Podrobnosti akce
Datum konání:
01.07.2023 od 09:00 - 31.08.2023 do 09:00
Cena: dle ceníku pořadatele
Místo:
Velké Karlovice,
Česko
Zpestřete si návštěvu Velkých Karlovic neobvyklým zážitkem a naučte se péct frgály – unikátní valašské koláče – pod vedením zkušených pekařek Resortu Valachy.
V Resortu Valachy, který sdružuje trojici hotelů ve Velkých Karlovicích, si můžete frgály nejen zakoupit, ale také vyrobit v hotelu Galik pod vedením zdejších pekařek. Během necelých tří hodin získáte nové dovednosti, dozvíte se více o tomto typickém valašském koláči, a pokud přijdete i s přáteli nebo s dětmi, užijete si společně spoustu zábavy. Především si ale zhotovíte vlastní frgál, který si odvezete domů i s receptem a diplomem.
Frgál se na Valašsku dělá podle ustáleného výrobního postupu zřejmě již několik století. První písemné zmínky o něm pocházejí z roku 1826. Jedná se o unikání pekařský výrobek, který nemá v okolních zemích obdoby, a od roku 2013 je produktem s chráněným zeměpisným označením, které uděluje Evropská komise. Pravý valašský frgál má průměr 30 centimetrů, váží zhruba 600 gramů a je s jednodruhovou náplní. Tou nejčastější bývají hrušky, tvaroh, mák a povidla, ale i jiné druhy ovoce, a dokonce i zelí.
Resort Valachy sdružuje hotely Lanterna, Horal a Galik se dvěma relaxačními centry u slovenské hranice. Klade důraz na kvalitní wellness a rodinnou dovolenou i na typickou valašskou gastronomii.
Termíny Kurzu pečení frgálů: červenec, srpen – každé úterý a neděli 10 až 13 hodin
Místo: Resort Valachy, hotel Galik, Velké Karlovice – Léskové 875
Více informací: www.valachy.cz
V Resortu Valachy, který sdružuje trojici hotelů ve Velkých Karlovicích, si můžete frgály nejen zakoupit, ale také vyrobit v hotelu Galik pod vedením zdejších pekařek. Během necelých tří hodin získáte nové dovednosti, dozvíte se více o tomto typickém valašském koláči, a pokud přijdete i s přáteli nebo s dětmi, užijete si společně spoustu zábavy. Především si ale zhotovíte vlastní frgál, který si odvezete domů i s receptem a diplomem.
Frgál se na Valašsku dělá podle ustáleného výrobního postupu zřejmě již několik století. První písemné zmínky o něm pocházejí z roku 1826. Jedná se o unikání pekařský výrobek, který nemá v okolních zemích obdoby, a od roku 2013 je produktem s chráněným zeměpisným označením, které uděluje Evropská komise. Pravý valašský frgál má průměr 30 centimetrů, váží zhruba 600 gramů a je s jednodruhovou náplní. Tou nejčastější bývají hrušky, tvaroh, mák a povidla, ale i jiné druhy ovoce, a dokonce i zelí.
Resort Valachy sdružuje hotely Lanterna, Horal a Galik se dvěma relaxačními centry u slovenské hranice. Klade důraz na kvalitní wellness a rodinnou dovolenou i na typickou valašskou gastronomii.
Termíny Kurzu pečení frgálů: červenec, srpen – každé úterý a neděli 10 až 13 hodin
Místo: Resort Valachy, hotel Galik, Velké Karlovice – Léskové 875
Více informací: www.valachy.cz