Del Buono nabízí dokonalou chuť bezlepkových potravin
Vzrůstající zájem o bezlepkové potraviny se stává evropským trendem a významně ovlivňuje zažité stravovací návyky. Zvláště když nesnášenlivostí lepku (glutenu) trpí v Evropě asi 1 % populace.
Vzrůstající zájem o bezlepkové potraviny se stává evropským trendem a významně ovlivňuje zažité stravovací návyky. Zvláště když nesnášenlivostí lepku (glutenu) trpí v Evropě asi 1 % populace.
Frýdecká nemocnice pořádá v úterý 23. května Den zdraví. Zájemci mohou absolvovat preventivní vyšetření – od měření tlaku a glykémie po zjištění hladiny cholesterolu. Součástí akce je poradenství pro diabetiky, celiaky nebo prevence nádorových onemocnění.
Chcete opravdu zhubnout, máte alergii na potraviny, obtěžují vás zdravotní potíže, které souvisí s nezdravým stravováním? Poraďte se s nutriční terapeutkou.
Načítaní obsahu...
Na sestavování jídelníčku máme každý svou vlastní metodu, jelikož každý jsme ovlivňován jinými okolnostmi. Někdo je nucen se ve stravě omezovat z důvodů stále širšího spektra potravinových alergií, jiný vynechává konkrétní druhy potravin kvůli redukčním dietám, z morálního hlediska či osobního přesvědčení, obyčejné nechuti nebo pro nepříznivou finanční situaci.
V Česku je kolem jednoho milionu lidí, kteří by si kvůli svému zdravotnímu stavu měli hlídat skladbu jídelníčku. Převážnou část tvoří diabetici, těch je přes 825 tisíc. Druhou skupinu, čítající asi deset tisíc osob, tvoří celiaci, ti se ve stravě musí vyhýbat lepku. Díky tomu, že i velké potravinářské firmy ve svém sortimentu na tato omezení myslí, je pro nemocné výběr potravin opět o něco snazší.
V Česku je kolem jednoho milionu lidí, kteří by si kvůli svému zdravotnímu stavu měli hlídat skladbu jídelníčku. Převážnou část tvoří diabetici, těch je přes 825 tisíc. Druhou skupinu, čítající asi deset tisíc osob, tvoří celiaci, ti se ve stravě musí vyhýbat lepku. Díky tomu, že i velké potravinářské firmy ve svém sortimentu na tato omezení myslí, je pro nemocné výběr potravin opět o něco snazší.
V Česku je kolem jednoho milionu lidí, kteří by si kvůli svému zdravotnímu stavu měli hlídat skladbu jídelníčku. Převážnou část tvoří diabetici, těch je přes 825 tisíc. Druhou skupinu, čítající asi deset tisíc osob, tvoří celiaci, ti se ve stravě musí vyhýbat lepku. Díky tomu, že i velké potravinářské firmy ve svém sortimentu na tato omezení myslí, je pro nemocné výběr potravin opět o něco snazší.
V Česku je kolem jednoho milionu lidí, kteří by si kvůli svému zdravotnímu stavu měli hlídat skladbu jídelníčku. Převážnou část tvoří diabetici, těch je přes 825 tisíc. Druhou skupinu, čítající asi deset tisíc osob, tvoří celiaci, ti se ve stravě musí vyhýbat lepku. Díky tomu, že i velké potravinářské firmy ve svém sortimentu na tato omezení myslí, je pro nemocné výběr potravin opět o něco snazší.
Načítaní obsahu...
Kolem deseti tisíc Čechů drží bezlepkovou dietu. Nemocných lidí však může být i víc. Nesnášenlivost lepku neboli celiakie je totiž obtížně diagnostikovatelná a řada lidí je léčena pro jiná onemocnění. Samotná příčina nemoci je trvalá a v současné době nevyléčitelná.
Kolem deseti tisíc Čechů drží bezlepkovou dietu. Nemocných lidí však může být i víc. Nesnášenlivost lepku neboli celiakie je totiž obtížně diagnostikovatelná a řada lidí je léčena pro jiná onemocnění. Samotná příčina nemoci je trvalá a v současné době nevyléčitelná.