoří diabetici, těch je přes 825 tisíc. Druhou skupinu, čítající asi deset tisíc osob, tvoří celiaci, ti se ve stravě musí vyhýbat lepku. Díky tomu, že i velké potravinářské firmy ve svém sortimentu na tato omezení myslí, je pro nemocné výběr potravin opět o něco snazší.
V Česku je kolem jednoho milionu lidí, kteří by si kvůli svému zdravotnímu stavu měli hlídat skladbu jídelníčku. Převážnou část tvoří diabetici, těch je přes 825 tisíc. Druhou skupinu, čítající asi deset tisíc osob, tvoří celiaci, ti se ve stravě musí vyhýbat lepku. Díky tomu, že i velké potravinářské firmy ve svém sortimentu na tato omezení myslí, je pro nemocné výběr potravin opět o něco snazší.
Kolem deseti tisíc Čechů drží bezlepkovou dietu. Nemocných lidí však může být i víc. Nesnášenlivost lepku neboli celiakie je totiž obtížně diagnostikovatelná a řada lidí je léčena pro jiná onemocnění. Samotná příčina nemoci je trvalá a v současné době nevyléčitelná.
Kolem deseti tisíc Čechů drží bezlepkovou dietu. Nemocných lidí však může být i víc. Nesnášenlivost lepku neboli celiakie je totiž obtížně diagnostikovatelná a řada lidí je léčena pro jiná onemocnění. Samotná příčina nemoci je trvalá a v současné době nevyléčitelná.