Počasí
Praha 14 °C Úterý, 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav
Go to content
Naše Praha na Facebooku

Vánoční výstava – zimní odrůdy jádrovin

Atmosfera-vanocni-vystavy-IMGP0285 Zvětšit

Podrobnosti akce

Datum konání:
02.12.2021 od 10:00 - 04.12.2021 do 10:00

Cena: ZDARMA

Místo: Michelská 48/5,
Praha 4 - Michle,
Česko

Zveme vás na poslední letošní výstavu starých odrůd ovoce, která bude zaměřena na zimní odrůdy. Výstava se uskuteční v Domě ochránců přírody, Michelská 5, v Praze 4 – Michli.



Každý den výstavy je připraven zajímavý program. Ve čtvrtek dopoledne se můžete těšit na přednášku Ing. Zdeňka Buzka věnovanou zimnímu řezu jádrovin.



Po této přednášce pan Buzek povede praktický workshop a seznámí nás s principy a postupy roubování. Následovat bude komentovaná prohlídka výstavy s ochutnávkou.



Páteční dopoledne bude věnováno semináři ke zpracování ovoce – přiblížíme si sušení ovoce v dřívějších dobách a dnes. Tématem nás provede Ing. Marie Křiváková ze ZO ČSOP Veronica v Hostětíně.



Sobotní zpracovatelský workshop se ponese v duchu tradičních českých Vánoc, kdy si účastníci budou moci vytvořit jeden ze zvykoslovných předmětů s ovocem a ozdobit si tak vánoční stůl.



Na výstavě bude tradičně i pomologická poradna, kam můžete přinést své staré odrůdy jablek či hrušek k určení.



Vstup je zdarma. Na přednášku, seminář a workshopy je třeba předem rezervovat místo prostřednictvím mailu: katerina.strossova@csop.cz . Volná prohlídka výstavy je možná bez předchozí rezervace. Upozorňujeme návštěvníky, že pro vstup na výstavu je třeba zohlednit platná opatření: https://covid.gov.cz/opatreni/volny-cas .

Mapa

50°3'14.882"N, 14°27'10.493"E